Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Gemakkelijk thuis gellak aanbrengen met Shellac4U

23 augustus 2019 1 Comment

Het laten aanbrengen van gellac is al jaren populair, maar ook een dure hobby. Daarnaast kun je de lak niet gemakkelijk zelf van je nagels verwijderen en zul je dan ook altijd terug moeten naar de salon. Toch snap ik heel goed dat veel meiden het doen: je hebt immers minimaal 2 weken lang mooie verzorgde nagels waar je geen omkijken naar hebt. Ideaal. Toch hield de prijs mij altijd tegen. Toen ik een tijdje terug hoorde over Shellac4U werd ik dan ook heel erg enthousiast: met hun gellak starterspakket kun je namelijk heel erg gemakkelijk thuis je eigen shellac aanbrengen. Dag torenhoge kosten en hallo mooie verzorgde nagels! Tijd om te testen of de set daadwerkelijk zo fijn in gebruik is als hij lijkt te zijn.

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

De inhoud van de Shellac4U Starter Set

Zelf ontving ik de medium Shellac4U starter set, maar dan zonder lamp. Een speciale UV lamp nagels had ik namelijk zelf al in mijn bezit. In deze set zit eigenlijk dezelfde inhoud als in de gewone starter set, maar bij de medium variant mag je drie verschillende kleuren nagellak uitzoeken i.p.v. één. Je kunt namelijk geen normale nagellak gebruiken onder een UV of LED lamp en hebt hiervoor speciale shellac.

Je hebt met alle starter sets in ieder geval direct een complete set met producten om je eigen shellac aan te brengen. De inhoud van de medium starter set bestaat uit de volgende producten:

 • 1 CCO Basecoat  7,3 ml
 • 1 CCO Topcoat 7,3 ml
 • 3 kleuren CCO Shellac naar keuze  7,3 ml
 • 1 CCO Nailcleaner 75 ml
 • 1 CCO Remover 75 ml
 • 150 Nailwipes
 • 50 Nailwraps
 • 2 Nagelvijlen
 • 5 Orange woodsticks

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Het aanbrengen van de Shellac4U gel nagellak

Het aanbrengen van de shellac duurt in principe een stuk korter dan het lakken van je nagels met gewone nagellak, doordat je aanzienlijk minder lang hoeft te wachten op de lak om te drogen. Het proces van de shellac is echter wel wat ingewikkelder en bestaat uit meer stappen.

 • Je begint met het vijlen van je nagels in de gewenste lengte en vorm, net zoals je dit zou doen wanneer je de nagels anders zou lakken.
 • Vervolgens duw je de nagelriemen terug met een Orange Woodstick (of eventueel een metalen bokkenpoot) en verwijdert velletjes rondom de nagelriemen.
 • Om ervoor te zorgen dat er een betere hechting ontstaat tussen de natuurlijke nagel en de shellac buffer je het oppervlak van iedere nagel met de buffer vijl.
 • Ontvet je nagels vervolgens even met wat CCO Nailcleaner op de speciale Nailwraps. Deze doekjes zijn pluisvrij en zorgen er hierdoor voor dat de nagels compleet glad en schoon zullen zijn voor het aanbrengen van de shellac.
 • Dan is het tijd om te beginnen met het lakken van de nagels. Breng eerst een laagje base coat aan en laat dit uitharden onder de lamp: 30 seconden onder een LED lamp of 2 minuten onder een UV lamp.
 • Vervolgens breng je een laagje van de kleur shellac aan die je hebt uitgekozen. Deze laat je opnieuw uitharden: 30 seconden onder een LED lamp of 2 minuten onder een UV lamp. Herhaal deze stap tot de kleur goed dekkend is.
 • Nu is het tijd voor een laagje van de top coat, welke je opnieuw goed laat uitharden onder de lamp: 30 seconden onder een LED lamp of 2 minuten onder een UV lamp.
 • Je zult merken dat de nagellak nog altijd plakkerig aanvoelt: dit plakkerige laagje verwijder je door opnieuw een Nailwrap met wat CCO Nailcleanser over je nagels te halen.
 • Verzorg vervolgens de nagels met een beetje nagelriemolie en je bent helemaal klaar.

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Ik koos zelf voor drie redelijk natuurlijke tinten shellac, aangezien ik merk dat ik dit soort kleuren er het hele jaar door toch het vaakst bij pak. Hierboven zie je de kleuren Salmon Run, Clay Canyon en Burnt Romance. Alle drie mooie warme tinten, maar wel in verschillende varianten. Ik denk zelf dat ik Burnt Romance vooral veel zal dragen in het najaar, maar de andere twee kleuren draag ik graag het hele jaar door.

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Swatches van de Shellac4U gel nagellak

Alle drie de kleuren heb ik hierboven geswatcht op een nagelwiel, aangezien ik mijn nagels niet drie keer achter elkaar door het proces van het lakken wilde laten gaan. Houdt dan ook in gedachten dat de kleuren hierboven niet uitgehard zijn, aangezien ik ze niet onder de lamp heb gelegd. Zonder lamp zullen de kleuren niet opdrogen en altijd nat op je nagels blijven liggen: een UV of LED lamp is dan ook echt een must.

De drie kleuren vind ik daarentegen echt prachtig en dekken met gemak in één laag. Burnt Romance is wat lastiger gelijkmatig aan te brengen, maar met twee laagjes en het tussendoor uitharden met de lamp weet ik zeker dat deze ook prachtig dekkend op mijn nagels zal staan.

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Ik besloot om Clay Canyon aan te brengen op mijn nagels om te testen qua houdbaarheid. Je ziet hierboven dat de kleur ontzettend mooi staat op mijn vingers omdat hij perfect in blend met mijn huidskleur. Daarnaast is deze foto genomen op het moment dat de lak al zo’n 5 dagen op mijn nagels zit en kun je dus ook zien dat, op een beetje uitgroei na, hij er nog perfect op zit. Wel moet je er rekening mee houden dat de shellac een stuk dikker is dan wanneer je gewone nagellak aanbrengt. Hiermee is het ook een stuk steviger, en is de kans op het breken van een nagel ook minder aanwezig.

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Het verwijderen van de Shellac4U gel nagellak

Het verwijderen van shellac duurt langer dan dat het verwijderen van een gewone nagellak kost. Voor mij weegt dit echter wel op tegen het feit dat ik weken lang niets aan mijn nagels heb hoeven doen. Uiteindelijk bespaar je in mijn ogen dan ook tijd: je hoeft je nagels immers minder vaak te lakken. Ook het verwijderen van de shellac gaat volgens een aantal stappen.

 1. Begin met het doordingen van de Nailwipe in de Nailwraps met de CCO Remover.
 2. Wikkel vervolgens de Nailwraps goed strak om je vingers. Elke nagel krijgt hierbij zijn eigen Nailwrap.
 3. Vervolgens is het een kwestie van tijd: laat de Nailwraps een minuut of 10-15 inweken.
 4. Schuif hierna de Nailwraps van de nagel af en haal met een roterende beweging de lak van de nagels af met behulp van een Orange Woodstick of metalen bokkenpoot.
 5. De overgebleven resten haal je weg met de buffer vijl. Nu zijn je nagels weer helemaal schoon en kun je beginnen met het aanbrengen van je volgende shellac.

Gemakkelijk thuis gellac aanbrengen met Shellac4U

Mijn conclusie over de Shellac4U gel nagellak

Zelf ben ik echt ontzettend blij dat ik de nagellak van Shellac4U heb ontdekt. Ik besteed nu ongeveer één keer in de twee weken tijd aan het lakken van mijn nagels, waarbij ik de lak eigenlijk alleen vervang omdat ik mijn uitgroei niet meer mooi vind. Natuurlijk duurt het verwijderen van de shellac langer dan dat ik dit gewend ben, maar als ik bedenk dat mijn nagels wekenlang mooi en verzorgd zijn vind ik dit zeker de moeite waard. De set is zeker een investering, aangezien een medium starter set (inclusief LED lamp) toch €95,95 kost, maar hiermee kun je vervolgens wel tijden vooruit. Af en toe zul je nieuwe Nailwraps etc. moeten kopen maar uiteindelijk ben je stukken goedkoper uit dan wanneer je het laat bijhouden in een nagelsalon. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, die ik zelf nog veel zal gaan gebruiken.

Dit artikel is een samenwerking

Gemakkelijk thuis gellak aanbrengen met Shellac4U

1 Comment

 • Tessa 23 augustus 2019 at 09:37

  Wat een mooie kleuren. Ik ben dol op nagellak, maar vanwege mijn werk in de gezondheidszorg mag ik geen nagellak dragen

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×