Mijn 2020 doelen & bucketlist

Mijn 2020 doelen & bucketlist

21 januari 2020 3 Comments

Inmiddels is 2020 alweer zo’n drie weken bezig en heb ik nog geen artikel geplaatst met mijn doelen en dromen voor dit jaar. Ik twijfelde of ik dit alsnog moest doen, of dat dit misschien al wat laat was. Toch heb ik besloten mijn 2020 doelen en bucketlist met jullie te delen: al is het maar om aan het eind van het jaar zelf op terug te kunnen kijken. Ik ben namelijk niet iemand die aan goede voornemens doet, maar wel graag doelen stelt. Deze doelen vervolgens op papier zetten is alweer een goede eerste stap in de juiste richting dus dat is wat ik vandaag ga doen!

Mijn 2020 doelen & bucketlist

Persoonlijk

 • Voldoende tijd blijven investeren in mezelf
  Sinds ik van mezelf weet dat ik hoogsensitief ben vind ik het extra belangrijk om voldoende tijd voor mezelf te nemen en hier daadwerkelijk tijd voor in te plannen. Zo vind ik me-time/self care momenten ontzettend waardevol en wil ik in 2020 vooral blijven investeren in dit soort momenten. Ik wil me bijvoorbeeld meer gaan verdiepen in skin care, dit jaar minimaal 5 boeken lezen en goed naar mijn lichaam luisteren als het aan geeft rust nodig te hebben.
 • Wekelijks creatief bezig zijn
  Creatief bezig zijn vind ik heerlijk om te doen en geeft me ook echt even de tijd om op te laden. Vandaar dat ik weer vaker creatief bezig wil zijn, maar toch minimaal eens per week. Om die reden ben ik dan ook weer begonnen aan een bullet journal. Ik vond bullet journalen altijd al fijn om te doen, maar door de druk die er op kwam te staan door de video’s die ik hierover maakte ging de lol er voor mezelf vanaf. Vandaar dat ik dit jaar geen maandelijkse video’s meer wil maken over mijn bullet journal, maar het gewoon een creatief projectje voor mezelf wil maken.
 • Nieuwe plekken ontdekken binnen en buiten Nederland
  Waar ik reizen vroeger verschrikkelijk vond, omdat ik alles en iedereen hier thuis achter me moest laten, kan ik er nu geen genoeg van krijgen. Dit jaar wil ik dan ook weer veel nieuwe plekken gaan ontdekken binnen en buiten Nederland. Het liefst zou ik in ieder geval 2 nieuwe steden binnen Nederland ontdekken en daarnaast ook nog 3 landen bezoeken. Ook staat een reis met Srprs.me al heel erg lang op mijn bucketlist: die zou ik dit jaar dan ook graag kunnen afstrepen.
 • Mezelf blijven ontwikkelen/bijscholen
  Of dit doel nu onder de categorie persoonlijk of zakelijk moet staan weet ik niet zo goed: mezelf blijven ontwikkelen wil ik namelijk op beide vlakken. Ik hoop dan ook dat ik dit jaar mezelf weer veel kan leren via (online) cursussen, boeken, podcasts en een eventuele studie. Op werk vlak zal dit vooral zijn rondom marketing en social media maar op persoonlijk vlak is er ook voldoende te vinden over body positivity, self love en mental health. Hoe dan ook wil ik mezelf uitdagen en mijn kennis vergroten.

Mijn 2020 doelen & bucketlist

Zakelijk

 • Een fulltime salaris verdienen met mijn eigen bedrijf
  In september 2019 schreef ik mijn bedrijf officieel in bij de Kamer van Koophandel en sindsdien mag ik mezelf dan ook ondernemer noemen. Hoewel ik zeker niet niets meer verdien met mijn blog, YouTube kanaal en Instagram account is dit ook nog niet voldoende om van te kunnen leven. Dit jaar is mijn grootste zakelijke doel dan ook om een fulltime salaris te gaan verdienen voor mezelf. Dat betekent hard aan de bak: gelukkig vind ik het werk leuk om te doen en heb ik hier dan ook ontzettend veel zin in.
 • Mijn eerste freelance klus binnen halen
  Naast de werkzaamheden binnen mijn eigen bedrijf zou ik ook graag freelance klussen gaan doen voor andere (kleinere) bedrijven. Hierbij kan ik hen bijvoorbeeld helpen bij het maken van een marketing/social media strategie en content voor ze maken zodat dit in hun eigen werkzaamheden weer tijd bespaart. Dit jaar wil ik dan ook graag mijn eerste freelance klus binnen halen: wie weet hoe veel er hierna nog zullen volgen.
 • 10.000 YouTube abonnees behalen
  Afgelopen jaar behaalde ik mijn doel om 5.000 YouTube abonnees te behalen en dit jaar is mijn doel om dit te verdubbelen naar 10.000 abonnees. Hoewel dit klinkt als een groot en onmogelijk doel weet ik zeker dat wanneer ik alles op alles zet om kwalitatief goede content te maken het me zeker zal lukken.
 • 5.000 Instagram volgers op @irinatouw en 2.000 volgers op @bulletjournalbyirina behalen
  Naast dit doel voor mijn YouTube kanaal stel ik ook altijd een meetbaar doel voor Instagram. Afgelopen jaar was dit 2.000 volgers en aangezien dit me met gemak is gelukt wil ik dit jaar een groter doel zetten door voor de 5.000 volgers te gaan. Ik ben al druk bezig met een content strategie die ik dit jaar wil gaan gebruiken en heb daarnaast ook een apart account aangemaakt voor mijn bullet journal. Dit account krijgt niet de main focus, maar toch heb ik hiervoor als doel gesteld om 2.000 volgers te behalen. Aangezien het account Engels-talig is denk ik dat dit haalbaar moet zijn, maar anders is het geen ramp. Dit account wil ik voornamelijk voor de lol bij gaan houden.
 • Een reis maken voor mijn werk
  Zoals ik bij mijn persoonlijke doelen al benoemde wil ik graag meer gaan reizen dit jaar en hierbij nieuwe plekken ontdekken. Ook voor mijn werk zou ik dan ook graag een tripje maken: het liefst naar het buitenland. Het lijkt me mega tof om bijvoorbeeld een tripje te maken om content te schieten voor mijn Instagram account, of uitgenodigd te worden op een persreis door een merk. Hoewel dit doel erg groot en ver weg aanvoelt ga ik er alles aan doen om hem waarheid te laten worden.
 • Mijn netwerk online en offline vergroten
  Iets wat ik de afgelopen jaren altijd erg lastig heb gevonden is toch wel netwerken. Toch vind ik dit mega belangrijk en weet ik dat een goed netwerk (zeker in de creatieve industrie) ontzettend belangrijk is wanneer je verder wilt komen. Dit jaar wil ik dan ook vaker online en offline gaan netwerken. Denk hierbij aan het bezoeken van pr-events waar ik nog (vrijwel)niemand ken of het contacteren van anderen via social media. Aan het eind van het jaar hoop ik een aardig netwerk te hebben opgebouwd van mensen waar ik in de toekomst iets aan zou kunnen hebben.
Heb jij jezelf doelen gesteld voor 2020?

3 Comments

 • Rosanne 22 januari 2020 at 16:45

  Wat heb je mooie doelen voor zowel persoonlijk als op zakelijk gebied! Het creatief bezig zijn is ook iets wat ik weer meer wil gaan doen. Ik haal er zoveel rust uit en het zou zonde zijn als ik het niet vaker zou doen.

 • Ria 21 januari 2020 at 11:18

  Voor doelen stellen is het nooit te laat., Irina. Doelen stellen is ook beter dan voornemens , lijkt me, dat is altijd wat vrijblijvender.

  Veel succes, ik ben benieuwd hoe ver je komt met deze lijst. Ik vind het een positieve lijst, wel erg ambitieus, maar zeker ook (grotendeels) haalbaar
  !

  Zet m op!

 • Suzanne 21 januari 2020 at 09:30

  Wat een mooie doelen! Heel veel succes hiermee!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×