Mijn favoriete workouts & Ik ben jarig!

7 juni 2015 No Comments

basketball

Hee lieve allemaal! Vandaag heb ik een artikeltje over mijn favoriete workouts! Vorige zomer heb ik heel erg fanatiek gesport met het youtube kanaal Blogilates, en het leek me leuk om jullie een aantal van mijn favoriete workouts te laten zien! Ik heb de workouts gesorteerd in ‘groepen’, zoals cardio, benen, armen, buik, etc. Daarnaast (zoals jullie wel kunnen zien aan te titel van deze blogpost) ben ik jarig! Vandaag ben ik 19 geworden! Ik wilde er geen heel artikel aan wijden, maar vond het wel leuk om aan het eind van dit artikel even een beetje te vertellen wat ik van plan ben! Veel plezier met lezen!

Cardio

Wat betreft cardio vind ik het best lastig om goede workouts te vinden. Ik hou zelf namelijk helemaal niet van hardlopen, en door de problemen die ik heb met mijn enkels kan ik dit ook eigenlijk niet heel goed doen. Ook hiervoor deed ik dus video’s van Cassie Ho (Blogilates). Mijn favoriet zijn toch wel dit soort video’s, waarin je steeds een bepaalde periode aan tijd dezelfde oefeningen doet. In deze workout bouw je steeds af door de oefeningen steeds iets korter te doen. Het geeft een onwijze kick, en wanneer je dit soort workouts vaker achter elkaar doet heb je zeker je cardio wel gehad!

Armen

Wat had ik altijd een hekel aan mijn armspieren trainen! Niet omdat ik bang was dat ik ‘bodybuilder’ armen zou krijgen, maar omdat ik ze gewoon echt heel erg lastig vind! En juist daarom besloot ik een tijdje terug dat het tijd was om te gaan oefenen. Ik deed deze video, hoe zwaar hij ook was voor me, en had er nog een dag of 3 lang spierpijn van. En niet een klein beetje, nee enorme spierpijn! In deze video doe je 5 minuten lang armspier oefeningen: 5 oefeningen, ieder 1 minuut. Ze lijken heel simpel, maar geloof me: ‘YOU WILL FEEL IT BURN’.

Rug

Een onderdeel van het lichaam dat vaak vergeten wordt om te trainen is de rug, terwijl dit heel erg belangrijk is voor je houding, en wanneer je wilt werken aan je buikspieren: JE MOET JE RUGSPIEREN MEE TRAINEN. In deze workout wordt er voornamelijk op de bovenkant van je rug en schouders geconcentreerd, maar ik vind hem geweldig! Het lijken hele simpele oefeningen, maar echt waar: je zult het voelen.

Buik

Voor mijn buikspieren: ik heb er eerlijk gezegd een hekel aan om deze te trainen: gewoon omdat ik het helemaal niet lang vol houd. Maar net als met de armspieren: Just Do It! Ik ontdekte laatst deze Song Challenge (Een song challenge houdt in dat je 1 oefening doet, een heel liedje lang) en became obsessed! De oefening pakt eigenlijk vrijwel al je buikspieren mee doordat je alles aanspant en ook nog eens ‘heen en weer’ beweegt. Een echte aanrader dus! Ik was zo trots op mezelf toen ik de hele video af maakte!

Obliques

Nog een song challenge! Wil jij nou van je love handles (of hoe je ze ook wilt noemen) af? Dan is dit een perfecte oefening. Ik vind deze challenge heerlijk om te doen en de oefening is ook zeker niet moeilijk, maar wel effectief! Een echte aanrader dus.

Benen

Ook al heb ik al aardig gespierde benen, toch doe ik graag oefeningen ervoor! Beenspieroefeningen vind ik het leukst om te doen, en zoals Cassy het zo goed kan verwoorden ‘I really learned to love the BURN’. Ik heb eigenlijk geen echte favoriete video voor de beenspieren, maar vind de hele ‘On Fire’ serie heel erg fijn dus besloot om deze hierbij met jullie te delen! Het zijn hele intensieve en zware workouts, maar naderhand voel je je geweldig!

Kont

Mijn all time favorite workout voor mijn kont is deze Song Challenge: What Makes You Beautyfull. En het klinkt niet zo lang; 3 minuten en 18 seconden; maar wacht maar tot je bezig bent! Ik merk dat deze oefening ook echt goed werkt. Veel oefeningen voor je kont (zoals squats) pakken bij mij voornamelijk mijn bovenbenen, terwijl deze echt de kont spieren pakt. Song Challenges zijn voor mij sowieso een echte favoriet, zeker als ik weinig tijd heb!

Mijn ultieme workout

En dan een workout die ik toch nog even met jullie wil delen: De 1000 squats challenge. 1000 squats? Ja, 1000 squats. 10 verschillende variaties, ieder 100 keer. Vorig jaar, toen ik extreem veel aan het sporten was en iedere dag zo’n 4 à 5 video’s deed heb ik deze challenge (tot mijn eigen verbazing, want ik begon gewoon om te kijken hoe ver ik zou komen) voltooid. Nu heb ik een tijd lang niet intensief gesport, en is mijn doel om weer fit genoeg te zijn om deze challenge te kunnen doen. Dat is ook wat ik jullie wil meegeven: zorg dat je goed in vorm bent voor dat je dit soort enorme challenges gaat doen! Anders blesseer je jezelf alleen maar en dat zorgt er voor dat je alleen maar langer niet kunt sporten. Bouw het goed op voor je aan zoiets groots begint.

En dat waren alweer mijn favoriete workouts! Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad en hebben jullie nieuwe video’s ontdekt om zelf uit te proberen. Als jullie aanraders hebben: Let me know!

En da als laatste: mijn verjaardag. Vandaag ben ik 19 geworden! Heel erg veel ga ik er niet aan doen, aangezien vrijwel niemand op dit moment hier is om het met mij te vieren. Mijn opa en oma zijn op vakantie, mijn tante is net overleden en een groot deel van mijn vrienden is op examenreis. Over een tijdje ga ik er dus misschien iets aan vieren, maar vandaag niet. Vandaag ga ik gezellig naar de manege, waar ik mijn paardje ga verwennen. We weten van haar niet wanneer ze geboren is, en daarom heb ik besloten dat ze tegelijkertijd met mij jarig is: ook vandaag dus! Ook zij wordt 19, dus ik ga haar lekker verwennen. Daarnaast ga ik vanavond lekker bbq’en met mijn ouders en maak er een heerlijk relaxed dagje van! Jullie ook een fijne dag!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×