I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking – first impression + review

11 november 2018 8 Comments

Het is november, wat betekent dat alle kerstspullen langzaam maar zeker in de winkels terecht komen. Het snoepgoed en de decoratie liggen er al een tijdje, maar sinds deze maand beginnen ook de cadeau’s de winkels in te komen. Zelf wordt ik hier echt mega blij van en er was voor mij direct één cadeau verpakking die ik moest proberen: het Chocolate Heart van I heart Revolution. Deze cadauverpakking zit vol met vier verschillende limited edition producten: een bronzer, een palette voor het gezicht en twee oogschaduw paletten. Vandaag laat ik je alle producten uitgebreid zien!


First impression video – Chocolate Heart

Voordat ik alle producten uitgebreid aan je laat zien heb ik ook een video gemaakt over de Chocolate Heart cadeauverpakking. Mocht je de werking van de producten dus graag op bewegend beeld zien of gewoon niet zo van lezen houden dan raad ik je aan om deze video te bekijken.

Klik hier als je de video niet kunt zien en hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal


Review Chocolate Heart

Chocolate Heart bronzer

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Het eerste product uit de set is het product waar ik zelf eerlijk gezegd het minst benieuwd naar was: de Chocolate Heart bronzer. Dit product zit zoals we gewend zijn van de gezichtsproducten van I heart Revolution in een schattige hartvormige verpakking. Het hart is mooi donkerbruin met gouden tekst en de bekende druipende chocolade op de voorkant. De verpakking is overigens gemaakt van karton, waardoor hij lichtgewicht is en naar mijn idee ook milieuvriendelijker. Het enige nadeel van dit soort hartvormige producten vind ik dat ze minder makkelijk op te ruimen zijn in mijn make-up stash.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Het gaat natuurlijk om de binnenkant van het product en die ziet er zoals we gewend zijn van I heart Revolution weer prachtig uit. Er zit een soort patroon in de bronzer verwerkt waarbij de glitters in het product in een soort ongelijke strepen door de poeder lopen. Zelf was ik een beetje sceptisch over deze glitters, aangezien ik dit vaak niet erg mooi vind in mijn bronzer. Glitters wil ik in mijn highlighter en een beetje in mijn blush: mijn contour en bronzer heb ik graag matt.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Op de swatch van de bronzer zag ik deze glitters echter niet heel erg heftig terug: iets wat mij persoonlijk meteen gerust stelde. De kleur is daarentegen mooi warm, maar niet oranje: precies wat ik zoek  in een bronzer. Hij is dus niet volledig matt maar heeft een subtiele glans. Iets wat voor de feestdagen misschien juist wel erg mooi is.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Op mijn gezicht vind ik de glitters dan ook totaal niet storend en heb ik het idee dat de poeder eigenlijk gewoon matt is. Misschien niet helemaal wat je wilt wanneer je deze poeder juist koopt vanwege de glans, maar in mijn ogen juist een fijne ontdekking. Wel moet je voorzichtig zijn bij het aanbrengen: de bronzer is gepigmenteerd en je brengt dan ook al snel te veel aan. Het voordeel daarentegen is dat je het product gemakkelijk inblend met de huid, waardoor je te heftig aangebracht product ook weer kunt vervagen.

Praline gezichtspalette

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Dan gaan we verder met het product uit deze set die mij het meest interessant leek: het gezichtspalette met de ontzettend leuke naam Praline. De verpakking van het palette is hetzelfde als van de verschillende chocolade oogschaduwpalettes die I heart Revolution al heeft uitgebracht. Dit keer is het palette echter in een zachte peachy/roze tint uitgevoerd wat hem mega schattig eruit laat zien.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Mijn mond viel echter open zodra ik de binnenkant van dit palette voor het eerst zag: wat een prachtige kleuren en wat heeft I heart Revolution de vormgeving weer mooi gedaan! Er zit een prachtige afwisseling tussen matte en glanzende producten in het palette, waarbij de ene poeder een prachtig patroon erin heeft staan en de andere juist weer simpel is vormgegeven. Om te zien is het palette echt prachtig, maar is de werking van deze bronzer, blush en highlighters net zo goed?

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Temper, Ripple, Bon Bon, Praline en Fondant

Tijdens het maken van de swatches werd mijn enthousiasme alleen maar meer: wat een prachtige kleuren, glitters en pigmentatie! De bronzer (Temper) vind ik zelf persoonlijk wel een tikkeltje donker, waardoor hij voor de lichte huidjes onder ons misschien niet geschikt zal zijn. Hetzelfde geld voor de middelste highlighter (Praline) die enorm gepigmenteerd en warm van kleur is. Het voordeel is echter wel dat je met iedere huidkleur wel iets met dit palette kan: nu nog zien hoe de poeders er op mijn huid uit zien.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Ik besloot de bronzer Temper aan te brengen onder mijn jukbeen, vervolgens de blush Ripple hierboven aan te brengen op de appeltjes van mijn wangen en het geheel af te maken met de highlighter Bon Bon op mijn jukbeen. Helaas was het heel erg lastig om alle producten duidelijk zichtbaar op de foto te krijgen, maar ik kan je wel vertellen dat ze allemaal heel erg mooi aanbrengen en goed bij elkaar passen. De blush heeft overigens ook al veel glans in zich, waardoor je niet eens heel nodig een highlighter nodig hebt. In de first impression video aan het begin van dit artikel kun je dit effect wat beter zien.

Peanut Butter Cup oogschaduw palette

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Het volgende product waar we mee verder gaan is het warme oogschaduw palette uit de Chocolate Heart set: het Peanut Butter Cup palette. Ook dit palette heeft weer de typische chocoladereep vorm maar is dit keer uitgebracht in een oranje versie met bruine smeltende chocolade. Iets wat mij overigens wel een beetje tegen viel: de palettes ruiken allemaal gewoon naar chocolade en dus niet naar pindakaas zoals je zou verwachten door de naam. Echter is dit natuurlijk niet het belangrijkste wanneer je een oogschaduwpalette koopt.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

De binnenkant van het palette is in dit geval natuurlijk het belangrijkst! Deze is gevuld met achttien verschillende kleuren oogschaduw in zowel matte als glanzende versies. Zoals ik al aangaf is dit palette de warmste van de twee en is dan ook gevuld met een aantal prachtige oranje/bruine kleuren. Daarnaast vind je echter ook juist een aantal koelere tinten die grijs/paars zijn en een donkere zwarte tint met glitters. Tijd om te gaan kijken naar de swatches!

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Caramel, Smooth, Crunchy, Case, Shell en Pieces

De eerste rij van het palette is gevuld met allerlei warme oranje tinten en juist een prachtige diep zwarte kleur met subtiele glitters. Zelf werd ik vooral bij het swatchen van deze zwarte tint heel erg enthousiast: wat een pigment! Daarnaast ben ik ook erg blij om te zien dat de kleuren zowel matt als glanzend even goed gepigmenteerd zijn: dit is wel eens anders. Van deze rij is Crunchy in ieder geval mijn absolute favoriet.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Cashew, Cocoa, Cinder, Chunk, Honey en Nutty

Ook de tweede rij heeft weer een aantal warme oranje kleuren, maar dit keer gemengd met juist wat koelere tinten. Je ziet dat de eerste drie tinten van deze rij juist een stuk koeler van kleur zijn en de laatste drie weer erg warm. Cashew valt haast weg op mijn huid, maar is wel echt goed gepigmenteerd. Mijn favoriet van deze rij is Nutty: beginnen jullie al te zien welke kleuren mijn voorkeur hebben?

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Delish, Peanut Butter, Cup, Salty, Milk Chocolate en Foil

De laatste rij van het palette heeft overduidelijk de meeste koele tinten van het palette en is ook meteen mijn minst favoriete rij. Zelf gebruik ik graag warme tinten oogschaduw: simpelweg omdat deze mij beter staan. Ook viel me op dat de kleur Milk Chocolate een beetje vlekkerig aanbrengt. Mijn favoriet van de rij is denk ik toch wel de kleur Peanut Butter, omdat dit een heel erg makkelijke kleur is om mee te werken.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Natuurlijk kon ook een look met het palette niet ontbreken: hier zie je immers pas echt hoe goed de oogschaduws werken. Ik besloot voor een relatief simpele look te gaan met de warme oranje tinten uit het palette. In de arcadeboog zie je dan ook de kleur Milk Chocolate met Cocoa alleen in de buitenste ooghoek aangebracht voor iets meer diepte. Op het bewegend ooglid bracht ik Smooth aan en deze trok ik ook door langs de buitenkant van mijn onderste wimperrand. Voor wat meer glans bracht ik Caramel aan op het midden van het bewegend ooglid en in mijn binnenste ooghoek gebruik ik Salty als highlighter.

Red Velvet oogschaduw palette

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Het laatste product uit de Chocolate Heart set is opnieuw een oogschaduw palette: het Red Velvet palette. Zoals de naam al doet vermoeden is dit palette rood met wit qua vormgeving van de chocoladereep. Zelf ben ik gek op red velvet en daarom werd ik dan ook meteen al enthousiast. Hoewel dit palette vooral koele tinten in zich heeft is dit toch wel echt mijn favoriet van de twee: ondanks het feit dat warme tinten mij vaak beter staan.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Het palette is namelijk gevuld met achttien prachtige rood/roze tinten met als afwisseling simpele bruintinten die je in iedere look kunt gebruiken. Het palette doet me qua kleuren ergens denken aan het nieuwe Naked Cherry palette van Urban Decay, maar is absoluute geen dupe. Ik denk wel dat je met dit palette veel kanten op kunt wat betreft looks door de verschillende bruine en roze tinten.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Crumbs, Treat, Lush, Frosting, Caramelize en Patisserie

De eerste rij heeft een aantal prachtige rood/roze tinten maar ook juist een aantal bruintinten. Overigens moeten jullie voor de kleur Frosting echt even mijn first impression video aan het begin van dit artikel bekijken: de kleur is namelijk prachtig holografisch en hierdoor in ieder licht anders. Je kunt dan ook vast wel raden wat mijn favoriet is… Frosting dus. Hoewel ik moet zeggen dat de kleur Crumbs ook wel heel erg gaaf is.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Brown Sugar, Baked, Cream Cheese, Decadent, Chocolate en Beetroot

De tweede rij heeft juist weer redelijk veel simpele bruine tinten die je in meerdere palettes terug vind. De glitterende kleuren Brown Sugar en Decadent trokken echter direct mijn aandacht en wilde ik dan ook heel erg graag gaan gebruiken. Mijn favoriet? Ik denk dat ik dan toch voor Decadent kies doordat deze net iets specialer is en in niet al te veel palettes zit.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review
Van onder naar boven zie je de kleuren Blend, Cupcake, Infuse, Bitter, Sweet en Red Velvet

De laatste rij zit opnieuw vol met allerlei paarse tinten. Wat mij vooral opviel was de kleur Bitter, die er in de pan veel donkerder uit ziet dan op de swatch. In de pan lijkt de kleur namelijk heel donker paars, waar hij op de swatch juist meer bordeaux is. Hoe dan ook is dit absoluut mijn favoriete kleur van de onderste rij.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Voor de ooglook besloot ik dan ook om de kleuren Red Velvet en Bitter aan te brengen in de crease, waarbij Bitter echt moest zorgen voor wat extra diepte in mijn buitenste ooghoek. Ik trok Red Velvet overigens ook door naar de buitenzijde van mijn onderste wimperrand, om het één geheel te maken. Op het ooglid wilde ik graag een heleboel glitters en daarom besloot ik Decadent aan te brengen over het gehele bewegend ooglid met in het midden Brown Sugar voor een beetje afwisseling in de tint. In de binnenste ooghoek maakte ik de look af met sweet als highlighter.

I heart Revolution Chocolate Heart cadeauverpakking - first impression + review

Mijn conclusie over de Chocolate Heart cadeauverpakking

Ik denk dat jullie al wel weten wat mijn conclusie over deze cadeauverpakking is: ik vind alle producten namelijk ontzettend mooi en fijn in gebruik. Vanaf mijn eerste indruk in de video tot aan het uitgebreid testen van de verschillende producten: ik kan eigenlijk geen minpunten vinden. Wat mij betreft is dit dan ook een geweldig cadeau om te geven, maar ook om te krijgen. Alle producten zijn limited edition en zover ik weet alleen verkrijgbaar in deze set. Ben je dus nog op zoek naar het perfecte cadeau voor een make-up liefhebber? Bestel hem snel! Hij is verkrijgbaar bij Boozyshop voor maar €34,95. Daarnaast is hij beperkt verkrijgbaar bij het Kruidvat, dus ren snel naar de winkel!

8 Comments

 • Jolanda - Zazazoo.nl 13 november 2018 at 11:01

  Ohh alles is zo leuk en mooi! Kun je heeeel veel mooie looks mee maken 😍

 • mieke | mieksmind 13 november 2018 at 10:44

  dit is zo’n leuk merk hé. ik vind de oogschaduw altijd prima kwaliteit en betaalbaar! je laatste ooglook vind ik tof!

 • Hilde Janbroers 12 november 2018 at 15:38

  Oh wat gaaf!!! Dit zou ik wel willen aanschaffen, ik ben gek op dit merk.

 • Blog & Beauty 12 november 2018 at 13:41

  Ik heb een aantal van de mini chocolates, maar deze die jij laat zien zijn allemaal erg mooi. Helemaal zo feestelijk verpakt is het een pracht cadeau voor de feestdagen. Bedankt voor de tip.

 • Tania 12 november 2018 at 12:42

  De palettes van dit merk zijn echt één van mijn favoriete palettes. Deze kleurtjes zijn wel minder mijn ding. Ik grijp liever naar neutrale kleurtjes

 • Natascha - Beautyopinie 12 november 2018 at 11:28

  Ik ben het helemaal met Claudia eens, dit is een super leuk merk! De prijs kwaliteit verhouding vind ik erg goed. Leuke cadeautip 🙂

 • Jouvence 12 november 2018 at 11:13

  Wat ontzettend leuk om dit cadeau te krijgen. De i heart chocolate paletten zijn erg fijn.

 • Claudia Struijck 12 november 2018 at 10:22

  Ik vind de paletten van dit merk zo ontzettend mooi! Het is ook zeer betaalbaar en idd ook een erg leuk item om kado te doen! Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×