Hoe bevalt het studentenleven?

23 september 2016 6 Comments

Hoe bevalt het studentenleven?

Inmiddels is het schooljaar alweer 3 weken bezig en komt mijn eerste tentamen steeds dichterbij. Maar hoe bevalt het studentenleven me eigenlijk na 1,5 jaar lang te hebben gewerkt? En misschien nog wel belangrijker: hoe bevalt deze studie me? Vandaag weer eens een persoonlijk artikel, waarin ik je er alles over vertel!

Ik heb alweer 3 echte lesweken achter de rug, en een week waarin ik een paar introductiedagen heb gehad. Klinkt niet als heel erg veel, maar het is toch best al pittig.

Ik doe de studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds dit jaar hebben ze hier het studieprogramma omgegooid: ik heb nu blokjes van 4 weken waarin ik maar 2 vakken heb per blok. Dit betekend dat ik een blokje van 4 weken heb, de maandag erop meteen inlever/toetsmomenten en dan op dinsdag begint gelijk het tweede blok van 4 weken. Na 2 keer 4 weken (en dus 4 vakken) is er een projectweek, waarin je de complete week aan de slag moet met je projectgroep.

Op het moment zit ik dus aan het einde van week 3 van dit eerste blokje. Ik heb op het moment de vakken Onderzoek en Media en Maatschappij. Bij Onderzoek ben ik bezig met een doelgroepanalyse van de doelgroep voor het tijdschrift Glamour: vrouwen tussen de 25 en 30 jaar. Dit is echt heel erg veel werk, en aangezien onze docente dit jaar voor het eerst voor de klas staat is het ontzettend wennen.

Het vak Media en Maatschappij gaat eigenlijk over het ontstaan van media. Zo beginnen we bij de uitvinding van het schrift en gaan zo steeds verder door tot we bij het heden komen. Ik leer een heleboel over het ontstaan van radio, televisie, kranten en eigenlijk allerlei soorten media. Ik had niet gedacht dat ik dit vak leuk zou gaan vinden, aangezien ik nooit erg veel aan geschiedenis heb gevonden. Ik heb echter een ontzettend leuke docente die de lessen heel erg leuk brengt. Desalniettemin moet ik alsnog 13 hoofdstukken (min een paar paragrafen) leren: pittig dus.

Naast school werk ik nog altijd als kassière bij de Jumbo, alleen nu parttime. Ik werk eigenlijk alleen nog maar een paar uurtjes op de zaterdag en een paar uurtjes op de zondag. Meer zit er ook eigenlijk niet in, want ondanks dat ik regelmatig vrije dagen heb van colleges heb ik genoeg te doen.

Ik ga namelijk ook nog altijd zo’n 4 à 5 dagen in de week naar Brownie toe, waarbij ik probeer zo’n 2 keer in de week mee te rijden. Gelukkig gaat mijn moeder de overige dagen, waardoor ze gemiddeld zo’n 3 a 4 keer in de week beweging krijgt. Meer dan genoeg voor een oud paardje als Brownie gelukkig.

Daarnaast is het jullie vast ook al opgevallen dat mijn blog nog op volle toeren draait. Ik had mezelf voorgenomen om minder artikelen te gaan schrijven, en deze alleen te typen wanneer ik er de tijd voor had naast school. Ik vind dat alleen nog heel erg lastig, omdat ik al sinds februari iedere dag iets online heb staan, en hier gewoon een soort verslaafd aan ben geraakt.

Alles bij elkaar maakt dan ook dat ik ontzettend druk ben. Ik heb nooit een dagje voor mezelf en ben eigenlijk altijd bezig met school/werk en/of blog. Ik merk dan ook dat ik continu ontzettend moe ben, en wanneer ik thuis kom van school of werk het liefst een uurtje (of meer) zou gaan liggen slapen. Toch kan ik het voorlopig nog niet over mijn hart verkrijgen om te minderen met bloggen: ik vind het veel te leuk!

Bij deze weer eens een persoonlijke update. Hopelijk hebben jullie nu weer een beeld van mijn dagelijkse leven en snappen jullie het als ik een keer wat chagrijnig over kom op soical media. Volg me daar trouwens vooral mocht je meer kijkjes in mijn leven willen krijgen!

6 Comments

 • Joyce 27 september 2016 at 17:59

  Wat fijn dat je je de opleiding tot nu toe zo leuk vindt! Onderzoek doen is verschrikkelijk, maar helaas heb ik er elk schooljaar minstens 3x mee te maken D;

  • Irina 27 september 2016 at 20:43

   Argh 3 keer! Ik dit jaar geloof ik 2 keer, waarvan de 2e keer een tentamen is over een boek: dat wordt dus het saaiste, droogste tentamen ooit ben ik bang..

 • Melike 23 september 2016 at 17:56

  Klinkt wel heel leuk allemaal! Geniet er ook vooral van want je wordt er zo veel ‘rijker’ in de manier van slimmer door, over 3 jaar zul je dat van een afstandje heel goed kunnen zien.

  • Irina 23 september 2016 at 17:58

   Ja dat sowieso! Merk ik nu al ^^

 • Samantha 23 september 2016 at 12:13

  Superleuk geschreven en gewoon volhouden. Misschien niet zaterdag en zondag werken, maar één dag? Hopelijk verdien je het dan binnenkort met YouTube en bloggen 🙂 Liefs, Sam

  • Irina 23 september 2016 at 12:44

   Ja het probleem is dat ik wel zal moeten werken vanwege mijn paard, dus minder werken is echt geen mogelijkheid. Verdienen met YouTube zou heel tof zijn!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×