How to: slapen

16 maart 2014 2 Comments

De laatste tijd slaap ik niet zo goed. Ik heb het druk met school, waardoor ik vaak gestrest naar bed toe ga. Op die momenten denk je aan alles, terwijl je doodmoe bent. Daardoor ben ik overdag steeds doodmoe en kan ik me niet goed concentreren. Op het moment ben ik zelfs ziek en verkouden aan het worden, wat het allemaal natuurlijk niet veel beter maakt. Vandaag deel ik mijn tips om aan een goede nachtrust te komen.

Tip 1. Werk niet tot al te laat door

Wat ik vaak merk is dat ik heel veel huiswerk heb en ik daardoor tot laat nog aan school bezig ben. Op die manier zijn je hersenen wanneer je naar bed gaat nog druk bezig met het verwerken van al die informatie, waardoor ze dus niet goed kunnen rusten. Op die manier ben je dus nog bezig met je werk wanneer je naar bed toe gaat en kun je dus niet goed slapen.

Om dit te voorkomen zorg ik er meestal voor dat ik hooguit 1,5 uur voor ik ga slapen stop met mijn huiswerk. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je hersenen tijd hebben om alle informatie te verwerken en kun je zelf ook even relaxen.

Tip 2. Neem een ontspanningsmoment

Zoals ik al zei heb je die laatste 1,5 uur voor je gaat slapen nog zeker om te relaxen. Ik ga zelf meestal lekker in een warm bad of onder de douche, zodat ik even heerlijk kan ontspannen. Ook helpt het voor mij om even een boek te gaan lezen, maar voor anderen weet ik dat die dan in de wereld van dat boek zullen zijn in gedachten dus dat is persoonlijk. Zoek voor jezelf op wat voor jou werkt!

Tip 3. Zet je mobiel uit

Dit is een tip waar ik me zelf ook maar zelden aan houd. Wanneer je niet kunt slapen doordat je bijvoorbeeld problemen hebt met vrienden of andere kennissen is het handig om het contact hiermee uit te zetten. Ik weet zelf ook hoe moeilijk het is om niet met die mensen te praten op dat moment, zeker wanneer zij jou proberen te bereiken. Maar wanneer je wilt slapen ga je slapen, anders dan slaap je pas rond 2 uur s’ nachts.

Wanneer dit allemaal niet helpt wil ik nog wel eens een slaappil nemen. Hier moet je echter wel echt voorzichtig mee zijn want je kunt er verslaafd aan raken, net als drugs. Probeer dan ook altijd om zelf te slapen.

En dat waren alweer mijn tips. Het zijn er niet veel, waar ik zelf ook van baal omdat ik vaak niet kan slapen. Maar misschien hebben jullie er wat aan. Voor vannacht alvast slaap lekker!

Wat doe jij als je niet kunt slapen?

2 Comments

 • liekeruesink 16 maart 2014 at 15:39

  Handige tips! Ik heb vaak moeite met in slaap vallen. Ik heb je trouwens genomineerd voor een Liebster Award: http://perplexing.nl/liebster-award-3/!

  • Irina 16 maart 2014 at 17:38

   Ow wat leuk dat je me hebt genomineerd! Ik zal er snel naar kijken!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×