LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin’ Bad Zula bath bomb

25 februari 2020 3 Comments

Zodra ik de eerste previews van de LUSH Moederdag collectie 2020 voorbij zag komen werd ik verliefd. De producten zien er mega tof uit, hebben de leukste namen gekregen en daar bovenop had het grootste gedeelte van de producten ook nog eens geuren waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Toen de collectie afgelopen vrijdag dan ook eindelijk in de winkels lag ben ik snel langs LUSH Hoog Catharijne geweest om een aantal producten te halen. Vandaag laat ik je dan ook de limited edition Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub en Blazin’Bad Zula bath bomb zien.

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

Ginger showergel
€9,00 per 120g, €18,00 per 275g, €30,00 per 575g

Gember: wat houd ik toch van gember. Ik drink iedere dag gember thee, vind het ook heerlijk om te eten op een pannenkoek of tosti en ook de geur van verse gember vind ik heerlijk ruiken. Toen ik zag dat er een showergel uit zou komen met gember erin werd ik dan ook ontzettend enthousiast: die moest ik hebben! Toch hield ik mezelf in en ging ik voor de kleinste variant, aangezien ik nog ontzettend veel showergels heb staan thuis die ik ook nog op moet maken.

Ingrediënten
Water (Aqua), Natrium Cocoamfoacetaat, Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Laurylbetaïne, Mimosa Absolue (Acacia decurrens), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Gemberolie (Zingbiber officinale), Siciliaanse Rode Mandarijnolie, Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Sandalwood Oil, Xanthaangom, Carrageenextract, Titanium Dioxide, Propyleen Glycol, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, Silica, Alpha-isomethyl-ionone, Benzyl Benzoaat, Citronellol, Eugenol, Limonene, Linalool, Parfum, Kleurstof 16035, Kleurstof 45410:2, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 77491 (Cl 77491)

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

De Ginger showergel valt lekker op in de schappen van LUSH door de felle rode kleur, maar nog meer door de enorme hoeveelheid glitters in het product. Zodra ik hem rook wist ik zeker dat ik deze met me mee naar huis moest nemen. De geur bestaat niet alleen maar uit gember, dus wanneer je verwacht één bom aan gember op je af te krijgen zul je misschien teleurgesteld raken. Ginger ruikt juist wat zoeter (de typische zoete geur die vele LUSH producten in zich hebben) met hier doorheen juist die lekkere spicy gember geur: heerlijk.

Qua substantie is deze gelijk aan de anders showergels die LUSH in haar assortiment heeft: niet te dun maar ook niet te dik. Zelf breng ik de showergels graag aan met een douche puff, waarbij het product een heerlijk foamy schuim produceert. De geur is tijdens het gebruik ook lekker aanwezig en de glitters in de douchegel zie je over je huid verspreid worden. Maar wees niet bang: als je niet de hele dag als een discobal door het leven wilt gaan spoel je deze met gemak weer weg.

Ik ben zelf gek op Ginger en weet zeker dat ik hem er nog veel vaker bij zal gaan pakken. De geur is wat mij betreft niet erg specifiek voor een bepaald jaargetijde waardoor ik denk dat ik deze het hele jaar door zou gebruiken. Absoluut een aanrader, en ook verkrijgbaar in een verpakkingsvrije variant.

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

Mamma Mia shower scrub
€16,00 per 300g, €27,00 per 600g

Dan gaan we verder met een product dat vorig jaar ook al uit kwam en waarvan ik het hele jaar heb gebaald dat ik hem toen niet heb gekocht. Wat ben ik dan ook blij dat ik dit jaar opnieuw de kans kreeg! De Mamma Mia shower scrub is alleen al vanwege de naam een echte must-have voor mij, maar ook de geur en kleur van deze scrub zijn geweldig: Gimme! Gimme! Gimme!

Ingrediënten
Fijn Zeezout (Maris sal), Natrium Laureth Sulfaat, Roze Grapefruit puree, Natrium Cocoamfoacetaat, Water (Aqua), Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Rozenhoutolie (Aniba rosaeodora), Vanille Absolue, Melkzuur (Lactic acid), Rozenklei (Kaolinite), Laurylbetaïne, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, Limonene, Linalool, Parfum, Kleurstof 45410 (CI 45410)

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

De scrub is namelijk knal-, maar dan ook echt KNALroze. Over het algemeen blijf ik een beetje weg bij de roze producten van LUSH, aangezien deze over het algemeen een mierzoete geur hebben waar ik niet van houd (A.K.A. Snowfairy: yes I hate it). Toch kon ik deze roze scrub vanwege de naam niet zomaar voorbij lopen en besloot toch even te snuffelen. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De geur is absoluut zoet, dat zal ik niet ontkennen. Toch is dit een zoete geur die ik prima kan hanteren, waar ik een product als Snowfairy vele malen te heftig vind.

Mamma Mia ruikt zoet en bloemig, wat niet zo gek is wanneer je in de ingrediëntenlijst rozenhoutolie tegen komt. Voor mij is dit de perfecte zoete geur: wanneer ik zin heb in zoet is dit niet meteen overweldigend, maar het voldoet wel aan mijn behoefte. Daarnaast is de scrub een stuk dunner dan de Cookie Dough scrub uit de kerstcollectie die ik op dit moment in mijn douche heb staan. Ik zou deze scrub dan ook een stuk vaker kunnen gebruiken omdat hij minder heftig is.

Al met al vind ik Mamma Mia heerlijk voor op dagelijkse basis, maar voor een grondigere scrub pak ik er toch liever een andere variant bij. Daarentegen heb ik de vaste variant (verpakkingsvrij) nog niet geprobeerd en deze wil nog wel eens steviger scrubben.

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

Blazin’ Bad Zula bath bomb
€7,50 per stuk

Ik heb het beste product voor het laatst bewaard: de Blazin’ Bad Zula bath bomb. Sowieso ben ik gek op de bath bombs van LUSH, zoals jullie vast allang weten wanneer jullie me langer volgen. Deze bath bomb trok meteen mijn aandacht toen ik de ingrediënten online zag: kruidnagel en kaneel zijn over het algemeen mijn favoriete geurnoten in LUSH producten. Ik ben gek op kruidig, dus had hoge verwachtingen. Toen ik de bath bomb in de winkel rook wist hij mijn hoge verwachtingen zeker waar te maken en werd ik zelfs nog enthousiaster van de geur dan dat ik al had gedacht. Tijd voor een heerlijk me-time moment met deze beauty dus!

Ingrediënten
Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Disodium Lauryl Sulfosuccinaat, Synthetische Fluorflogopiet, Parfum, Zwarte Peperolie (Piper nigrum), Kaneelbladolie (Cinnamomum zeylanicum), Kruidnagelolie (Eugenia caryophyllus), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Titanium Dioxide, Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Gardenia-extract, Maïszetmeel, Laureth 4, Natrium Laureth Sulfaat, Dipropyleen Glycol, Laurylbetaïne, Tinoxide, Silica, Citral, Eugenol, Limonene, Linalool, Kleurstof 77499 (CI 77499), Kleurstof 17200, Kleurstof 77491 (Cl 77491), Kleurstof 42053, Kleurstof 42090

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

Waar de bath bomb mijn aandacht in eerste instantie voornamelijk trok door de geweldige geur en niet zozeer door zijn uiterlijk wist hij me in het bad compleet te verrassen met een geweldige hoeveelheid bath art. In eerste instantie creëert hij een geel foam, vervolgens ‘spuwt’ hij steeds meer paars het water in en uiteindelijk heb je dus allerlei van dit soort prachtige patronen van paars, geel en onwijs veel glitters in je water.

De bath bomb is niet alleen prachtig om te zien: hij bruist ook nog eens ontzettend lang waardoor je extra veel tijd hebt om te genieten van alle prachtige patronen die er in je water ontstaan. Ik gok dat ik zelf zo’n minuut of 15 à 20 heb kunnen genieten van het bruisen zelf, voordat de complete bath bomb was opgelost. Vervolgens blijf je achter met alle prachtige patronen in het water die ook weer heel langzaam oplossen.

Je denkt misschien dat alle pracht hierna is opgehouden: maar nee. Zodra de bovenste laag met bath art is opgelost blijf je over met een diep donkerpaars bad met allerlei glitterstromen van gouden glitters. Helaas had ik tegen die tijd mijn camera niet meer bij de hand maar ik kan je vertellen dat het echt geweldig mooi was om te zien. Het enige nadeel dat ik kan benoemen over deze bath bomb is dat je naderhand wel even goed je bad moet naspoelen om de laatste resten te verwijderen. Verder is het echt een geweldig product waarvan ik er zeker nog een paar ga inslaan voor hij weer het assortiment uit gaat.

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

Mijn conclusie over LUSH Moederdag 2o20

Al met al is de LUSH Moederdag 2020 collectie me zelfs beter bevallen dan dat ik dit in eerste instantie had verwacht. Vooral de Blazin’ Bad Zula bath bomb heeft me zo verrast dat ik durf te zeggen dat dit mijn nieuwe favoriet is. Ik ga binnenkort dan ook snel weer eens langs een LUSH om nog wat in te slaan. Mocht jij zelf niet in de buurt van een LUSH komen maar wel graag deze nieuwe producten shoppen dan kan dit online. Je vindt de Ginger showergel hier, Mamma Mia shower scrub hier en Blazin’ Bad Zula bath bomb hier. Ik ben erg benieuwd naar welk product jij zelf het benieuwdst bent geworden!

LUSH Moederdag 2020: Ginger showergel, Mamma Mia shower scrub & Blazin' Bad Zula bath bomb

3 Comments

 • Suzanne 25 februari 2020 at 18:56

  Wat een leuke producten! Wat een heerlijke kleur van de Mamma Mia shower scrub!

 • Jessica J. 25 februari 2020 at 14:24

  Ik ben echt ongelooflijk benieuwd naar Blazin’ Bad Zula. De foto’s die ik overal zie opduiken, zijn hypnotiserend mooi! En dat uiteindelijke badwater, WAUW! ♥

 • Rachel Kromdijk 25 februari 2020 at 13:20

  Gember kan ik tot nu toe alleen verdragen in mijn smoothies, verse sapjes en thee! Maar als product vind ik het niet heel lekker ruiken helaas. Je hebt er een mooie review van gemaakt! En de bruisbal ziet er ook heel tof uit.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×