Het is even te veel

4 november 2017 8 Comments

Zoals jullie misschien weten blog ik nu al bijna 4 jaar en van die 4 jaar blog ik ook alweer bijna 2 jaar lang dagelijks. Ik moet zeggen dat het me eigenlijk altijd heel erg goed bevallen is en ik al mijn liefde iedere dag weer opnieuw in mijn blog steek. De afgelopen tijd merk ik echter aan mezelf dat ik niet zo goed in mijn vel zit en dat ik steeds meer het gevoel heb dat het dagelijks bloggen iets is dat ‘moet’ i.p.v. dat ik het leuk vind. Vandaar dat ik vandaag met jullie wil delen hoe ik verder ga.

De afgelopen tijd zit ik niet zo goed in mijn vel en de reden hiervoor is me tot op de dag van vandaag een raadsel. Al voor het schooljaar weer zou beginnen had ik absoluut geen zin om te beginnen, terwijl mijn studie echt iets is waar ik me ontzettend goed bij voel. Toch verdween het gevoel vanaf dat moment niet meer en sinds de start van het schooljaar merk ik dan ook dat mijn humeur nog niet wil verbeteren.

Ik heb al naar verschillende redenen gekeken: de wisseling van seizoen, het aanpassen aan het schoolritme en een aantal privé dingen die momenteel spelen. Toch lijkt geen van deze dingen echt de reden te zijn voor hoe ik me voel.

Afgelopen weekeind tijdens het leren voor mijn tentamens had ik echt even een mentale breakdown en heb ik ook even zitten praten met mijn moeder. Ze noemde eigenlijk precies datgene waar ik zelf niet aan toe wilde geven: het lijkt erop dat mijn depressie weer langzaamaan terug komt.

Ik ben alsmaar moe, heb nergens zin in (zelfs niet in de manege of het bloggen en filmen van mijn YouTube video’s) en zit gewoon niet lekker in mijn vel. Vandaar dat ik gisteravond eindelijk de knoop heb doorgehakt: ik ga mijn blog op een lager pitje zetten.

Iedere dag blogposts schrijven voelt op het moment meer als iets dat moet dan iets dat ik leuk vind om te doen en op het moment wil ik echt even de tijd nemen voor mezelf.

Wat dit precies inhoudt is het volgende: ik ga alleen blogposts posten wanneer ik echt zin heb om iets te schrijven. Wanneer ik een keer een middag zin heb om te bloggen kan er dus alsnog een week lang aan content online komen, maar er kan ook weken niets verschijnen.

Wat betreft YouTube geld ongeveer hetzelfde, maar hier heb ik nog meer plezier in dan in het bloggen. Vandaar dat ik sowieso het weekvloggen en de zaterdag-video erin wil houden. Zo heb ik ook een soort zetje in de goede richting voor mezelf om mijn bed uit te komen en daadwerkelijk één keer per week een video te filmen. In mijn weekvlogs ga ik niet proberen mezelf blijer voor te doen dan dat ik ben: juist dat is waar ik met mijn blog en YouTube kanaal voor wil staan.

Ik heb dan ook geen idee wanneer ik weer een nieuwe blogpost  voor jullie zal hebben. Wel komt er vandaag op YouTube (en dus morgen hier op Irina Touw.nl) een bullet journal video van november online. Hopelijk hebben jullie daar zin in!

Ik hoop dat jullie mijn keuze begrijpen. Mocht je nu geen enkel artikel willen missen dan kun je me natuurlijk volgen op ‘Bloglovin, maar ook op Instagram, Twitter en Facebook houd ik je op de hoogte van nieuwe content. Houdt die kanalen dus zeker in de gaten!

8 Comments

 • Sabrina 4 november 2017 at 22:28

  Wat vervelend om te horen. Ik hoop dat je deze ellendige fase snel door komt! Kan je artikelen ook niet missen ?

 • Lieke van Veen 4 november 2017 at 18:54

  Volgens mij zitten heel veel mensen in een dipje. Je moet op dit moment gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

 • Britt van Ommeren 4 november 2017 at 17:11

  Zo rot, voor jou dan. Ik kan me voorstellen hoe je je voelt, maar hetgeen dat momenteel belangrijk is, is hoe jij je voelt en wat jij goed vindt voelen. Volg je hart, en rust lekker uit, de rest komt nog wel. Sterkte en neem de tijd!

 • Soraya 4 november 2017 at 15:54

  Wat rot voor je Irina. Ik hoop dat jij je beter gaat voelen. Ik hoop dat je stage daar misschien bij kan helpen, dat is toch weer iets nieuws wat je heel leuk lijkt. Wel lijkt 40 uur ook weer zwaar als je je zo slecht in je vel voelt. Ik ben zelf nog aan het herstellen van een zware depressie die zo’n 2 jaar heeft geduurd. Als je geen reden kunt bedenken is het misschien slim om bij iemand om hulp te vragen. Ik hoop dat je je weer beter gaat voelen en dat misschien de feestmaand je gaat opvrolijken. Veel sterkte en ontzettend goed dat je voor jezelf kiest.
  Veel liefs.

 • Ria 4 november 2017 at 13:56

  Wat verstandig Irina, reuze goed van je om te minderen en ook eerlijk te zeggen waarom.
  En ook wel slim om het niet helemaal te stoppen, kleine stok achter de deur is wel handig! Het blog moet echter geen zwaard worden ipv een hobby ?

 • Robin 4 november 2017 at 11:51

  Sterk dat je voor jezelf kiest. Hopelijk kom je er snel bovenop maar neem vooral de tijd die je nodig hebt!

 • Daniëlle Springer 4 november 2017 at 11:40

  Wat goed dat je voor jezelf kiest! Neem alle rust en tijd die je nodig hebt, niemand zal het je kwalijk gaan nemen. Balen dat je je nu zo voelt, maar hopelijk kom je er snel weer bovenop! <3

 • chucky1012 4 november 2017 at 08:42

  Jeetje wat erg,
  Ik vindt het heel goed van jou dat jij hierover schrijft….
  Denk aan jezelf en jij weet wat het beste voor jou is…..
  Neem alle tijd…..

  Liefs en sterkte Xoxo

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×