Hersenspinsels: soms gaat het niet zoals je had gepland

11 juni 2017 6 Comments

Jullie verwachten vandaag natuurlijk een video van mij: zoals deze elke zondag online komt op mijn blog. Deze week heb ik echter geen video. Voor het eerst in mijn YouTube/blog-‘carrière’ heb ik een upload-datum niet gehaald. Hoe dat komt weet ik eerlijk gezegd zelf ook niet. Er gaan de afgelopen dagen allemaal gedachten door mijn hoofd, en het leek me een goed idee om deze vandaag met jullie te delen.

Zoals jullie weten was de video die afgelopen woensdag/donderdag online kwam erg gehaast opgenomen. Ik had een half uurtje de tijd voordat ik uit eten ging voor mijn verjaardag en ‘moest’ daarin nog even snel een video filmen. Dat is gelukt zoals jullie hebben kunnen zien, maar eerlijk gezegd ben ik niet blij met het resultaat. Niet zo gek ook, als je bekijkt hoeveel tijd ik er in heb kunnen steken.

Vervolgens wilde ik voor vandaag een video maken met mijn aankoopjes van de Boohoo. Mijn pakketje was echter een tijd lang zoek, waardoor ik het pakket gisteravond (zaterdag 10 juni) om 20u pas binnen kreeg. Ik ben meteen naar boven gehold om mezelf en mijn film setting klaar te maken en filmde de unboxing/shoplog. Vervolgens ging ik snel verder met de aanbeelden en viel mijn camera halverwege uit. De batterij was blijkbaar leeg. Ik snel de batterij vervangen voor mijn andere batterij: bleek die ook leeg te zijn. Terwijl ik het ding toch echt zwoor opgeladen te hebben. Ow en als klapper op de vuurpijl: de shoplog die ik had gefilmd bleek ook nog eens ontzettend onscherp te zijn.

Daar zit ik dan, zonder video die eigenlijk op zaterdag ochtend al online had gemoeten. Met een rot gevoel in mijn maag omdat ik weet dat ik gisteren makkelijk een andere video had kunnen filmen. De unboxing van mijn Go Pro bijvoorbeeld, of een make-up tutorial voor de zomer die ik op de planning heb staan. Toch kon ik me tot beide video’s de afgelopen dagen niet zetten.

Waarom niet? Ik weet het niet. Ik merk dat ik de afgelopen dagen wat minder lekker in mijn vel zit. Ik ben alsmaar moe, heb geen zin om dingen te ondernemen en lig het liefst de hele dag Netflix te kijken. Niet dat ik me daar nu zo veel beter van ga voelen. Zeker niet. Aan het eind van de dag heb ik knallende hoofdpijn en heb nog altijd geen zin om iets te gaan doen.

Wat ik probeer te vertellen met dit artikel? Geen idee. Ik weet alleen dat ik baal van mezelf. Ik denk alsmaar dat het goed met me gaat, maar dan opeens dringt het tot me door dat dit niet zo is. En het nare is dat ik niet weet waarom.

Misschien vraag ik wel te veel van mezelf. Maar ik wil ook niets laten vallen: ik houd ervan om te bloggen en video’s te maken, ik vind mijn opleiding leuk en kan niet zonder mijn paardje. Wat is het dan?

Ik heb besloten om deze zondag te nemen om even echt tijd voor mezelf te nemen: weer beter in mijn vel te komen te zitten. Hoe ik dat ga doen? Door mezelf uit bed te schoppen en actief te worden. Door mijn kamer te gaan opruimen, zodat ik minder chaos in mijn hoofd heb. Door mijn schoolwerk bij te werken en verder gewoon te ontspannen met een goed boek in de tuin. Tenminste dat is de planning: ik kan pas vanavond vertellen of het daadwerkelijk gelukt is.

Waar ik precies heen wil met dit verhaal weet ik niet. Het is ook zeker niet zo dat ik medelij wil, of aandacht. Mijn blog is simpelweg mijn uitlaatklep waar ik dit soort dingen wil kunnen delen. Dus mocht je dit complete artikelen gelezen hebben: dankjewel. Dat betekend heel veel voor me <3

6 Comments

 • Joyce 12 juni 2017 at 11:04

  Ik heb je dit al supervaak gezegd op WhatsApp, maar ik doe het hier gewoon nog eens: het is echt geen ramp dat je een keer een uploaddag mist. Het is druk met school, je zit niet lekker in je vel, dan moet je niet doen waar je geen zin in hebt, want daardoor ga je je alleen nog maar slechter voelen. Het belangrijkste is dat JIJ je goed voelt; jouw gezondheid gaat boven alles! Succes met de allerlaatste loodjes van dit schooljaar, ik weet dat je het kan! Daarna lekker genieten van je vakantie <3

 • Daphne 11 juni 2017 at 16:31

  Take your time, het maakt voor je meest trouwe volgers echt niet uit als het even niet is gelukt te uploaden of te filmen. Dat het met jou goed gaat is natuurlijk véél belangrijker!! Ben benieuwd of je vanavond kunt vertellen of het je is gelukt de chaos ietsje te verminderen (ik zal \t vast wel voorbij zien komen op Twitter haha, maar remember: je kunt over een weekje ook klaar zijn!!)

 • Ria 11 juni 2017 at 13:45

  Lieve Irina, ik denk dat je aan vakantie toe bent! Mooi eerlijk verhaal vandaag, en dat zie ik (persoonlijk) liever dan het uitpakken van pakketjes :_)

  Dit verhaal heeft inhoud. Petje af voor je eerlijkheid!

 • Soraya 11 juni 2017 at 13:03

  Heey lieverd,

  Ik volg je al een langere tijd en je hebt het ook gewoon ontzettend druk met school, je blog en brownie waarvoor je vaak op en neer moet. Logisch dat je aan het bijna eind van het jaar toch echt toe bent aan vakantie. Wat ik wil zeggen is: wees niet te streng voor jezelf. Als het even niet lukt dan is dat zo.
  Misschien kun je een zomer upload schema maken? Of spreek je met jezelf af minstens 1 video per week en heb ik zin in een extra dan doe ik die er extra bij.
  Het is maar even een voorbeeld. Maar doe alsjeblieft wat jou gelukkig maakt!!

  Lieve groetjes

 • Britt van Ommeren 11 juni 2017 at 08:58

  Neem alle rust die je nodig hebt, wij, geen van allen, willen druk op je zetten dus rust uit, ga je lekker goed voelen en doe allen dingen waar jij je goed bij voelt!

 • Robin 11 juni 2017 at 08:06

  Ah super vervelend meis! Hopelijk voel je je snel weer wat beter.
  Als het toch langer aanhoud misschien slim om naar de psycholoog te gaan.. (Bij mijn vader werkt dat)

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×