Hotspot: Jopenkerk Hoofddorp

11 februari 2017 8 Comments

Vandaag een primeur hier op Ordinary Odd: een hotspot artikel. Nog nooit eerder in mijn meer dan 3 jaar durende blogcarrière deelde ik een hotspot met jullie. Toch kwam ik laatst voor een schoolopdracht op een wel heel bijzondere locatie die ik jullie niet kon onthouden. De Jopenkerk in Hoofddorp is namelijk een restaurant, inclusief bierdistilleerderij die gevestigd is in een kerk. Heel erg tof.

Hotspot: Jopenkerk Hoofddorp

De Jopenkerk is gelegen aan de Hoofdstraat in Hoofddorp en ik was er dan ook al meerdere keren langs gereden. Nooit had ik me bedacht dat er een restaurant (laat staan bierdistilleerderij) binnenin zou zitten. De deuren waardoor je binnen komt zijn loodzwaar: precies zoals dit hoort bij een kerk. Daarnaast is het complete interieur nog intact: je zit op de oude kerkbankjes en kunt de oude kerktrappen nog op lopen.

Hotspot: Jopenkerk Hoofddorp

Toch is de echte eyecatcher wel de distilleerderij die midden in de kerk is gebouwd. Deze bevind zich achter de bar en het bier wordt ook direct hiervan getapt: verser kan haast niet. Zelf vond ik het er ontzettend mooi uit zien en heel erg interessant.

Hotspot: Jopenkerk Hoofddorp

Natuurlijk heb ik een van de velen Jopenbiertjes geprobeerd: het witbier wel te verstaan. Goedgekeurd overigens!

Mocht je nu onder de 18 zijn of gewoonweg niet van bier houden: niet getreurd. Ook jij kunt genieten van een heerlijke lunch of diner in de Jopenkerk. Zelf at ik een heerlijke boeren boterham met carpaccio: eet vooral niets van te voren want de porties zijn groot!

De service is ontzettend goed en je hebt genoeg om naar te kijken in de prachtige kerk. Zelfs het toilet is immens groot en prachtig ingericht. Mocht je een keer in Hoofddorp zijn dan kan ik je zeker aanraden om bij de Jopenkerk langs te gaan.

8 Comments

 • Lydia 11 februari 2017 at 16:56

  Ziet er super leuk uit!
  Toch maar eens kijken als ik in de buurt ben 🙂

  • Irina 11 februari 2017 at 20:31

   Zeker doen!

 • Ria 11 februari 2017 at 15:42

  Leuk blog! Tijdens vakantie ontdekten Dries en ik een keer een Chinees restaurant in een kerk! Heel gek / vreemd was dat. We hebben er overigens prima gegeten 🙂

  • Irina 11 februari 2017 at 16:39

   Ja heel erg gek, maar het eten was hier inderdaad ook hartstikke lekker!

 • Lieke 11 februari 2017 at 11:41

  Ik rij er letterlijk bijna elke dag langs, aangezien ik in hoofddorp werk. Maar ik had nooit gedacht dat er zoiets in zou zitten!

  • Irina 11 februari 2017 at 16:39

   Dat had ik inderdaad ook! Het was dat ik er moest zijn voor een schoolopdracht, anders had ik het nooit ontdekt!

 • Mariska 11 februari 2017 at 10:14

  Gaaf! Je hebt ook een Jopenkerk in Haarlem, daar ben ik wel eens geweest. Precies hetzelfde, kerkgebouw waar een bierdistelleerderij (hoe dat ook mag heten) en restaurantje in zit 😀

  • Irina 11 februari 2017 at 16:39

   Ja in Haarlem zitten ze inderdaad ook! Zo een leuk concept ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×