‘Like a girl’

28 juli 2014 No Comments

Ik was laatst weer eens filmpjes aan het kijken op youtube toen ik deze reclame voorbij zag komen. Normaal gesproken klik ik reclames altijd zo snel mogelijk weg maar bij deze deed ik dat niet. Het is namelijk niet zo zeer een reclame, maar meer een boodschap. Een boodschap die waar ik 100 procent achter sta en het filmpje greep me ook echt aan. Daarom heb ik besloten het met jullie te delen.

Het filmpje is gemaakt door Always, en de booschap lijkt me na het kijken wel duidelijk. Ik wil even heel duidelijk maken dat dit geen samenwerking is o.i.d. met Always, maar dat ik dit artikel echt uit mezelf schrijf zonder dat ik hier ook maar op enige manier voor wordt beloond. Ik wil zelf hierover schrijven, omdat ik het een heel erg belangrijk onderwerp vind.

Ik heb al eerder artikelen geschreven die te maken hebben met hoe je je zelf voelt. Zo schreef ik over hoe je je voelt zonder make up, en hoe je je dag zo fijn mogelijk kunt maken voor jezelf. Ik vind het belangrijk om het op mijn blog over dit soort dingen te hebben, omdat ik weet hoe lastig dit soort dingen kunnen zijn. Ik merk het vaak zelf en weet dat er tussen mijn lezers ook mensen zitten die zich vaak onzeker voelen. Daarom vind ik het belangrijk dit soort dingen met jullie te delen.

Wat betekend het voor jou als iemand je zegt dat je iets ‘als een meisje’ doet? Vind jij dat iets positiefs, of heb je dan het gevoel dat je het juist niet kunt. Ik weet zelf ook nog wel van vroeger dat dit soort opmerkingen vaak werden gemaakt. Tegenwoordig doet het me niet meer zo veel, maar toen ik op de basisschool zat wel. Ik voelde me dan altijd heel vernederd en dacht dat ik niets kon.

Dit gevoel moeten we zien te voorkomen. Daarom moeten we proberen om elkaar te helpen en te laten zien dat dingen doen ‘als een meisje’ een goed iets is. Want een meisje zijn is niets om je voor te schamen, en een meisje doet dingen nou eenmaal als een meisje. Daarvoor is zij een meisje! Dus ga vooral door met de dingen die jou gelukkig maken, wat anderen daar ook van denken. En als je merkt dat iemand zich om zo’n reden rot voelt, probeer diegene dan te steunen. Op die manier helpen we elkaar en het beeld dat mensen hebben van dingen doen ‘als een meisje’.

Laat vooral in de reacties achter wat jij hiervan vind, en of jij dit ook wilt veranderen. Want met zijn allen kunnen we dat. Daar ben ik van overtuigd.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×