KIKO Universal Fit Hydrating Foundation

18 april 2016 6 Comments

KIKO Universal Fit Hydrating Foundation

Ik liet jullie laatst in mijn XL Make-Up Shoplog al zien dat ik o.a. deze foundation van KIKO had besteld. Deze ‘Universal Fit Hydrating Foundation’ zou perfect moeten zijn voor mijn droge huid. Eindelijk een foundation die geen velletjes benadrukt? Kijk snel mee!

KIKO Universal Fit Hydrating Foundation

De verpakking van de KIKO foundation vind ik mooi: strak en simpel maar toch geeft het een luxe gevoel. Net als de andere KIKO producten kwam de foundation in een mat zwart doosje, net als de MAC producten.

Nog een voordeel van de verpakking vind ik de knijpfles: dit is hygiënisch en je kunt zelf bepalen hoeveel product je er uit haalt per keer.

KIKO Universal Fit Hydrating Foundation

Hier zie je de foundation op mijn huid. Zoals je kunt zien is hij heel erg vloeibaar, wat er voor zorgt dat je zuinig moet zijn in gebruik. Hier lijkt de foundation heel erg geel, en daarom werd ik toch bang dat ik straks een wortelhoofd zou krijgen. Niet echt het effect waar je voor zou willen gaan!

KIKO Universal Fit Hydrating Foundation

Links – zonder makeup. Rechts – met alleen de KIKO foundation.

Zoals je op de foto’s hierboven kunt zien is de foundation op mijn gezicht gelukkig veel minder geel. De ondertoon is geel, dat wel: maar het is niet alsof ik een wortelhoofd krijg van de foundation. Sterker nog: ik vind de dekking heel erg mooi!

Ik heb niet zo veel last van onzuiverheden, maar heb gewoon best wel wat roodheden in mijn gezicht. Geen probleem: maar wel lastig wanneer ik blush o.i.d. wil dragen. Zoals je ziet maakt de foundation deze rode gebieden in mijn gezicht moeiteloos egaal.

De dekking van de foundation is niet heel erg groot: ik zou hem beschrijven als licht tot medium. Voor mij is dit genoeg, maar wanneer je echt een photoshop effect wilt bereiken zou ik je deze foundation dus niet aanraden.

En dan: is de foundation ook daadwerkelijk hydraterend? Ja: dat is hij. Ik heb bij deze foundation veel minder last van benadrukte droge plekjes, iets wat ik bij andere foundations en BB-creams wel heel erg heb. Toch slijt ook deze foundation redelijk snel van mijn neus af: dit is het grootste droge gebied van mijn gezicht. Jammer: want hierdoor komen alsnog de roodheden van mijn gezicht er na een paar uur doorheen. Dit heb ik echter bij nog geen één foundation niet gehad, dus echt veel hoop daarop had ik al niet.

Al met al vind ik het een hele fijne foundation en ik ga hem ook zeker vaker gebruiken!

De KIKO Universal Fit Hydrating Foundation kost €5,90

6 Comments

 • Mieke | Mieksmind 19 april 2016 at 15:51

  Hij ziet er op het 1e gezicht wel erg donker uit maar op je gezicht valt het erg mee. Ik heb een roze ondertoon dus deze foundation is dan geen goede match voor mij.

 • Dalinka 18 april 2016 at 21:08

  De foundation ziet er goed uit! Ik ga deze onthouden, want ik ben soms ook flink aan het zoeken naar een foundation die geschikt is voor mijn droge huid.

 • Joelle 18 april 2016 at 10:17

  goeie review!
  Ik vind Kiko zo’n fijn merk 🙂

 • Astrid 18 april 2016 at 08:40

  Ik hou wel van foundation met een lichtere dekking. Hebben ze nog meer kleuren?

  • Irina 18 april 2016 at 16:36

   Ja ze hebben heel veel kleuren! Kijk maar op de webshop van KIKO 😉

 • Mariska 18 april 2016 at 08:25

  Ik probeerde deze eens te kopen bij de Kiko, maar de verkoopster raadde me vanwege de dekking toch een andere aan. Het hydraterende effect trekt me wel! Hij staat je netjes.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×