Mijn Blog Wishlist

6 augustus 2015 6 Comments

IMG_0596

Als blogger zijnde wil je eigenlijk altijd wel nieuwe gadgets: nieuwe camera’s, lenzen, een fotostudio of misschien wel nieuwe bewerkingsprogramma’s. Ondanks dat ik de afgelopen tijd al aardig wat geïnvesteerd heb in Ordinary Odd is mijn wishlist voor mijn blog nog lang niet leeg. Vandaag vertel ik je welke items ik graag wil aanschaffen.

Zonnekap

zonnekap

Het eerste item dat op mijn wishlist staat is een zonnekap voor mijn camera. Het is nu namelijk zo dat wanneer ik buiten wil filmen, het beeld zwaar overbelicht is, waardoor ik de video nooit goed kan uploaden. Toch wil ik graag buiten kunnen filmen, zodat ik bijvoorbeeld lookbooks/outfitvideo’s voor jullie kan maken. Een zonnekap is daarom wel zo handig om te hebben.

Te koop bij Bol.com

Canon EF 50 mm 1.8 lens

50 mm lens

 

Daarnaast heb ik al een hele tijd een oogje op deze wel bekende 50 mm 1.8 lens van Canon. Deze lens met een vast brandpunt maakt prachtige detail foto’s, en zorgt voor een mooie ‘blurry’ achtergrond, zodat er goed nadruk gelegd wordt op het onderwerp van de foto of film. Vrijwel alle (beauty)bloggers zweren hierbij, en ik hoop ook zeker om deze lens zelf ook ooit in mijn bezit te hebben.

Te koop bij Bol.com

Studiolamp(en), softbox(en), ringlicht en fotostudio

softbox Naast het feit dat mijn filmpjes buiten overbelicht raken, vind ik het ook onhandig dat ik bij slecht/grauw weer of ’s avonds niet kan filmen of mooie foto’s maken. Daarom ben ik op zoek naar een goede soort belichting. Ik hoor een heleboel verschillende soorten: softboxen, studiolampen, een ringlicht en natuurlijk een fotostudio. Ik wil nog goed op onderzoek uit naar wat ik zelf precies wil; dus als jij nou tips of ervaringen hebt laat ze dan vooral achter!

Bovenstaande studiolamp is te koop bij Bol.com

Een goede vlogcamera / Olympus PEN E-PL7

olympus pen
Ik merk dat ik het vloggen toch wel heel erg leuk vind, en wil daarom vaker gaan vloggen. Jammer genoeg is de kwaliteit van mijn iPhone 4S niet echt geweldig, en vind ik dat ik een betere camera hiervoor nodig heb. Ik hoor veel vloggers/bloggers over bovenstaande camera: de Olympus PEN E-PL7. De camera is licht, heeft een uitklapbaar schermpje, filmt volledig HD en kan prachtig scherpstellen waardoor hij de mooiste beelden geeft. De camera is zeker een investering, maar wel eentje waar ik nog even voor moet sparen.

Te koop bij Bol.com

Tot kort geleden stonden er nog een aantal grote items op mijn blog wishlist: namelijk een nieuwe, responsive lay out en goede bewerkingsprogramma’s voor mijn filmpjes en foto’s. Allebei zijn inmiddels in mijn bezit, en vooral met de lay out en het bewerkingsprogramma voor mijn filmpjes ben ik ontzettend blij.

Over de lay out heb ik hier een apart artikel geschreven, waarin ik vertel over de verschillende mogelijkheden en natuurlijk waar ik de lay out heb gekocht.

De bewerkingsprogramma’s die ik heb gekocht zijn Adobe Premiere Elements 13 voor mijn filmpjes en Adobe Photoshop Elements 13 voor mijn foto’s. Met beide ben ik nog heel erg aan het uitproberen en ontdek ik nog iedere dag nieuwe functies, maar zeker met Adobe Premiere Elements 13 ben ik echt ontzettend blij.

Het pakket van de twee programma’s samen is te koop bij Bol.com

En nu ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd wat er op jullie (blog) wishlist staat! Hebben jullie nog tips voor mij die ik echt moet aanschaffen?

 

6 Comments

 • Mylou 6 augustus 2015 at 19:20

  Zelf ben ik nog een beetje een kneusje wat betreft dit allemaal. Mijn spiegelreflex is denk ik al wel bijna tien jaar oud, een beetje outdated. Maar goed, hij doet het nog best prima. Als mijn blog wat groter wordt wil ik wel graag een betere aanschaffen :). Ik heb al wel alle programma’s van Adobe (voor mijn opleiding), dus dat is ideaal!

 • Kim 6 augustus 2015 at 11:10

  Leuke lijst! Ik zou heel graag de 50mm lens willen, maar ik wil hem zo graag eerst eens proberen, haha.
  Liefs

 • Bianca 6 augustus 2015 at 09:22

  Herkenbaar! Wat ik altijd doe bij foto’s die wat donkerder uitvallen, of simpelweg donkerder zijn ivm slecht licht; curven in Photoshop. Hiermee kun je makkelijk wat spelen met de belichting waardoor je foto’s uiteindelijk mooi en licht worden 🙂 Maar uiteraard blijft natuurlijk licht het mooist! XO

  • Irina 6 augustus 2015 at 12:49

   Dat kan inderdaad ook, maar daarvoor moet ik dan eerst Photoshop aanschaffen en zien er uit te komen hoe dat werkt.
   Daarnaast wil ik liever een goede belichting, zodat ik dit ook bij filmpjes e.d. kan gebruiken: ik bewerk het liefst zo min mogelijk mijn beelden.

 • Josan 6 augustus 2015 at 08:47

  Ah dat je foto’s er lelijk uitzien met grijs weer ligt dus niet aan mij. Dan ga ik ook maar in ligt investeren

  • Irina 6 augustus 2015 at 08:51

   Nee ligt zeker niet aan jou! Je hebt gewoon goed licht nodig om mooie foto’s te krijgen 😉

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×