De Life Improvement TAG

11 maart 2016 5 Comments

De Life Improvement TAG

Zelfontwikkeling. Ontzettend belangrijk als je het mij vraagt. Vandaag heb ik dan ook een TAG die helemaal in het teken staat van zelfontwikkeling. Ik bespreek mijn doelen, mijn manier om die te bereiken, mijn tips om te plannen en mijn inspiratiebronnen.

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Op het moment is mijn grootste droom toch wel om van mijn blog en youtube kanaal mijn baan te kunnen maken. Mijn blog is in het afgelopen jaar echt een heel erg groot deel van mijn leven geworden, en het liefst wil ik hem nog heel erg lang zo houden. Ik ben iedere dag bezig met mijn blog, zowel bewust als onbewust. Hoe tof zou het zijn om over een paar jaar gewoon te kunnen leven van mijn blog en de hele dag bezig te kunnen zijn met wat ik zo leuk vind om te doen?

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Ik ben dagelijks bezig met mijn blog: ik schrijf artikelen, fotografeer, film, edit en brainstorm. Daarnaast probeer ik ook op sociaal gebied steeds meer deze wereld in te stromen. Ik reageer op andere blogs en onder andere youtube filmpjes om zo ‘gezien’ te worden.

Daarnaast probeer ik mezelf iedere keer weer te blijven ontwikkelen. Ik probeer steeds weer om mijn foto’s nòg mooier te maken dan de keer daarvoor: probeer in mijn filmpjes nog enthousiaster over te komen en blijf mijn schrijfstijl ontwikkelen. Daarnaast wil ik binnenkort (mezelf) CSS en HTML gaan leren. Op die manier kan ik straks ook achter de schermen een heleboel meer. Ik hoop ooit mijn eigen lay-out te kunnen ontwerpen!

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Dit jaar is mijn grootste doel toch eigenlijk wel om weer te beginnen aan een opleiding waar ik me echt thuis voel. Aanstaande woensdag heb ik mijn studiekeuzecheck dus ik hoop dat ik de goede studie heb gevonden! Ik kijk er naar uit om weer te gaan studeren i.p.v. alleen maar te werken. Hoe relaxed het ook is om nu lekker veel tijd te hebben voor mezelf: toch zou ik graag iets gaan leren waar ik echt iets aan ga hebben later.

De Life Improvement TAG

Wat is jou nummer #1 tip om doelen te behalen?

Als ik een doel echt wil bereiken ga ik er volledig voor. Wanneer ik iets niet echt wil dan merk ik dat ook aan mezelf: ik werk er veel minder hard voor.

Wanneer je een doel wilt behalen en er volledig voor wilt gaan is het handig om je te bedenken wat je precies moet doen om dat doel te bereiken. Zo weet ik dat er in mijn geval (een baan maken van mijn blog en youtube kanaal) een heleboel tijd en werk voorbij gaat voor ik echt resultaten zal gaan zien. Ik moet echt consistent blijven posten; mezelf alert houden en blijven verbeteren. Doordat ik weet wat ik moet doen om dat doel te bereiken weet ik waar ik het voor doe. Wanneer ik nu soms denk ‘Ik kom er nooit’, dan herinner ik mezelf eraan dat ik weet dat het lang gaat duren: maar dat ik het zeker weten kan wanneer ik vol houd.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Mijn planningen maak ik tegenwoordig in mijn Erin Condren Lifeplanner. Dit is een planner die flink aan de prijs is; uit Amerika. Natuurlijk hoef je niet zo een dure planner te hebben om een goede to do lijst te maken.

Ik schreef laatst al een artikel over hoe je productiever kunt zijn, waarin ik in ga op hoe ik mijn planningen maak. Het belangrijkste is dat ik niet al te veel taken voor mezelf opschrijf: op die manier is mijn to do lijst haalbaar en voelt het goed om er aan te werken.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?

Wanneer ik het echt heel erg druk heb werk ik extra graag met to do lijstjes. Dat zijn op dat soort momenten echt mijn redding. Ik maak als eerste een lijst met alle dingen die ik moet doen in die periode; en daarna ga ik al die taken verdelen en opsplitsen in kleinere taakjes. Deze verdeel ik weer over de dagen die ik heb, waarbij ik rekening houd met momenten dat ik niet zo veel kan doen door bijvoorbeeld werk o.i.d.

Lijstjes werken voor mij heel erg goed, en daarom zijn het ook echt mijn beste vrienden tijdens een drukke periode.

Wat is jou #1 planning tip?

Lijstjes. Ik zweer er echt bij. Het is ontzettend overzichtelijk en het voelt heerlijk om dingen af te strepen. Of het nu een to do lijstje of een lijstje is met ideeën voor blogposts; ze zorgen dat mijn hoofd geen grote wirwar van gedachten wordt en ik rustig aan het werk kan.

De Life Improvement TAG

Wat is jou ochtendritueel?

Ik word eigenlijk altijd rond 8 uur à half 9 wakker, tenzij ik eerder weg moet. Ik begin de dag eigenlijk altijd op mijn mobiel: jullie reacties checken, social media checken en reageren op gemiste whatsappjes.

Daarna ga ik mijn ontbijt pakken en dit eet ik dan op achter mijn laptop waarbij ik een youtube filmpje kijk. Ik deel het artikel wat die dag online is gekomen op social media en daarna ga ik me klaarmaken voor de dag.

Ik wil nog een keer een uitgebreide ochtend routine gaan filmen voor jullie, dus vandaar dat ik er niet heel erg diep op in ga.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Ik krijg heel erg veel energie als ik zie dat het goed gaat met mijn blog en youtube kanaal. Jullie comments, stijgende bezoekersaantallen, leuke ideeën die ik heb om uit te werken: het geeft me allemaal een onwijze kick. Waarom? Omdat ik er ontzettend veel werk in steek en heel erg blij wordt van het feit dat jullie er zo goed op reageren.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Gelukkig heb ik hier de afgelopen tijd geen last meer van, maar wanneer ik een keer een dipje heb of echt geen zin heb om iets te doen dan geef ik daar even aan toe. Ik pak er wat lekkers bij, kruip in bed met een goede film of serie of ga lekker in bad zitten. De volgende dag is het vaak weer weg, maar zo niet dan zorg ik ervoor dat ik toch weer aan de slag ga. Ik doe dingen die ik leuk vind om mijn humeur omhoog te krijgen en vaak is het op die manier al snel afgelopen.

De Life Improvement TAG

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Pfoe. Daar vraag je me wat. Ik lees voornamelijk fictie boeken. Fantasy, actie en avontuur zijn toch wel mijn favorieten en ik moet zeggen dat ik niet zo van de ‘inspirerende’ boeken ben. Ik lees voor het plezier, niet zo zeer om er echt iets van te leren.

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Hetzelfde geld eigenlijk ook hiervoor. Ik houd weer van dezelfde genres en kijk dit vooral voor mijn plezier en rust. Mij zie je niet zo snel een documentaire kijken.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Op het moment inspireert Rachel Kromdijk me heel erg, niet zo zeer met de artikelen die ze post als wel de spirit die ze heeft. Rachel heeft het ontzettend druk met haar werk, haar HaRa lijn, het poetsen van een kantoor, sporten en daarnaast ook nog haar blog. Toch weet ze dit alles hartstikke goed te combineren en zet ze iedere dag kwalitatief goede artikelen online. Echt een powervrouw als je het mij vraagt.

En dan was dat alweer de TAG. Heb jij nou ook een blog en vind je de TAG leuk; voel je dan natuurlijk vrij om hem over te nemen!

Alle foto’s uit dit artikel komen van deze site

5 Comments

 • Sandra 11 maart 2016 at 18:40

  Deze tag zie ik steeds meer voorbij komen op blogs. Vind ‘m echt leuk en echt interessante vragen vind ik het. Tof dat je zo hard voor je blog werkt en je hier ook een duidelijk doel voor hebt! Ik heb denk wel zo’n beetje hetzelfde doel hihi.

 • Milou 11 maart 2016 at 15:16

  Mooi doel heb je! Een goede en leuke studie is natuurlijk erg fijn!
  Leuke tag!

 • Kim 11 maart 2016 at 09:29

  Deze tag vind ik echt heel erg tof! 🙂 Leuk om zo meer over iedereen te weten te komen. Dit zijn ook echt dingen waar ik in geïnteresseerd ben, niet alleen maar “wat is je lievelingskleur?”, hihi.

  • Irina 11 maart 2016 at 09:37

   Haha, helemaal waar! Het zijn toch wat diepzinnigere vragen dan de meeste TAGS hebben 😉

 • Bibiane 11 maart 2016 at 09:07

  Met dank aan Linda van Streetsahead voor het bedenken van deze tag!! Echt de leukste tag die ik al tegenkwam, ik vulde hem zelf ook in.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×