Happy Journal

19 april 2015 4 Comments

IMG_0554

Ik ben sinds er zoveel veranderd is in mijn leven heel erg aan het denken gegaan over wie ik nu eigenlijk ben. Ik wil het beste van mijn leven maken, en daarom wil ik er achter komen wat mij wel en niet gelukkig maakt. Daarom kwam ik op het leuke idee om een happy journal bij te gaan houden! Benieuwd? Lees snel verder!

Ik kocht bij de HEMA dit ontzettend schattige boekje, wat ik wil gaan gebruiken voor mijn happy journal. De quote die erop staat vond ik helemaal passen binnen het idee wat ik erbij heb, en dus was hij perfect!

IMG_0558

De binnenkant van het boekje is eigenlijk heel simpel, maar toch ook wel heel schattig. Het feit dat het boekje alleen horizontale strepen heeft, en geen verticale streep aan de linker zijde vond ik heel erg mooi. Ook het blaadje dat aan de bovenkant van iedere pagina staat vind ik het toch iets extra’s geven.

Het idee

Wat ik nu ga doen met dit boekje, en wat dus het idee is van mijn happy journal, is om iedere dag op te schrijven wat mij die dag blij heeft gemaakt. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, maar ook grote. Alle dingen die mij op een dag blij hebben kunnen maken, en ik aan het einde van de dag nog herinner schrijf ik erin op. Op die manier hoop ik straks inzicht te krijgen in wat mij gelukkig maakt, en zo meer over mezelf te weten te kunnen komen.

Dit klinkt misschien nogal zweverig, maar op deze manier denk ik echt meer over mezelf te kunnen leren. Ik denk dat iedereen wel periodes heeft waarin hij/zij niet precies weet wie hij/zij is, en niet weet wat hij/zij van het leven wil. Ik denk dat dit een hele goede manier is om hier achter te komen. Natuurlijk is het niet meteen een enorm levens-veranderend idee, maar het kan je zeker helpen.

IMG_0557

Ik denk dat ik zo wel heb uitgelegd wat ik met mijn happy journal van plan ben, maar wanneer jullie nog vragen hebben mogen jullie ze natuurlijk stellen in de reacties!

Misschien dat ik eens in de zoveel tijd een update ga doen van mijn happy journal, dus laat het vooral achter als dat jou leuk lijkt om te zien!

4 Comments

 • Floor 19 april 2015 at 10:35

  Wat een super leuk idee! Ook een mooi notitieboekje heb je uitgekozen 🙂

 • Maliné 19 april 2015 at 09:01

  Super leuk idee! Ik heb dat soms ook wel nodig denkik…

 • Laura - Dagelijkse hap 19 april 2015 at 08:54

  Wat een leuk idee! Vaak onthoud je alleen de negatieve dingen van de dag… zo ga je pas echt zien wat de kleine dingen in het leven, het leven zo mooi maakt 🙂

 • Iep 19 april 2015 at 08:50

  Wat een leuk artikel! En een prachtige Journal!
  Ja, het lijkt me leuk als je eens in de zoveel tijd een update doet!
  Ben erg benieuwd!
  Liefs Iep

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×