Lekker in een potje - Natuurlijke deodorant

Lekker in een potje – Natuurlijke deodorant

18 juli 2018 3 Comments

Vlak voor mijn vakantie kreeg ik een mailtje van Lekker in een potje, een cosmeticabedrijf dat zich volledig richt op compleet natuurlijke deodorant. Het bedrijf is ontstaan aan een keukentafel in Utrecht en is inmiddels door heel Nederland en België verkrijgbaar: gewoon bij de Albert Heijn. Natuurlijk werd ik meteen enthousiast toen mij gevraagd werd een deodorant te testen, en zo koos ik al snel voor de neutrale geur variant. Vandaag laat ik deze bijzondere deodorant aan je zien.

Lekker in een potje - Natuurlijke deodorant

De verpakking van de deodorant

De verpakking van de deodorant is precies zoals de naam van het merk al doet vermoeden: een potje. Dit kleine zilveren blikje is aan de bovenkant beplakt met het blauwe label van de geur. Er zijn in totaal drie varianten: neutraal, lavendel en rozemarijn & pepermunt. Zelf besloot ik voor de neutrale variant te gaan, aangezien ik er gek op ben om gewoon parfum te kunnen dragen zonder dat de geur hiervan zich vermengt met mijn deodorant geur.

De deodorant komt overigens ook nog eens in een kartonnen verpakking, waar alle ingrediënten en overige informatie op benoemd staan. De verpakking past hierin perfect bij het merk: alles is natuurlijk en de deodorant is dan ook vegan. Hoe fijn is dat?

Lekker in een potje - Natuurlijke deodorant

De inhoud en werking van de deodorant

Ik hoor je al denken: ‘Een deodorant in een potje… hoe werkt dat?’ De inhoud van het potje (de daadwerkelijke deodorant) is een crème substantie. In eerste instantie leek mij dit ook heel erg gek, en dit is ook zeker weten even wennen wanneer je het product voor het eerst gebruikt. Voor ik het ga hebben over de werking van deze deodorant zal ik alle natuurlijke ingrediënten nog even benoemen.

Ingrediënten:
Zuiveringszout (Sodium Bicarbonate), Biologische Maiszetmeel (Zea Mays Starch), Biologische Shea Boter (Butyrospermym Parkii Butter), Biologische Kokosolie (Cocos Nucifera Oil), Koolzaadwas (Brassica Campestris Seed Oil), Vitamine E (Tocopherol), Zonnebloemolie (Helianthus Annuus Seed Oil).

In gebruik is de deodorant erg wennen, maar verder gemakkelijk in gebruik. Je pakt een klein beetje van de crème substantie uit het potje met je vinger en dit breng je aan onder je oksel. Per oksel wordt aangeraden ongeveer deodorant ter grote van een erwt te gebruiken. Dit trekt heel erg gemakkelijk en snel in, zeker wanneer je net onder de douche vandaan komt. Het enige nadeel vind ik dat de substantie snel onder je nagels terecht komt met lange nagels: verder werkt het ontzettend gemakkelijk.

Lekker in een potje - Natuurlijke deodorant

Mijn conclusie over de deodorant

Zelf ben ik (helaas) iemand die al erg snel gaat zweten en vooral bij mijn oksels ruik je dit ook al snel. Vandaar dat ik erg benieuwd was naar de werking van deze deodorant en hoe lang deze mijn zweetgeur zou tegenhouden.

Zelf merk ik dat deze deodorant zeker goed werkt, maar niet genoeg is voor mij om de gehele dag de zweetgeur tegen te houden. Dit is voor mij helaas normaal, en daarom neem ik alsnog een spray- of roldeodorant mee in mijn tas. Ik vind deze deodorant zelf namelijk niet handig om mee te nemen, aangezien ik het aanbrengen van crème onder mijn oksels on-the-go niet heel makkelijk vind werken.

Omdat ik wist dat ik zelf snel door deodorant heen zweet besloot ik mijn moeder te vragen de deodorant ook te testen. Zij vond het net als ik erg wennen om het product aan te brengen, maar verder wel fijn in gebruik. Bij haar bleef de zweetgeur de complete dag weg en ze was er dan ook erg over te spreken.

Mocht je dus snel last hebben van een zweetgeur dan zal deze deodorant niet de perfecte oplossing voor jou zijn. Mocht je hier echter niet zo’n last van hebben en wel graag een natuurlijke/vegan deodorant zoeken dan is dit zeker de moeite waard om te proberen.

De Lekker in een potje deodorant is hier te koop voor €6,99

Ik heb dit product ontvangen ter review

3 Comments

 • Hannelore 31 augustus 2019 at 17:26

  Ik gebruik een spateltje om de deo uit het blikje te halen.

 • Vera 18 juli 2018 at 20:25

  Ik ben heel benieuwd altijd naar producten zoals deze. Ik transpireer ook altijd wel wat sneller en heb ook last van Psoriasis onder mijn oksels. Ga zeker eens kijken of dit misschien iets voor me is.

  • Irina 18 juli 2018 at 20:46

   Zeker proberen! De natuurlijke ingrediënten zouden wel eens heel goed kunnen werken voor jou!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×