Mijn blog wishlist voor 2019

Mijn blog wishlist voor 2019

19 november 2018 7 Comments

Met het einde van het jaar steeds dichter in zicht ben ik ook weer druk bezig met het nadenken over mijn blog-strategie voor aankomend jaar. Wat zijn mijn doelen en hoe ga ik die bereiken? Ga ik verder met bepaalde series, stop ik er juist mee en/of begin ik nieuwe series? Al dit soort vragen houden me de afgelopen tijd bezig. Door het nadenken over wat ik graag wil het komende jaar merk ik ook dat ik weer een wishlist aan het opbouwen ben met dingen die ik graag zou willen aanschaffen/doen om mijn blog te verbeteren. Die blog wishlist deel ik vandaag met jullie.

 1. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
  Dit staat stiekem al een aantal jaar op mijn lijst om te doen, maar toch maak ik de stap alsmaar niet. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is namelijk een grote stap die gelijk voor een heleboel meer verantwoordelijkheid zal gaan zorgen. Daar tegenover staat wel dat ik mezelf dan officieel een ondernemer mag gaan noemen en bedrijven me serieuzer zullen nemen voor samenwerkingen. Vanwege mijn burn-out heb ik de stap nog niet durven zetten, omdat ik bang ben dat de verantwoordelijkheden die erbij komen kijken me te veel zullen zijn. Aankomend jaar hoop ik de stap toch wel echt te gaan zetten.
 2. De nieuwe iPhone Xs
  Ik ben het afgelopen jaar steeds actiever geworden op Instagram en op het moment post ik zelfs dagelijks nieuwe content op dit platform. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en merk ook dat ik veel blogbezoekers via Instagram aantrek. Het enige nadeel van de vele outfit foto’s die ik maak is het feit dat ik dit graag met een goede camera doe, waardoor ik vaak speciaal hiervoor een camera mee sleep. Ik zou dan ook graag een nieuwe iPhone aanschaffen met een goede camera, waardoor ik gemakkelijk foto’s kan maken met mijn telefoon. De nieuwe iPhone Xs staat op het moment heel erg hoog op mijn lijstje maar de prijs houd me toch aardig tegen. Ik weet dan ook nog niet of ik aan een iPhone Xs abonnement wil, of toch liever alleen het apparaat koop en mijn sim-only abonnement door laat lopen.
 3. De Canon EOS 80D body
  Als ik het dan toch over camera’s heb dan zal ik meteen ook maar de camera die ik op het oog heb met jullie delen. Ik heb nu de Canon EOS 600D spiegelreflex camera met een aantal lenzen. Voor fotograferen vind ik de camera top, maar helaas vind ik filmen met deze camera steeds minder fijn worden. Hij heeft dan wel een uitklapbaar schermpje waarin je jezelf kan zien: hij kan niet automatisch scherpstellen. Dit heeft vaak tot gevolg dat delen uit de video niet scherp zijn of dat ik er pas tijdens het editen achter kom dat de hele video scherp is op mijn achtergrond i.p.v. mij. Dit zorgt natuurlijk voor ontzettend veel frustratie en tijdsverspilling. De Canon EOS 80D kan wel zelf scherpstellen gedurende de video en heeft daarnaast ook nog eens een prachtige beeldkwaliteit. Ik heb de camera al bij verschillende YouTubers in actie gezien en weet zeker dat wanneer ik ooit het geld er voor heb ik deze ga kopen.
 4. De RØDE VideoMic Pro
  Het laatste item op mijn wishlist is een nieuwe microfoon voor op mijn spiegelreflex camera. Ik heb vorig jaar met de kerst een nieuwe microfoon gekregen, maar ik merk dat ik het geluid hiervan nog altijd niet optimaal vind. Daardoor film ik nu alsmaar met het geluid van de camera zelf of gewoon met de geluidsopname van mijn iPhone. De microfoon waar ik dan ook de meeste goede verhalen over hoorde tijdens mijn zoektocht is deze van RØDE. Helaas zit er ook een aardig prijskaartje aan, maar wanneer ik de camera body kan betalen kan dit er vast ook nog wel af. Dan is mijn set in ieder geval meteen compleet.

Ik schreef al eens eerder zo’n blog wishlist en hiervan heb ik inmiddels zo goed als alles in mijn bezit. Hopelijk kan ik dat over een tijdje ook zeggen over deze wishlist en merken we weer wat verschil in kwaliteit op mijn blog en YouTube kanaal. Ik ben erg benieuwd wat er bij de bloggers onder mijn volgers op jullie wishlist staat. Laat het vooral weten in een reactie!

Dit artikel is een samenwerking

7 Comments

 • Jolanda - Zazazoo 22 november 2018 at 20:28

  Toevallig heb ik begin deze maand een nieuwe camera gekocht. De Canon Eos M50, top ding! Een nieuwe iPhone wil ik ook nog HEEL graag!! Is alleen zo duur 😣

 • Blog & Beauty 19 november 2018 at 21:50

  Mooie wishlist. Ik heb ook geen KvK en durf het ik niet zo goed omdat je dan met de Belastingdienst te maken krijgt, en daar heb ik een nare ervaring mee.

 • Tania 19 november 2018 at 12:31

  Wat een leuke wishlist. Ik zou het leuk vinden om wat meer bezoekers te krijgen. Daarvoor ga ik mij proberen nog meer in te zetten

 • Jouvence 19 november 2018 at 11:29

  Wat een mooie wishlist! Hoop dat het je gaat lukken bij de kvk.

 • Hilde Janbroers 19 november 2018 at 11:23

  Kvk wil ik ook al een tijd gaan doen. Maar, net als jij, denk ik dat het zoveel rompslomp geeft. Maar ik wil er aankomend jaar écht naar kijken.

 • Natascha - Beautyopinie 19 november 2018 at 09:40

  Wat tof dat je je wilt inschrijven bij de Kvk! Ervaar je dat bedrijven je nu minder serieus nemen? ik heb dat niet gelukkig. Ik heb me bewust niet ingeschreven bij de kvk omdat dat niet echt voordelen voor me geeft nu.

  • Irina 19 november 2018 at 10:01

   Ik merk dat ik vaak met samenwerkingen te horen krijg dat ze alleen akkoord gaan als je een KvK-nummer hebt, of dat ze je zonder KvK-nummer alleen een tegoedbon kunnen geven i.p.v. een geldbedrag. In dat opzicht denk ik wel dat een inschrijving slim is: plus het feit dat ik mezelf dan echt een ondernemer mag gaan noemen lijkt me ook wel heel erg gaaf, haha.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×