Gestopt met stage vanwege overspannenheid // Studie Update #2

3 januari 2018 1 Comment

Al sinds ik begon met mijn stageperiode beloofde ik jullie om weer een studie update te schrijven. Ik kreeg iedere week wel vragen over waar ik stage liep en hoe mijn stage me beviel en misschien is het jullie ook wel opgevallen dat ik deze vragen een beetje probeerde te ontwijken. Vandaag is de studie update er dan toch eindelijk en leg ik je alles uit over waarom ik zo afhoudend was op dit gebied.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben vroegtijdig gestopt met mijn stage. Na 5 weken stage ging het gewoon echt niet meer en heb ik in overleg met mijn stagedocent van school een punt achter mijn stageperiode gezet.

Ik liep een marketing stage bij Inspiring Stories: een inspiratieplatform en webshop voor duurzame mode. Helaas was de stage niet zoals ik hem verwacht had en had ik zelf het idee dat ik niet genoeg aan mijn leerdoelen kon werken. Vandaar dat ik contact opnam met mijn stagedocent en meerdere gesprekken had binnen het stagebedrijf zelf. De mensen binnen het bedrijf waren ontzettend aardig en samen zochten we dan ook naar oplossingen.

Toch besloot ik op de terugkomdag op mijn opleiding nog even te praten met mijn stagedocent. Ik liep inmiddels al bijna 5 weken stage en merkte aan mezelf dat ik alleen maar slechter en slechter in mijn vel begon te zitten. Tijdens het gesprek met mijn docent barste ik dan ook opnieuw in tranen uit (dit deed ik al eerder op mijn stagebedrijf en tijdens een telefoongesprek met mijn stagedocent). Hij kwam dan ook tot de conclusie dat dit zo niet langer ging. Ik was simpelweg niet in staat om stage te lopen op dit moment.

Aan de ene kant kwam dit als een klap. Ik dacht al die tijd dat ik me namelijk zo rot voelde doordat de stage niet aan mijn verwachtingen voldeed. Toen ik er echter goed over nadacht kwam ik er echter achter dat dit waarschijnlijk gewoon de druppel is geweest die de emmer heeft doen overstromen. Ik zat zoals jullie weten al een tijdje niet zo goed in mijn vel en tijdens het gesprek met mijn stagedocent viel alles op zijn plek: ik probeerde momenteel voor 400% te leven terwijl ik me niet eens 100% goed voelde.

Zoals jullie weten steek ik ontzettend veel tijd in mijn blog en YouTube kanaal, omdat ik hier heel erg graag mijn werk van wil maken. Ik ben ontzettend perfectionistisch en push mezelf graag. Zo’n fulltime baan (want dat is het eigenlijk geworden) naast een voltijd studie en een eigen paard is ontzettend veel en dat weet ik zelf ook. Toch blijf ik in mijn hoofd mezelf vertellen dat ik het gewoon kan en mezelf daarin pushen. Op het moment dat ik ineens nog 40 uur per week stage moest gaan lopen ging het dan ook gewoon echt niet meer: al die jaren van mezelf pushen hadden er tot geleid dat ik overspannen was geraakt.

Na het gesprek op mijn stagebedrijf waarin ik samen met mijn stagedocent een einde heb gemaakt aan de stage heb ik dan ook mijn taken overgedragen en alles afgerond. Sindsdien zit ik alweer 2,5e week thuis. Ik loop bij de decaan op school, ben vorige week naar de huisarts geweest en heb nu een doorverwijzing gekregen om naar een therapeut te gaan.

Voorlopig zit ik in ieder geval tot begin februari thuis, aangezien de stageperiode tot dan loopt en mijn derde blok dan pas begint. In deze periode moet ik vooral rust nemen, hulp zoeken en een verandering in mindset/levensstijl zien te maken waardoor ik straks niet opnieuw ga hollen om weer terug te vallen in ditzelfde probleem.

Dit is een heel ander soort studie update geworden dan dat ik ooit had verwacht van dit artikel een paar maanden terug. Helaas is het de realiteit en zal ik hier aan moeten werken de komende tijd.

In onderstaande video leg ik nog een keer uit wat er aan de hand is
en wat dit betekent voor mijn blog en YouTube kanaal

1 Comment

 • Ria 3 januari 2018 at 19:47

  Wat ben je weer eerlijk ! houd je taai meid, sterkte!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×