Mijn favoriete apps voor bloggers & ondernemers

Mijn favoriete apps voor bloggers & ondernemers

5 oktober 2019 3 Comments

Zelf sta ik sinds kort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met mijn blog en YouTube kanaal, maar ook hiervoor nam ik mijn blog al erg serieus. Het feit dat ik hier mijn werk van wilde maken stond al jaren vast, dus wilde ik het goed aanpakken. In de loop van de jaren heb ik dan ook steeds meer onderzoek gedaan naar handige apps voor bloggers, influencers en de laatste tijd natuurlijk ook ondernemers. Apps voor fotobewerking, het inplannen van social posts, maar ook het bijhouden van je administratie en uren: alles zit ertussen. Vandaag deel ik mijn favorieten met je.

Om te beginnen: al deze apps heb ik zelf op mijn iPhone X staan en zijn dus ook sowieso verkrijgbaar in de App Store. Zelf ben ik al jaren liefhebber van Apple telefoons en ik heb sinds een paar jaar er ook een MacBook bij aangeschaft. Wat mij betreft is Apple echt het perfecte merk wanneer je blogt en/of andere creatieve werkzaamheden uitvoert. Apple producten zijn namelijk speciaal gericht op de zwaardere programma’s die je voor deze creatieve werkzaamheden moet draaien, waardoor ze gewoon op normale snelheid blijven draaien.

Overigens zou ik heel erg graag overstappen van mijn iPhone X naar de nieuwe iPhone 11 aangezien hier een nog betere camera op zit. Deze camera is voor mij als blogger/influencer natuurlijk onmisbaar omdat ik heel veel foto’s voor mijn Instagram en blog op mijn telefoon maak. Met de nieuwe software van de iPhone 11 maak je prachtige foto’s in 4K. Het voordeel is dat je deze foto’s en video’s eenvoudig kunt bewerken op je iPhone. Zo kun je nog sneller leuke foto’s posten op Instagram. Daarnaast gaat de iPhone ongeveer één uur langer mee, wel zo handig als ik foto’s aan het maken ben.

Mijn favoriete apps voor bloggers & ondernemers

Goed: tijd om de handigste apps voor bloggers en ondermers met jullie te delen! Overigens deel ik de standaard apps als WordPress, Instagram, etc. niet omdat ik ervan uit ga dat iedereen die wel kent.

YT Studio

Deze app is eigenlijk vooral handig wanneer je een YouTube kanaal hebt, zo niet dan zou ik deze overslaan. In de YouTube Studio app kun je namelijk gemakkelijk zien hoe het met je nieuwste video gaat. Zo komt mijn video nog wel eens online wanneer ik onderweg ben naar huis en vind ik het fijn om toch alvast te kunnen reageren op reacties van abonnees. Deze app vind ik in dit opzicht veel makkelijker werken dan de standaard YouTube app en geeft je daarnaast ook nog eens een hele duidelijke weergave van de statistieken van je kanaal.

Lightroom

Dat Instagram voor mij een hele belangrijke app is lijkt me wel logisch, dus vandaar dat ik deze app ook niet noem in dit rijtje. Wel vind ik het belangrijk om de app te benoemen waarin ik al mijn Instagram foto’s bewerk: Lightroom. Dit programma kennen we allemaal natuurlijk van de computer, maar is ook in een handige gratis app verkrijgbaar. Hierin kun je een standaard preset creëren die je vervolgens over al je foto’s gebruikt: hallo mooie samenhangende Instagram feed!

UNUM

Wat betreft het plannen van deze Instagram feed: hier gebruik ik de app UNUM voor. Hier kun je namelijk al je foto’s in laden waardoor je direct kunt zien hoe ze zouden staan in je feed. Vervolgens kun je gemakkelijk schuiven en kijken in welke volgorde de foto’s het mooiste zullen staan. Veel gemakkelijker dan gewoon uploaden en er vervolgens achter komen dat dit toch niet helemaal passend is.

Retouch

Dit is de enige app uit dit lijstje waar je voor moet betalen, maar ik vind het hem helemaal waard. Soms maak je namelijk een prachtige foto, maar staat er net een storend element op de achtergrond. Denk aan een lelijke vuilnisbak, een stel mensen of een verkeersbord. Met de app Retouch kun je deze elementen heel erg makkelijk van je foto verwijderen zonder enige kennis van Photoshop te hebben. Ideaal.

Mijn favoriete apps voor bloggers & ondernemers

Analytics

Wanneer je een eigen website hebt dan kan het niet anders dan dat je deze gekoppeld hebt aan Google Analytics. Met Google Analytics kun de statistieken van je website bekijken, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoe en waarvandaan jouw doelgroep op jouw website terecht komt. Zelf vind ik het dan ook ideaal om de mobiele app van Google Analytics op mijn telefoon te hebben staan, zodat ik gemakkelijk tussen afspraken door kan checken hoe het ervoor staat met de statistieken van bijvoorbeeld mijn nieuwste artikel.

Moneybird

Wanneer je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel als ondernemer is het belangrijk om je administratie goed bij te houden. Zelf gebruik ik hier het programma Moneybird voor, dat je zowel op de computer als op je telefoon kunt gebruiken. Het makkelijkste aan de app vind ik zelf dat je bonnetjes kunt scannen met de camera van je telefoon en zo kunt opslaan in Moneybird. Vervolgens kun je het bonnetje in principe weggooien en hoef je jezelf dus ook geen zorgen te maken over dat je hem kwijtraakt.

Keeping

Zelf houd ik alle uren die ik maak binnen mijn bedrijf bij, zodat ik eventueel aan het einde van het jaar gebruik kan maken van de zelfstandigenaftrek. Maar ook wanneer je nog niet officieel ingeschreven staat als bedrijf is het handig om te weten hoeveel tijd je nu eigenlijk aan bepaalde taken kwijt bent: zo kun je een betere planning maken en ook direct een beter tarief voor je diensten maken. Om mijn uren bij te houden gebruik ik het programma Keeping, wat ik opnieuw fijn vind om op mijn telefoon te kunnen gebruiken. Hierdoor kan ik onderweg gemakkelijk uren bijhouden, i.p.v. dit alsmaar te moeten onthouden om pas aan het eind van de dag te kunnen invoeren. Ideaal voor bijvoorbeeld het invoeren van reistijd, maar ook afspraken die je buiten de deur hebt.


Dit zijn de apps die ik zelf het liefst gebruik om alles rondom mijn eigen bedrijf/blog en socials bij te houden. Ik ben erg benieuwd welke apps jullie het fijnst vinden om te gebruiken en of je nieuwe apps hebt ontdekt door dit artikel. Laat het vooral weten in een reactie!

Dit artikel is een samenwerking

Mijn favoriete apps voor bloggers & ondernemers

3 Comments

 • Amelie van Writings by Amelie 22 december 2019 at 11:51

  Handige apps voor zowel zij die in deze branche als zelfstandige werken als zij die het net nog niet doen!

 • Suzanne 7 oktober 2019 at 21:57

  Heel handig om te lezen!

 • gea 5 oktober 2019 at 21:18

  Wat een handig artikel! Ik gebruik zelf vaak VSCO cam voor fotobewerking. Maar zal deze apps zeker onthouden.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×