Healty Lifestyle: hoe houd je het vol?

11 augustus 2014 No Comments

Zoals ik jullie al heb verteld in de artikelen over mijn doelen van de maand, ben ik aan het proberen gezonder te eten en drinken en om regelmatig te sporten. Ik ben nu inmiddels alweer meer dan een maand hiermee bezig, en merk dat het me echt veel beter laat voelen. Nou weet ik ook dat het heel erg lastig is om te beginnen, en voornamelijk om het vol te houden. Daarom heb ik besloten om vandaag mijn tips met jullie te delen om het te doen, zodat ook jij straks misschien kunt volhouden om gezonder te leven!

Laat het niet voelen als een dieet

Nou betekend gezond eten en drinken natuurlijk voor iedereen iets anders, en ik moet toegeven dat voor de echte fanatiekelingen onder jullie ik waarschijnlijk niet gezond eet in jullie ogen. Maar dat is juist wat ik jullie wil aanraden: ga gezonder leven, maar wel op een manier waar jij je prettig bij voelt. Het moet niet voelen alsof je op een strikt dieet bent, en sommige dingen echt totaal niet mag hebben want juist dan ga je het niet volhouden.

Als jij gek bent op koekjes, en je verplicht jezelf ertoe dat je echt geen koekjes mag, dan wordt de aandrang om er een te nemen steeds groter en groter, tot dat het zo ver komt dat je ineens de hele trommel leeg eet. Dan kun je toch beter eens in de zoveel tijd een koekje nemen. Laat het dus vooral niet als een verplichting gaan voelen, en het gezond eten zo vreselijk maken dat je het echt niet leuk vind om te doen. Beloon jezelf ook af en toe wanneer je een hele tijd goed hebt gegeten, om dan een keertje iets lekkers te pakken. Voel je ook niet gelijk vies wanneer je iets ongezonds hebt gegeten, want dat is nergens voor nodig!

Drink water 

Wat bij mij echt al een heel groot verschil heeft gemaakt, is dat ik veel minder frisdrank en limonade etc. drink en dit heb vervangen door water. Water is goed voor je, bevat geen suikers en je hebt het gewoon echt heel erg nodig! Ook zorgt het ervoor dat je sneller een vol gevoel hebt, waardoor je dus minder snel een vreetbui zult krijgen.

Ga niet minder eten, maar gezonder

Veel mensen denken dat wanneer ze gezonder willen eten ze gelijk minder moeten eten. Natuurlijk willen veel mensen afvallen met gezond eten maar dit moet je niet doen door minder te gaan eten. Eet iedere dag 3 maaltijden, sla ze vooral niet over! En neem tussendoor ook vooral een snack. Je kunt beter 6 keer per dag een klein beetje eten, dan dat je 2 keer een enorme maaltijd naar binnen schuift. Eten en drinken zijn de brandstof voor je lichaam, zorg dus zeker dat je genoeg binnen krijgt, anders heb je geen energie meer voor je werk, school, hobby en natuurlijk het sporten.

Neem dus vooral af en toe een snack. Zoek uit welke gezonde snack jij zelf lekker vind, zodat je je er echt op kunt verheugen. Zelf vind ik het heerlijk om een bakje aardbeien te nemen tussendoor, heerlijk zoet en verfrissend.

Sporten!

Dit is misschien wel het gene waar ik het meeste tegenop zag om te gaan doen toen ik besloot gezonder te gaan eten. Ik heb mijn hele leven al nooit echt van gym gehouden, en doordat ik hele slechte enkelbanden heb kan ik ook veel dingen niet doen. Daarom bleef het vaak bij het ene uurtje paardrijden in de week. Meer dan een maand geleden heb ik de knop omgezet en ben begonnen aan de beginners kalender van Cassy Ho, van Blogilates. Dit is een Amerikaanse vrouw die iedere week een nieuwe workout op youtube zet (pilates, cardio etc.) en ook allemaal gerechten etc. op haar blog en youtube zet. Iedere maand maakt ze een kalender waarop ze voor iedere dag zet welke filmpjes van haar (workouts dus) je moet doen. Op die manier bouw je spier op, verlies je vet en word je gewoon echt veel sterker. Ik kan haar echt aanraden want ze doet het heel erg leuk! Hierboven staat een filmpje van haar.

Voor mij werkt dit heel erg, en ze motiveert me ook echt tijdens de filmpjes. En doordat ik zelf gewoon echt zie dat mijn lichaam veranderd en ik de workouts steeds makkelijker kan doen, begin ik iedere dag weer opnieuw met sporten. Wat ik dus echt kan aanraden is om iets te vinden wat je leuk vind en jou motiveert.

Motivatie

Het is altijd fijn om motivatie te krijgen van vrienden en familie, maar soms zijn die er niet en zul je toch echt zelf iets moeten doen om jezelf toch weer aan het sporten en gezond eten te krijgen. Voor mij werkt het om op twitter en instagram ‘fitspiration’ accounts te volgen. Deze posten motiverende quotes, tips en foto’s waardoor je toch al sneller weer denkt aan sporten.

En dat waren alweer mijn tips! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en als jullie zelf nog tips hebben laat die dan vooral achter in de reacties! Zo kunnen we elkaar helpen!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×