Het Ultieme Studenten Kookboek

5 februari 2014 2 Comments

DSCF8779

O jongens wat heb ik een zin in volgend jaar! Lekker klaar met de middelbare school, doen wat ik leuk vind en heerlijk op mezelf wonen! Ik ben al overal aan het rondkijken voor leuke spulletjes voor in mijn interieur, maar natuurlijk kon een goed kookboek ook niet missen! Ik  had natuurlijk al een kookboek gehad, maar hierin stonden alleen gerechten voor meerdere personen. Dit boek is perfect voor als je snel, goedkoop en voor weinig mensen wilt koken!

Omschrijving op de achterkant van het boek:
Als student hoef je niet langer elke dag naar de afhaalchinees of de frietboer. Dit kookboek biedt de helpende hand met ruim 100 eenvoudige, duidelijke recepten, allemaal voorzien van stap-voor-stap-instructies en fotografie. Van basistechnieken, zoals het koken van pasta en rijst en het poffen van een aardappel, tot het bereiden van een superdiner voor vrienden, met Tiffany Goodalls hulp leert elke maagd-in-de-keuken hoe je goed, goedkoop en smakelijk eten op tafel zet. Het kan niet makkelijker!:

DSCF8781

Het boek is ingedeeld in 9 hoofdstukken, en voorin kun je nog wat algemene informatie vinden. De opbouw van het boek is als volgt:

 • Keukenuitrusting
 • Je voorraadkast
 • Hygiëne
 • Hoofdstuk 1 Ontbijt met Tiffany
 • Hoofdstuk 2 Echt fastfood
 • Hoofdstuk 3 Eten voor onderweg
 • Hoofdstuk 4 Gezonde dagen voor de meiden
 • Hoofdstuk 5 Mannenvoer
 • Hoofdstuk 6 Tiffs dinsdag
 • Hoofdstuk 7 Luie weekenden
 • Hoofdstuk 8 Housewarmingparty
 • Hoofdstuk 9 Tiffs lekkernijen

DSCF8783

Zelf vind ik de algemene informatie aan het begin heel erg handig. De pagina die je hierboven op de foto ziet gaat over de keukenuitrusting, en hierin staan precies de basis hulpmiddelen die zich in je keuken moeten bevinden. Heel erg handig straks om te kijken of ik alles heb gekocht! In het hoofdstuk over je voorraadkast staan een aantal basisingrediënten om in huis te hebben, die lang houdbaar zijn. Ook erg handig dus! Zeker de eerste keer als je naar de winkel gaat voorkom je op deze manier dat je van alles vergeet mee te nemen. En natuurlijk is het hoofdstuk hygiëne erg belangrijk, maar dat hoef ik vast niet uit te leggen!

DSCF8784

Ieder hoofdstuk begint met een mooie openingspagina, waar een leuke intro tekst staat en een heleboel prachtige (honger makende) foto’s van eten. Alleen al van de foto’s in dit boek krijg ik zin om alle recepten uit te proberen! Ik zal jullie een aantal foto’s laten zien, zodat jullie snappen wat ik bedoel!

DSCF8793

DSCF8795

DSCF8800

Loopt het water jullie al in de mond? Mij in ieder geval wel! Ik kan echt niet wachten tot ik een keer tijd heb om een recept uit te proberen, en ik heb ook al van mijn moeder gehoord dat ze een recept wilde uitproberen.

DSCF8785

Ik vind de vormgeving van het boek ook zo ontzettend mooi! Ik kan uren zitten bladeren door het boek, omdat het er zo ontzettend leuk uit ziet. Overal staan de prachtige foto’s van eten, met een duidelijke omschrijving van de stappen en ook de lijstjes met ingrediënten die op de pagina staan zijn ontzettend schattig toegevoegd aan de pagina.

Jullie merken het al: ik ben fan van dit kookboek! Ik kan niet wachten tot ik een keer een recept kan uitproberen. Als jullie het leuk vinden zal ik mijn creaties af en toe met jullie delen.

Het Ultieme Studenten Kookboek van Tiffany Goodal kost €10,99 bij bol.com

Willen jullie af en toe updates van mijn creaties uit de keuken?

2 Comments

 • Astrid 5 februari 2014 at 18:14

  Zo mooi dat alles is vormgegeven, ik moet wel nog een paar jaar wachten 😉

 • Laura 5 februari 2014 at 16:46

  Ziet er leuk uit! Helemaal niet duur ook 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×