Make Up Factory Bronzing collectie

Make Up Factory Bronzing collectie

13 mei 2019 No Comments

Een tijdje terug ontving ik een aantal producten van Make Up Factory, een merk dat ik zelf nog nooit eerder had geprobeerd. Ik ontving een mascara uit het vaste assortiment en verder drie producten uit de Bronzing collectie: een bronzer en twee oogschaduws. Vandaag laat ik je al deze producten zien. Is mijn eerste indruk van dit merk positief, of blijft het bij een eerste ontmoeting?

Make Up Factory Bronzing collectie

Make Up Factory Dream Eyes mascara – €17,95

Ik ga beginnen met de mascara die ik ontving. De Dream Eyes mascara hoort niet in de Bronzing collectie thuis maar zit in het vaste assortiment. Mocht deze me goed bevallen is dit dus dus alleen maar prettig: dan kan ik hem opnieuw aanschaffen wanneer ik dat zou willen. Ik heb overigens de normale variant ontvangen, maar er is ook een waterproof versie verkrijgbaar.

De verpakking van de mascara is simpel vormgegeven, maar heeft toch een leuke extra touch door de verschillende wimpers/mascara vegen die erop gedrukt staan. Overigens komt de mascara (net als alle producten van Make Up Factory) in een mat zwart kartonnen doosje. Dit geeft voor mijn idee altijd een extra touch aan een product. Je kunt merken dat Make Up Factory tussen budget en high end in zit qua prijsklasse: er is goed over de verpakking nagedacht maar hij is niet mega luxe.

Make Up Factory Bronzing collectie

Ik was vooral erg benieuwd wat voor soort borsteltje de mascara zou hebben. Zelf houd ik heel erg van siliconen borsteltjes, dus ik werd meteen enthousiast toen ik de mascara open deed. Zoals je kunt zien heeft hij namelijk een siliconen borsteltje met een kegel vorm. Op deze manier zou je goed bij de binnenste wimpers moeten kunnen komen. Make Up Factory zegt zelf dat je echte ‘poppenogen’ met een mooie krul en veel lengte kunt creëren met deze mascara. Laten we gaan kijken of hij deze beloftes waar maakt.

Make Up Factory Bronzing collectie

Bovenin zie je mijn wimpers zonder mascara en onderin mijn wimpers met de Make Up Factory Dream Eyes mascara aangebracht. Ik moet zeggen dat ik het effect op mijn wimpers zeker mooi vind. Nu heb ik van mezelf redelijk lange wimpers, dus voor de lengte heb ik de mascara niet nodig. Wel vind ik het altijd belangrijk om genoeg krul aan mijn wimpers te geven, zodat ik een openere oogopslag heb. Dit effect vind ik de mascara zeker geven en daarnaast zie ik dat de mascara totaal geen klontjes achter laat op mijn wimpers. Zeker een mascara die ik er vaker bij zal pakken dus.

Make Up Factory Bronzing collectie

Make Up Factory Metal Shine Eyeshadow
21 Burnt Bronze & 28 Heat – €13,95 per stuk

Dan gaan we verder met producten die daadwerkelijk uit de Bronzing collectie komen. Als eerste laat ik je deze twee oogschaduws zien: 21 Burnt Bronze en 28 Heat. Ik werd zelf heel erg enthousiast toen ik dit pakketje open maakte, want zoals jullie weten gebruik ik bijna nooit oogschaduw. Toch zijn de twee kleurtjes die ik heb ontvangen exact de kleuren die ik zou dragen.

Ook de oogschaduw komt weer in een mat zwart kartonnen doosje aan. In dit doosje zit een rond gat waardoor je de kleur van de oogschaduw al goed kunt zien. Daarnaast is de verpakking van de oogschaduw vergelijkbaar met die van MAC. Het zijn kleine ronde doosjes met een doorzichtige deksel waardoor je de kleur goed kunt zien. Op de deksel vind je de merknaam en verder is het doosje simpel zwart. Het sluit stevig en is gemaakt van hard plastic.

Make Up Factory Bronzing collectie

De kleurtjes die ik ontving bevatten beide een ontzettend mooie shimmer. Links zie je 21 Burnt Bronze en rechts 28 Heat. Het zijn twee warme kleuren die goed met elkaar te combineren zijn maar ook prima op zichzelf te dragen zijn over het gehele bewegend ooglid. Vooral 28 Heat vind ik ontzettend gaaf. Ik houd heel erg van warme roze tinten op het ooglid, maar natuurlijk is 21 Burnt Bronze juist weer perfect wanneer je een niet al te opvallende oogschaduw wilt gebruiken.

Make Up Factory Bronzing collectie

Hierboven zie je de swatches van de oogschaduw op mijn arm. Zelf werd ik heel erg blij van wat ik zag: de kleuren zijn goed gepigmenteerd en glijden ontzettend gemakkelijk over mijn arm heen. De shimmer komt duidelijk naar voren, maar zorgt er niet voor dat de kleur wegvalt zoals je dit soms bij goedkope oogschaduw ziet. Ik kon dan ook niet wachten om de oogschaduw op mijn ooglid aan te brengen.

Make Up Factory Bronzing collectie

Hierboven zie je dan ook de look die ik maakte met deze producten. 21 Burnt Bronze bracht ik aan de binnenkant van mijn ooglid aan en 28 Heat aan de buitenkant en in de arcadeboog. De kleuren werken ontzettend gemakkelijk, brengen goed gepigmenteerd aan en blenden goed in elkaar over zonder kleur te verliezen. Het enige nadeel dat ik heb ontdekt is het feit dat de producten behoorlijk poederig zijn in de pan, waardoor je best wel wat product verspilt. Op het ooglid heb ik hier echter geen last van wanneer ik mijn kwast goed aftik, dus veel fall out zul je niet krijgen.

Make Up Factory Bronzing collectie

Make Up Factory Touch of Tan Bronzer 15 Rich Tan – €28,95

Dan is het tijd voor het laatste product uit deze review: de Touch of Tan Bronzer uit de collectie. In totaal zijn er drie verschillende kleuren uitgebracht, waarvan ik nummer 15 Rich Tan heb mogen ontvangen.

Ook deze bronzer komt in een mat zwart kartonnen doosje aan, waarbij je door het grote ronde gat aan de bovenkant meteen de kleur van de bronzer kunt zien. Verder lijkt de verpakking heel erg veel op die van de oogschaduw hiervoor. Het formaat is een stuk groter en daarnaast is de deksel doorzichtig met zilver i.p.v. zwart. Onderin de verpakking vind je een kleine spiegel, waardoor je de bronzer gemakkelijk onderweg zou kunnen aanbrengen of bijwerken. Ideaal om mee te nemen dus.

Make Up Factory Bronzing collectie

Zelf heb ik de donkerste kleur bronzer er uit de collectie ontvangen, waardoor ik in eerste instantie bang was dat de kleur te donker voor mij ging zijn. Zodra ik de poeder echter goed bekeek zag ik dat het nog best wel mee viel. Ik denk dat de getinte dames helaas geen geschikte bronzer in deze collectie zullen vinden. Voor mij is deze bronzer iets aan de donkere kant, maar wel hanteerbaar.

Make Up Factory Bronzing collectie

Op de swatch op mijn arm zag ik dat de bronzer toch iets meer naar oranje neigt dan dat ik had gedacht. Gelukkig is hij alsnog niet mega oranje, maar juist mooi warm van kleur. Daarnaast vind ik het pigment precies goed: hij is niet zo extreem gepigmenteerd dat je direct een grote vlek op je wang hebt zitten, maar je hoeft ook niet alsmaar opnieuw product aan te brengen.

Make Up Factory Bronzing collectie

Op mijn gezicht vind ik het effect dan ook heel erg mooi en natuurlijk. Je ziet hem zitten, maar hij blend wel mooi in met mijn foundation. Daardoor lijkt hij heel erg natuurlijk en is het effect precies zoals je van een bronzer mag verwachten. Helaas merk ik dat ook deze bronzer weer erg poederig is in de pan, maar opnieuw is dit geen probleem met aanbrengen zolang je de kwast van tevoren goed aftikt.

Make Up Factory Bronzing collectie

Mijn conclusie over de Make Up Factory Bronzing collectie

Al met al is mijn eerste indruk van de producten van Make Up Factory zeker niet negatief. Alle producten werken fijn en zien er goed uit wanneer ik ze heb aangebracht. Het enige minpunt is het feit dat de poeders zo poederig zijn in de pan, maar ook hier is mee te werken. Mocht je zelf benieuwd zijn geworden naar één van de producten, dan kun je ze kopen bij Etos, Dio en DA. De collectie ligt al in de winkels.

Ik heb deze producten ontvangen ter review

Make Up Factory Bronzing collectie

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×