Lavera Hydro Effect Serum

Lavera Hydro Effect Serum

4 september 2019 No Comments

Een hele tijd terug ontving ik bij een event het Lavera Hydro Effect Serum, waar ik van heel veel mede-bloggers goede verhalen over had gehoord. Inmiddels heb ik eindelijk de tijd genomen om het serum uitgebreid te testen en vond ik het dan ook tijd worden om deze review voor jullie te schrijven. Want hoe fijn is het Hydro Effect Serum nu eigenlijk voor een droge huid?

De ingrediënten van het Lavera Hydro Effect Serum

Het eerste waar ik naar kijk wanneer ik een interessant huidverzorgingsproduct in handen heb zijn toch wel de ingrediënten. Producten met veel siliconen, parabenen, parfum of conserveringsmiddelen kunnen immers zorgen voor irritaties op de huid. Dit serum van Lavera heeft deze ingrediënten er gelukkig niet in zitten: goed nieuws voor iedereen met een gevoelige huid dus. Wel vind je als tweede ingrediënt alcohol op de lijst, waar ik zelf niet mega enthousiast van word aangezien dit mijn huid snel uitdroogt. Toch wilde ik dit natuurlijke serum graag een kans geven.

Ingrediënten
Water (Aqua), Alcohol*, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Squalane, Isoamyl Laurate, Fragrance (Parfum)**, Lauroyl Lysine, Sodium PCA, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract*, Marrubium Vulgare Extract, Fucus Serratus Extract*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Dehydroxanthan Gum, Dodecane, Octyldodecanol, Sodium Hyaluronate, Biosaccharide Gum-1, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Palm Glycerides, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Caprylate, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Citral**, Geraniol**

* Ingrediënten van gecertificeerde organische agricultuur 
** Natuurlijke essentiële oliën

Lavera Hydro Effect Serum

De werking van het Lavera Hydro Effect Serum

Het is de bedoeling dat je het Lavera Hydro Effect Serum iedere ochtend voorzichtig op een schone huid in masseert als eerste stap van je dagelijkse skincare routine. Je hebt hiervoor niet zo veel product nodig en daarnaast kun je het product ontzettend gemakkelijk doseren door de pompflacon. Zelf gebruik ik graag één à twee pompjes per gebruik.

Het serum zelf is relatief dun van structuur, waardoor het erg gemakkelijk verdeeld over de huid en ook snel intrekt. Hierdoor kun je vervolgens gemakkelijk en snel verder met de rest van je huidverzorging en make-up, zonder onnodig lang te moeten wachten op het intrekken van het serum.

Mijn huid reageert goed op het serum: ik krijg geen onnodige puistjes op mijn kin die ik van sommige andere huidverzorgingsproducten wel krijg. Ik merk daarentegen wel dat het serum voor mijn droge huid niet voldoende werkt wanneer ik het maar één keer per dag gebruik. Om die reden gebruik ik het serum ’s avonds voor het slapen opnieuw, zodat mijn huid ook ’s nachts een goede hydratatie boost krijgt.

Lavera Hydro Effect Serum

Mijn conclusie over het Lavera Hydro Effect Serum

Het serum werkt officieel als bescherming tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals bijvoorbeeld luchtvervuiling. Daarnaast zou het vroegtijdige huidveroudering tegen moeten gaan. Dit zijn beloftes die ik zelf erg lastig vind om te testen, aangezien ik niet weet wat het effect op mijn huid zou zijn wanneer ik dit serum niet had gebruikt.

Wel merk ik dat wanneer ik dit serum één à twee keer per dag gebruik, ik een gladdere huid heb en minder last heb van droge plekjes en schilfertjes. Vooral de huid rondom mijn neus en onder mijn wenkbrauwen kan nog wel eens rood en droog worden, maar met dit serum heb ik hier geen last meer van. Het Lavera Hydro Effect Serum is te koop voor €14,50, wat ik zelf een prima prijs vind voor een goed werkend huidverzorgingsproduct.

Ik heb dit product ontvangen ter review

Lavera Hydro Effect Serum

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×