Mijn 2019 bucket list

Mijn 2019 bucket list

3 januari 2019 No Comments

Met 2019 echt officieel begonnen besloot ik na te gaan denken over wat ik dit jaar wil gaan doen. Goede voornemens werken in mijn ogen niet, maar doelen stellen vaak wel. Dit keer besloot ik een soort bucket list te maken voor het nieuwe jaar: ik ben benieuwd hoe veel dingen ik op 31 december kan afvinken. En aangezien ik graag meer persoonlijke artikelen wil schrijven dit jaar besloot ik mijn 2019 bucket list hier te delen.

Uit mijn burn-out komen

2018 stond natuurlijk volledig in het teken van mijn burn out, maar helaas ben ik hier nog altijd niet uit. Dit jaar ben ik van plan om weer alles op alles te zetten om uit deze burn out te komen. Zo ga ik eens in de twee weken naar therapie en merk ik dat dit zorgt voor een stijgende lijn. Helaas is het een langzame stijging, die ook regelmatig dalen kent, maar hij gaat omhoog. In 2019 hoop ik dan ook deze fase van mijn leven achter me te kunnen laten.

Leren omgaan met mijn hoogsensitiviteit

Tijdens het afgelopen jaar ben ik er tijdens mijn therapie sessies o.a. achter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Iets wat een heleboel verklaart. Ik snap nu veel beter waarom ik zo snel moe en overprikkeld ben, waarom ik soms ineens volledig van stemming kan wisselen en zo gemakkelijk huil. Ik zie het feit dat ik hoogsensitief ben niet als iets negatiefs: het is juist iets moois dat ik zo goed met anderen mee kan voelen. Nu ik echter weet waar het aan ligt kan ik er wel mee leren omgaan. Ik kan mezelf nu vertellen waarom ik ineens van stemming wissel, en mezelf ook vertellen dat dit niet aan mij ligt. Tijd om te leren om te gaan met al die prikkels, zonder dat ze me overweldigen.

Ontdekken wat ik wil gaan doen

Dit punt klinkt wat vaag, maar ik weet het ook niet zo goed beter te verwoorden. Het komt er op neer dat ik op dit moment geen flauw benul heb van wat ik wil gaan doen na mijn burn out. Wil ik mijn studie weer gaan oppakken? Wil ik fulltime gaan werken? Wat zijn de mogelijkheden en welke gevolgen brengen die met zich mee? Het belangrijkst vind ik dat ik mijn gevoel ga volgen: dit is iets wat me het afgelopen jaar heel erg duidelijk is geworden. Wanneer ik mijn gevoel volg zal er vanzelf een oplossing komen: maar voorlopig zit dit gevoel nog te ver weggestopt onder een hoop onrust en stress.

Meer bewegen

Ik ben nooit een echte liefhebber geweest van intensief sporten. Er zijn periodes geweest waarin ik het deed, maar dit was niet omdat ik het zo leuk vond om te doen: het was omdat ik mijn lichaam wilde veranderen. Inmiddels ben ik zover gekomen dat ik steeds meer volgens bodypositivity en self love leef: mijn lichaam is mooi, of het nu vol is of slank. Toch merk ik dat ik sinds mijn burn out erg weinig beweeg: ik rijd zo’n één keer per week paard, fiets 3 keer per week en af en toe heb ik eens een dagje waarop ik veel loop. Dit is niet gezond en dat realiseer ik me ook. Dit jaar ga ik dan ook proberen meer te bewegen: vaker een stukje te gaan lopen, meer te gaan paardrijden en wie weet dat ik zelfs wel weer op een andere manier ga sporten. Kleine stapjes: mezelf vooral niet pushen.

Nieuwe plekken ontdekken

De afgelopen jaren is mijn liefde voor reizen ontzettend veel gegroeid. Waar ik een paar jaar terug nog helemaal niet graag op vakantie wilde, kan ik nu niet wachten op die paar weken per jaar dat ik nieuwe plekken kan ontdekken. Reizen staat dan ook echt op mijn bucket list: sowieso weer een nieuwe streek van Griekenland ontdekken, maar ook een stedentrip naar een nieuwe stad lijkt me niet verkeerd. Ook in Nederland wil ik meer gaan ontdekken: zo was ik afgelopen december in Maastricht en hier heb ik ontzettend van genoten. Een dagje naar een stad binnen je eigen land is niet alleen ontzettend leuk, maar ook een stuk betaalbaarder dan al die verre tripjes. Tijd om binnen Nederland nieuwe plekken te ontdekken.

Inschrijven bij de KvK

Dit doel noemde ik al eerder, in mijn blog wishlist voor 2019. Mezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel staat eigenlijk al jaren lang op mijn bucket list, maar ik heb besloten dat 2019 toch echt het jaar gaat zijn. Mijn blog en YouTube kanaal bestaan inmiddels al zo’n 5 jaar, wat ik zelf toch al een aardige prestatie vind. Dit jaar ga ik mezelf officieel inschrijven en dan ben ik officieel een ondernemer: hoe tof klinkt dat?

5K abonnees op YouTube halen

Wat betreft mijn YouTube kanaal probeer ik al jaren om dit naar een volgend level te tillen, en om eerlijk te zijn staat ditzelfde doel ook al 2 jaar op mijn bucket list. Toch heb ik het gevoel dat het me dit jaar wel gaat lukken: ik ga er voor de volle 100% voor werken want ik weet gewoon zeker dat dit is wat ik graag wil doen. Tijd om de tofste collabs te filmen, de leukste video ideeën voor jullie te bedenken en te zorgen dat mijn kanaal flink gaat groeien. Wil je me nu graag helpen en ben je nog niet geabonneerd? Doe dat dan snel!

2K volgers op Instagram halen

En dan als laatste nog zo’n meetbaar doel: 2.000 volgers op Instagram halen. Ik zit op dit moment bijna op de 1.000, wat betekent dat ik mijn volgers aantal moet zien te verdubbelen. Nu ben ik het afgelopen jaar steeds meer gaan houden van het maken van foto’s, het vinden van de tofste locaties en het onderhouden van mijn account waardoor ik het gevoel hebt dat het goed moet komen. Wie weet dat ik af en toe een leuke samenwerking kan regelen met een aantal andere Instagrammers en dan kijken we op 31 december nog eens hoe het er dan voor staat!


Dat zijn dan alweer al mijn doelen die ik op mijn 2019 bucket list heb staan. Ik ben erg benieuwd welke doelen ik eind van dit jaar mag gaan afstrepen en waar ik op dat moment ben in mijn leven. Hebben jullie doelen gesteld voor dit nieuwe jaar? Laat ze vooral weten in de reacties en vertel er meteen bij hoe je ze wilt gaan bereiken. Een goed plan is al het halve werk!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×