Hoe bloggen mijn leven heeft veranderd

19 april 2016 8 Comments

Hoe bloggen mijn leven heeft veranderd

Toen ik weer eens doodmoe naar huis fietste na een lange dag werk, bedenkend dat ik ook nog aan de slag moest voor een artikel besefte ik me hoe erg mijn leven eigenlijk veranderd is door mijn blog. Voor ik begon met bloggen was ik veel minder productief op een dag: ik kon gerust een dag lang in mijn bed liggen en alleen maar Netflixen. Tegenwoordig doe ik dat eigenlijk nooit meer, en mocht ik het willen dan plan ik het ruim van te voren in.

Bloggen begon als een hobby waar ik af en toe eens tijd aan besteedde wanneer ik er zin in had. Het afgelopen jaar is mijn blog echter uitgegroeid tot één van de belangrijkste onderdelen van mijn leven. Mijn blog en mijn YouTube kanaal zie ik echt als mijn bedrijf. Ik ben er iedere dag mee bezig en wanneer ik een keer een dagje geen tijd heb dan voelt dat meteen heel erg gek.

Waar ik vroeger het weekeind gebruikte om lekker lui op de bank te hangen en niks te doen, gebruik ik het nu om lekker vooruit te filmen en foto’s te maken: zodat ik de rest van de week beeldmateriaal heb. Waar ik vroeger gewoon een winkel in kon lopen en alleen spullen kopen die ik écht nodig had koop ik nu een heleboel extra artikelen omdat ze wel interessant zijn voor een review of ik er echt een heel erg leuke DIY mee kan maken. Daarnaast is gewoon mijn hele instelling veranderd door mijn blog.

Ik vond het vroeger altijd heel erg raar om te zien hoe druk mijn vriendinnen waren: waarom hadden ze nooit tijd voor zichzelf? Ik kon dat toen echt niet begrijpen.

Inmiddels ben ik zelf degene die altijd vol zit. Als ik niet aan het werk ben dan moet ik wel naar mijn paard of moet ik van mezelf echt dat ene filmpje opnemen. Tijd voor mezelf? Die plan ik sinds kort maar gewoon in want anders komt het er niet van.

Hoe bloggen mijn leven heeft veranderd

Daarnaast weet ik niet waar ik nu was geweest zonder mijn blog. Zoals mijn trouwe volgers wel zullen weten heb ik vorig jaar echt een rotjaar gehad en zat ik er echt compleet doorheen. Door (onder andere) mijn blog en alle lieve mensen die ik daardoor heb leren kennen heb ik mezelf weer bij elkaar kunnen rapen. Ik zou niet weten hoe diep ik in een depressie zou zijn gezakt wanneer ik mezelf niet tot bloggen had gezet.

Bloggen is inmiddels mijn grootste hobby, ik geniet er iedere dag weer van om jullie reacties te lezen en creatief bezig te zijn. Ik zou dan ook niets liever willen dan van mijn blog mijn baan te maken. Iedere dag fulltime bezig zijn met nieuwe content creëren en jullie vermaken: wat is er nou leuker dan dat?

Als ik mijn blog niet zou hebben gehad zou ik zeer waarschijnlijk nog bijna al mijn vrije tijd besteden aan het kijken van Netflix films en series. Ik zou veel minder gedreven zijn: nooit zijn uitgekomen bij de studie die ik vanaf aankomend schooljaar ga volgen en waarschijnlijk veel minder gelukkig zijn.

Waar ik precies heen wil met dit artikel weet ik niet, maar ik had heel erg veel zin om dit alles op (digitaal) papier te zetten. Dat is tenslotte het idee waarmee ik mij blog ben begonnen: als uitlaatklep. En ik vind het na de 2,5 jaar dat ik blog nog altijd onwijs leuk om te zien dat er ook daadwerkelijk mensen zijn die dit soort persoonlijke verhalen van mij leuk vinden om te lezen.

8 Comments

 • Ria 20 april 2016 at 18:56

  Leuke blog irina!

 • Fleur 19 april 2016 at 20:13

  Bizar (én leuk) hé wat bloggen allemaal kan veranderen!
  Ik sta er zelf eigenlijk nooit zo erg bij stil, maar nu ik dit lees; ja het bloggen laat je – heel tragisch maar wel op een goede manier – een heel ander leven lijden.

 • Marguerita 19 april 2016 at 19:28

  Fijn om te lezen en inderdaad, door het bloggen daag je jezelf vaak uit om nieuwe dingen te proberen

 • Carmen 19 april 2016 at 16:02

  Wat fijn dat je er zoveel plezier aan beleeft! En natuurlijk dat je trouwe volgers zo voor je open staan!

 • Nikki -Sukhi.nl 19 april 2016 at 15:25

  Wat fijn voor je! Echt heel erg leuk:) Leuk om te lezen hoe bloggen je plezier geeft!
  groetjes, Nikki

 • Astrid 19 april 2016 at 11:08

  Wat fijn dat je zoveel hebt gehad aan het bloggen! Ik ben nog maar net gestart met mijn blog en herken een aantal dingen die je zegt: het is zo leuk en daarom geeft het energie en word je dus lekker productief. Ik hoop dat het jou lukt om van je hobby je werk te maken, gewoon doorgaan!

 • kristina 19 april 2016 at 08:20

  heel leuk om te lezen! Toch wel bijzonder wat een blog met je leven kan doen 🙂 Ik heb vooral het idee dat ik veel rijker ben geworden (vooral door mijn youtube, ik blog nog niet zo lang hihi) omdat ik zo veel nieuwe mensen heb leren kennen, die stuk voor stuk heel veel positieve energie over geven 🙂

 • Bianca Schrijft 19 april 2016 at 07:38

  Het is super leuk om je verhalen te lezen, je belevingen, alles. Vooral lekker doorgaan in waar je plezier in beleefd en energie uit haalt. Dat is goed voor een mens.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×