How To – Een dag voor jezelf

26 mei 2016 No Comments

How To - Een dag voor jezelf

Een dag voor jezelf: heerlijk! Maar hoe vaak komt het nou eigenlijk voor? Vroeger had ik regelmatig dagen voor mezelf: in het weekeind maar ook in vakanties kwamen ze regelmatig voor. Tegenwoordig? Ik moet ze ver van te voren inplannen wil het me lukken. Vandaag vertel ik je dan ook hoe je zo een dag voor jezelf voor elkaar kunt krijgen!

Plan het in

Alsmaar zeggen dat je die dag voor jezelf gaat houden maar er maar niet aan toe komen: herkenbaar? Plan hem in! Niets raars aan het plannen van een dag voor jezelf.

Zorg ervoor dat je geen afspraken maakt voor die dag, taken in huis of andere dingen die gedaan moeten worden plan je op andere dagen in, waardoor je echt compleet de hele dag rust hebt en kunt doen waar je zin in hebt.

Zorg ervoor dat je niet alsnog aan het werk gaat

Het overkomt me zo vaak dat ik besluit ’s avonds na werk eens lekker te ontspannen en tijd voor mezelf te maken. 9 van de 10 keer betrap ik mezelf er vervolgens op dat ik alsnog in de weer ben voor mijn blog.

Zorg ervoor dat je andere dingen hebt om te doen, zodat je niet zo snel naar je werk grijpt. Wat je bijvoorbeeld kunt doen? Ik geef je een aantal voorbeelden.

  • Lekker ontspannen in bad (inclusief maskertje?)
  • Eindelijk eens dat boek uitlezen waar je alsmaar de tijd niet voor had
  • Bak een heleboel lekkernijen om vervolgens op te peuzelen tijdens een Netflix marathon
  • Ga een wandeling maken en laat je mobiel thuis: geen afleidingen van de buitenwereld
  • Experimenteer met nail-art of een uitbundige make-up look
  • Dans erop rond terwijl je meezingt/krijst met je favoriete muziek

Gun het jezelf

Zeg nou eerlijk: ben jij goed in nee zeggen? Wanneer er een vriend/vriendin/collega in nood om je hulp vraagt op jou vrije dag: voel jij je dan schuldig als je nee zegt? Niet doen!

Jij bent het waard om tijd in te investeren, en daarom is het ontzettend belangrijk om af en toe eens goed de tijd te nemen voor jezelf. Voel je dan ook niet schuldig om een dag voor jezelf te nemen: het is goed voor je en uiteindelijk zal het alleen maar ten goede komen in je relaties met anderen wanneer je beter in je vel zit.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×