My Fit Journey #1

8 maart 2016 2 Comments

Fit Journal #1

Zoals ik jullie al eerder heb laten weten ben ik de afgelopen tijd weer bezig met gezonder eten en drinken en daarnaast ben ik ook weer flink aan het sporten. Ik sport op het moment zo’n 6 dagen in de week. De 7e dag houd ik en rustdag, zodat mijn spieren goed kunnen herstellen. Benieuwd hoe ik het in februari er vanaf heb gebracht? Lees dan snel mee.

Ik begon halverwege februari met de verandering waardoor ik dus over de eerste weken geen fit journal kan schrijven voor jullie.

Ik ga per week vertellen welke workouts ik heb gedaan, en natuurlijk vertel ik jullie ook hoe mijn gewicht veranderd is. Alle workouts die ik doe zijn van het youtube kanaal Blogilates, dan hoef ik dit er niet alsmaar bij te schrijven.

WEEK 7 ma 15 t/m zo 21 februari
startgewicht : 74,4 kg

Deze week begon ik rustig aan. Ik begon met de ‘POP Pilates for Beginners – Total Body Workout’ om weer even te wennen aan het sporten. Daarna besloot ik gewoon zelf om mijn eigen workout schema te gaan indelen.

Ik deed voornamelijk song challenges. Dit zijn challenges waarbij je 1 oefening een heel liedje lang moet doen. Bij de song challenge voor mijn kuiten kon ik vervolgens zo’n 3 à 4 dagen niet meer op platte voeten lopen (wat er op uit liep dat ik op mijn sleehakken door het huis heen liep).

Op de zaterdag hield ik mijn rust dag, waarop ik wel mijn les reed op Brownie. De keren die ik rijd met Brownie tel ik overigens niet mee als workout, aangezien ik die eigenlijk altijd wel doe en ze lang niet altijd erg intensief zijn.

WEEK 8 – ma 22 t/m zo 28 februari
startgewicht : 74,1 kg

Deze week begon ik met het schema wat me nu heel erg goed bevalt. Ik doe nu namelijk om de dag cardio. Dit betekend dat ik 3 dagen cardio heb: op die dagen fiets ik 30 minuten op de hometrainer van mijn vader. De andere 3 dagen doe ik armen en rug, benen en billen of buik en zijspieren.

Maandag en woensdag deed ik cardio: op de vrijdag wilde ik dit ook doen maar door de dag shoppen met mijn moeder is dit er helaas bij ingeschoten. Daardoor had ik deze week 2 rustdagen, wat voor mijn spieren wel zo goed was.

Ik deed deze dinsdag namelijk de ontzettend intensieve ‘1000 abs challenge’. Dit houdt in dat je 1000 buikspieroefeningen moet doen: 10 verschillende oefeningen, elk 100 keer. Buikspieren zijn niet mijn favoriete onderdeel en ik was dan ook heel erg trots op mezelf dat ik dit voor elkaar had gekregen.

Eindgewicht (29 februari) : 73,7 kg

Op maandag de 29e deed ik nog een cardio sessie: 30 minuten fietsen op de hometrainer. De rest van die week valt binnen maart en zal ik dan ook in de volgende ‘My Fit Journey’ update met jullie delen.

Ik ben in deze eerste 2 weken dus 0,7 kg afgevallen. Afvallen is niet zo zeer mijn doel van deze levensstijl. Ik wil voornamelijk proberen fitter te worden en wat strakker in mijn vel komen te zitten. Dat is niet zo zeer afvallen als wel het ontwikkelen van spieren waardoor alles net wat strakker wordt. Spieren zijn zwaarder dan vet, en daarom is afvallen ook niet zo zeer mijn doel.

Ook zou ik graag willen weten wat voor artikelen jullie nog meer zouden willen lezen over mijn fittere levensstijl. Laat dat dus vooral achter in de reacties! Dit artikel ga ik proberen 1 keer per maand online te zetten voor jullie!

2 Comments

 • Ria 5 april 2016 at 13:24

  Petje af Irina, goed bezig!

 • Bianca Schrijft 8 maart 2016 at 07:40

  Dat is een mooie bijkomstigheid van je levensstijl aan passen en ik vind het knap dat je je zo kwetsbaar op stelt door je gewicht erbij te zitten. Dit is iets waar sommige vrouwen, andere graag op veroordelen. Mijn petje gaat af voor je. Je bent goed bezig.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×