Mijn 3 favoriete series

24 februari 2014 No Comments

Ik heb jullie al vaker geschreven over films (heb je die artikelen nog niet gelezen? kijk dan hier en hier), maar nog nooit iets over series terwijl ik daar toch ook veel tijd in steek! Vandaar dat ik vandaag 3 van mijn favoriete series voor jullie op een rijtje zet. Het zijn hele verschillende series, maar ik hou gewoon van veel verschillende dingen!

Awkward

‘Awkward is een reeks over die voorvalletjes uit onze tienertijd die ons maakten tot wie we zijn, ten goede of ten kwade. Centrale figuur in de serie is Jenna Hamilton, een meisje van 15. De combinatie van een mysterieuze brief en een ongeval geven aanleiding tot een gigantisch misverstand: Jenna wilde zelfmoord plegen! Dat voorval zet haar leven op zijn kop, en de reeks begint in de nasleep van de “mislukte zelfmoordpoging”. Ze moet niet alleen leren leven met dat nieuwe, niet-zo-lollige stigma, maar ook de alledaagse – nu eens grappige, dan weer pijnlijke – tienerdrama’s ondergaan: de geheime relatie met een populaire jongen die uitmondt een ingewikkelde driehoeksverhouding, de opgelegde therapiesessies met een hilarisch ongeschikte leerlingenbegeleider, de sabotagepogingen van een gemeen meisje dat baalt omdat Jenna haar naar de kroon steekt… Maar gaandeweg blijkt Jenna’s ongeluk de katalysator voor een onwaarschijnlijke metamorfose. Ook al gebeurt die verandering met vallen en opstaan..’ Bron

Deze serie is gewoon een heel erg leuk en grappig verhaal over een meisje dat allemaal dingen meemaakt die nogal gênant zijn. Het is gewoon zo heerlijk herkenbaar als je kijkt hoe ze moet handelen met dagelijkse dingen en tegelijkertijd kun je haar soms wel voor haar hoofd slaan om beslissingen die ze maakt. Een ontzettend leuke serie waarvan ik helaas alweer bij seizoen 4 ben, wat nog moet worden uitgezonden. Nog even wachten dus!

Game of Thrones

‘Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze nieuwe HBO dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van het Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren. Het is een verhaal van bedrog en verraad, van adelheid en eer, van overwinningen en triomf. In Game of Thrones is het winnen of sterven.’ Bron

Zoals je ziet een heel ander soort serie dan Awkward. Dit is een spannendere serie, met meer fantasie en actie erin verwerkt. Ik vind het een ontzettend goed verhaal en ben ook van plan om de boeken te gaan lezen. Ik heb alleen een hele stapel met boeken die ik nog wil lezen dus ik weet nog niet wanneer het precies gaat gebeuren, haha. Ik ben op het moment bij seizoen 4 aangekomen, maar die moeten wij nog even op dvd zien te bemachtigen.

Unforgettable

‘Carrie Wells, een voormalige New York Police detective, heeft een zeldzame medische aandoening die haar de mogelijkheid geeft om alles visueel te herinneren. Door een gebeurtenis komt ze weer in contact met een oude collega en maakt ze gebruik van haar vermogen om misdaden op te lossen.’ Bron

Ook dit is weer een hele andere serie. Carrie heeft een bijzondere gave en helpt hiermee om moordzaken op te lossen. Tegelijkertijd wil ze de moordzaak op haar eigen zus van jaren terug oplossen. Hierbij ontmoet ze hele aparte figuren, die vaak erg gevaarlijk zijn. Ze heeft roekeloze acties maar dit maakt de serie wel heel erg spannend. Ik kijk deze serie niet altijd, maar af en toe kijk ik mee met mijn moeder. Ik vind deze serie leuker dan bijvoorbeeld CSI, doordat er echt een verhaallijn inzit. Dat maakt hem voor mij leuker om naar te kijken.

En dat waren alweer mijn favoriete series! Ik kijk soms tijden geen series, en dan opeens dagen achter elkaar waarop ik dan heel snel meerdere seizoenen kijk. Tsja, ik denk dat we dat allemaal wel hebben met een goede serie: dan blijf je maar kijken.

Wat is jou favoriete serie?

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×