LUSH Bat Art bath bomb

LUSH Bat Art bath bomb

26 september 2020 1 Comment

De herfst is officieel begonnen, het weer is omgeslagen en de herfst producten stromen binnen in de winkels. Zo ook de Halloween collectie van LUSH, die naast een paar oude bekenden ook een aantal nieuwe producten kent. Jullie kennen mij: ik dook direct op de collectie en besloot de nieuwste bath bomb te bestellen: Bat Art. Deze vrolijk ruikende vleermuis is vandaag dan ook aan de beurt voor een review. Lees je mee?

LUSH Bat Art bath bomb

De LUSH Bat Art bath bomb is onderdeel van de Halloween collectie van 2020 en daarmee als limited edition verkrijgbaar voor €6,00 per stuk. Door zijn donkere uiterlijk verwacht je misschien een zware en kruidige geur, maar niets is minder waar. De bath bomb bevat o.a. rozemarijn en salie, maar ook Siciliaanse citroen en groene mandarijn. Zelf rook ik voornamelijk deze laatste twee geurnoten duidelijk, waardoor de bath bomb voor mij een heerlijk zoet frisse geur heeft.

Ingrediënten:  Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Citroenzuur (Citric Acid), DRF-alcohol, Parfum, Siciliaanse Citroenolie (Citrus Limonum), Groene mandarijnolie, Rozemarijnolie (Rosmarinus Officinalis), Salie-olie, Water (Aqua), Titanium Dioxide, Natrium Coco Sulfaat, Dipropyleen Glycol, Synthetische Fluorflogopiet, Tinoxide, Propyleen Glycol, Alpha-isomethyl-ionone, Limonene, Kleurstoff 77499 (CI 77499), Kleurstof 17200, Kleurstof 45410:2, Kleurstof 42053, Kleurstof 42090, Kleurstof 42090:2, Kleurstof 45410:1, Kleurstof 77491 (CI 77491), Kleurstof 14700 (CI 14700).

De LUSH Bat Art bath bomb in het water

Natuurlijk is een LUSH bath bomb niet alleen fijn vanwege de geur, maar hopen we met zijn allen ook op een flinke dosis bath art in ons water. Volgens LUSH moet je met deze bath bomb neerstrijken in multigekleurde, donkere diepten. Hoe tof klinkt dat? Ik kon zelf dan ook niet wachten om deze vleermuis tewater te laten.

Zodra je de LUSH Bat Art bath bomb in je water laat zakken ontstaat er een zwarte foamy substantie rondom de bath bomb. Deze substantie maakt echter al snel ruimte voor prachtig diep donkerpaarse kleuren waar langzaamaan ook blauw, roze en zelfs intens zilveren glitter aan worden toegevoegd. Deze kleuren draaien een hele tijd om elkaar heen wat zorgt voor de prachtige bath art waar we zo op hoopten.

Ondertussen vind ik het zelf ook erg leuk om te zien dat de vleermuis langzaam oplost en daarbij tussendoor haast de vorm van een alien hoofd aanneemt (zie de derde foto van onderaf). Of dit de bedoeling van LUSH is of dat dit simpelweg mijn rijke fantasie is weet ik niet, maar ik vind het een geweldige touch aan een Halloween product.

Mijn conclusie over de LUSH Bat Art bath bomb

De bath bomb is een echte slow fizzer en heeft er in totaal denk ik zo’n 10 tot 15 minuten over gedaan om volledig op te lossen in mijn badwater. Zelf vind ik dit heerlijk: ik kan intens genieten van het kijken naar alle bath art die voor mijn ogen ontstaat en daarnaast is de geur ook echt iets voor mij.

Iets waar ik zelf bang voor was gezien het een zwarte/donkere bath bomb is: het opruimen achteraf. Ik heb met andere donkere badproducten de ervaring gehad dat dit nogal een klus is om op te ruimen, maar gelukkig is dit met Bat Art niet het geval. Natuurlijk laat hij een beetje residu achter, maar dit is heel gemakkelijk weg te spoelen met de kraan.

Al met al ben ik dan ook weer enorm te spreken over deze nieuwe toevoeging aan de bath bomb collectie. Jammer genoeg is hij limited edition, dus mocht je hem eens willen proberen dan moet je er snel bij zijn. Je koopt de LUSH Bat Art bath bomb online of in één van de LUSH filialen voor €6,00 per stuk.

1 Comment

 • Astrid 27 september 2020 at 11:22

  Wat een gave bath bomb! Mij lijkt de geur inderdaad heerlijk, vooral vanwege de frisse citrusaroma’s die eraan zijn toegevoegd. Gaaf ook hoe hij oplost.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×