Mijn bullet journal essentials

Mijn bullet journal essentials

13 december 2018 6 Comments

Inmiddels gebruik ik al meer dan 1,5 jaar lang een bullet journal, en daardoor weet ik inmiddels goed wat voor mij wel en niet werkt. Aangezien ik merk dat mijn bullet journal video’s en eerdere artikel erg goed door jullie ontvangen worden wilde ik graag nog een artikel schrijven. Dit keer geef ik geen tips voor het beginnen met een bullet journal, maar vertel ik je wat mijn ultieme bullet journal essentials zijn. De juiste spullen zorgen er namelijk voor dat jouw bullet journal bijhouden een stuk makkelijker en leuker wordt.

Een bullet journal zelf

De eerste essential is natuurlijk het bullet journal zelf. Het is voor iedereen verschillend welk journal je fijn vindt om in te werken. Zo hoor ik veel positieve verhalen over de MUS bullet journals, maar ook de budget variant van de Action schijnt erg fijn te zijn. Zelf ben ik gek op mijn Leuchtturm1917 journals, en ik heb dan ook alweer een nieuw boekje liggen om 2019 in te gaan beginnen. 

Wat betreft het kiezen van een fijne bullet journal zou ik dan ook zeggen dat je vooral op onderzoek moet gaan. YouTube staat vol met video’s waarin verschillende bullet journals met elkaar worden vergeleken, waardoor je gemakkelijk een keuze kunt maken. Het ligt er namelijk maar net aan wat jij in jouw journal wilt gaan maken.

Mijn bullet journal essentials

De juiste schrijfwaren

Dan komen we bij een tweede belangrijke essential: de juiste schrijfwaren om mee in jouw bullet journal te werken. Zelf kocht ik samen met mijn eerste bullet journal meteen een setje vol met Faber Castell pennen, waardoor ik meteen verschillende diktes had. Deze pennen bevallen mij echt ontzettend goed: ze schrijven makkelijk, zijn mooi zwart en daarnaast drukken ze niet door in mijn Leuchtturm1917. Dit is wat mij betreft een echte musthave.

Naast mijn setje met zwarte pennen besloot ik ook een aantal brush pens te kopen. Deze komen ook van Faber Castell en heb ik inmiddels in zo’n 12 verschillende kleuren. Mijn laatste aanwinst wat schrijfwaren betreft zijn toch wel mijn gouden, zilveren en roségouden stiften van Faber Castell, waar ik nog altijd heel erg veel vragen over krijg wanneer ik ze gebruik in video’s.

Mijn bullet journal essentials

Washi tape, stickers, etc.

Zelf ben ik vooral van de bullet journal stijl waarin ik veel teken en schrijf, maar zo af en toe vind ik het heerlijk om uit te pakken met allerlei verschillende stickers en washi tape. Dit soort spullen koop ik vaak online op AliExpress, waar ik voor een paar euro meteen een heleboel nieuwe spullen weet te scoren. 

Door het gebruik van stickers en washi tape weet je direct wat kleur aan te brengen in je bullet journal, zonder dat het direct too much wordt. Ik vind het dan ook heerlijk om per maand een bepaald thema aan te houden en dit dan weer te versterken met stickers. Op die manier kun je de wekelijkse spreads in je bullet journal gemakkelijk een leuke toevoeging geven, zonder dat je iedere week veel tijd kwijt bent aan het versieren van de pagina.

Mijn bullet journal essentials

Pinterest

Misschien klinkt een social medium zoals Pinterest nogal gek in een rij met bullet journal essentials, maar ik kan zelf echt niet zonder. Ik probeer iedere maand namelijk een leuk thema te bedenken, en hierbij ga ik dan vervolgens op zoek naar inspiratie op Pinterest. Typ bijvoorbeeld maar eens  ‘Harry Potter bullet journal‘ in op Pinterest en je komt direct honderden ideeën voor spreads tegen. Ik vind het heerlijk om op die manier inspiratie op te doen en hier mijn eigen draai aan te geven in mijn eigen bullet journal.

Mijn bullet journal essentials

Sjablonen

Als laatste vind ik het zelf erg fijn om sjablonen te gebruiken voor mijn spreads. Ik ben zelf namelijk geen held in handlettering en ook bepaalde tekeningen vind ik wel zo gemakkelijk om over te kunnen trekken. Ik print dan ook vaak een tekening uit en leg dit vervolgens onder mijn pagina in mijn bullet journal. Op die manier kan ik gemakkelijk de tekening overtrekken en heb je binnen no time een geweldige spread voor elkaar. Zo zie je maar: je hoeft geen kunstenaar te zijn om de tofste bullet journal spreads voor elkaar te krijgen!


Met deze bullet journal essentials is het bijhouden van een bullet journal echt ontzettend gemakkelijk en leuk om te doen. Ik heb zelf namelijk geen zin om  alsmaar heel veel tijd te steken in mijn spreads, dus dan komen sjablonen en stickers goed van pas. Zo blijf je jouw bullet journal bijhouden en heb je dus meer rust in je hoofd: win-win als je het mij vraagt!

Dit artikel is een samenwerking

Mijn bullet journal essentials

6 Comments

 • BlogEnBeauty 16 december 2018 at 08:49

  Ik vind een bullet journal zo leuk maar ik gun me er de tijd niet voor.

 • Claudia Struijck 14 december 2018 at 12:26

  Ik doe zelf helemaal niks met een bullet journaal maar om overzicht te houden, ben namelijk nogal een chaoot, werk ik wel met planner! En daar zet ik alles in

  • Natascha - Beautyopinie 15 december 2018 at 19:40

   haha precies zoals ik 🙂

 • Tania 13 december 2018 at 21:01

  Goed gezien om tekeningen te overtrekken. Ik ben ook niet zo’n held in het mooi tekenen

 • Hillybilly Beauty 13 december 2018 at 09:22

  Ik heb ook een bullet journal, dat is mijn meest belangrijke notitie boekje! Ik maak er wat tekeningen in, lijstjes etc. Washi tape hebben mijn dochters vooral. Lekker fröbelen.

 • Yvonne 13 december 2018 at 09:16

  Wat een toffe foto’s! Passen ook erg goed bij de content!
  Leuk artikel ook!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×