Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

10 augustus 2017 1 Comment

Vlak voor mijn vakantie raakte ik helemaal enthousiast over ‘Ordinary Odd 2.0’. Ik besloot dat ik deze zomer de tijd wilde nemen om echt te gaan werken aan mijn uit de hand gelopen hobby en ging op zoek naar alle tips die ik kon vinden om hier daadwerkelijk een bedrijfje van te kunnen maken. Zo kwam ik terecht bij Annic: een echte powervrouw en top ondernemer. Ik besloot dan ook vrijwel meteen om haar boek Masterclass Ondernemen te bestellen en las het binnen een paar dagen uit.


Annic van Wonderen

Een echte powervrouw

Annic van Wonderen is ondernemer in hart en nieren. In 2009 startte zij zonder enig budget de mega succesvolle website I Love Fashion News op met als doel de grootste modesite van Nederland te worden met meer dan 1 miljoen lezers per maand. Het maakte haar niet uit hoe lang het zou duren, het zou haar lukken: zonder startbudget. Het heeft Annic dan ook nooit om het geld gedraaid: ze houdt van ondernemen en doet het niet voor de bonussen die ze zichzelf mag uitkeren.

In 2015 besloot ze een persoonlijke blog te beginnen: Annicvw.com, waar I Love Fashion News een onderdeel van was. Al snel kreeg ze veel complimenten over haar artikelen en veranderde haar blik over de online wereld. Waar zij eerst de enige was met een modenieuwssite, schieten deze nu als paddestoelen uit de grond. Daarnaast is door de komst van Adblockers haar grootste inkomstenbron veranderd van advertenties naar advertorials, waardoor de grootste zijn lang niet meer zo belangrijk is als wel de juiste doelgroep bereiken. Om deze reden is Annic uiteindelijk gestopt met I Love Fashion News en alleen doorgegaan met Annicvw.com.

Ze geeft masterclasses over ondernemen, heeft een boek uitgegeven over ondernemen (waar ik je zo meer over vertel) en heeft een succesvolle website. Daarnaast lijkt alles op persoonlijk vlak ook erg goed te gaan, te zien aan de aankondiging van haar zwangerschap die ze kort geleden deed op internet. Annic: gefeliciteerd!


Masterclass Ondernemen - Annic van Wonderen


Masterclass Ondernemen

Een inspirerend en motiverend boek over ondernemen

Masterclass Ondernemen is opgedeeld in drie delen: DURVEN, DOEN en DOORZETTEN. Aan de hand van dit motto en het verhaal van I Love Fashion News geeft Annic tips en tricks om zelf een succesvolle onderneming te starten of juist meer uit jouw huidige onderneming te halen. ‘You think big, you get big’

Deel 1: DURVEN

In dit eerste deel van het boek vertelt Annic hoe je jouw bedrijf opstart. Waarom het starten van een bedrijf helemaal niet zo eng is en wanneer je volgens haar uit het juiste hout gesneden bent om ondernemer te worden. Het onderdeel sluit af met tips over de keuze voor een rechtsvorm, startkapitaal en overige starters-tips.

Deel 2: DOEN

Het tweede deel van het boek gaat over het idee achter de onderneming: het idee waarmee je start. Op welke manier onderscheid je jezelf? Hoe kies je jouw doelgroep en hoe speel je op hen in? Hoe zet je jouw onderneming op de markt en vooral: hoe ga je dit alles aanpakken? Ook geldzaken als je eerste salaris en grootste kostenpost komen voorbij. Tips over social mediagebruik, promotie, personeel en geldzaken worden aan het einde van dit onderdeel gegeven.

Deel 3: DOORZETTEN

Het derde en laatste deel gaat over dingen die Annic zelf liever had geweten voordat ze was begonnen. Ze geeft hier tips die haar hadden kunnen helpen en vertelt je hoe je een toekomstplan voor jouw bedrijf weet vast te stellen. Daarnaast beantwoord ze in dit deel vragen die ze vaak gesteld krijgt tijdens masterclasses en vertellen anderen over haar succes.


Al met al kan ik zeggen dat Masterclass Ondernemen een ontzettend inspirerend en motiverend boek is voor iedere (beginnende) ondernemer. Ik heb een heleboel goede ideeën gekregen voor mijn blog en raakte meteen enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. Mocht je dus op zoek zijn naar dat extra beetje motivatie dan is dit hèt boek voor jou.

Masterclass Ondernemen door Annic van Wonderen is hier te bestellen voor €14,95

1 Comment

 • Joyce 19 augustus 2017 at 21:46

  Klinkt als een superinteressant boek! Ik ga binnenkort als we samen filmen even spieken haha

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×