Film Review – The Revenant

8 februari 2016 1 Comment

The Revenant

Afgelopen week ging ik samen met mijn moeder naar de film ‘The Revenant’. De film is genomineerd voor een Oscar en Leonardo DiCapro speelt erin (zou hij dit keer wel een Oscar krijgen?). Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind. Verdient hij die Oscar?

Samenvatting

The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy). Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden. – bron –

De film is heel iets anders dan de soort films waar ik normaal gesproken naar kijk. Ik kijk over het algemeen films als Mockingjay of The Hobbit. Dit soort films zitten vol met fantasy, actie, spanning en avontuur. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: geen fantasy dus. De actie zit voornamelijk aan het begin en einde van de film, voor de rest is het echt een verhaal over overleven.

De film is op een bijzondere manier gefilmd. Op sommige stukken ziten er bloedspetters op de lens of beslaat deze door de ademhaling van de hoofdpersoon. Dit is een bewuste keuze, wat de film anders maakt dan anderen.

Daarnaast wordt er soms met de camera gedraaid, waardoor je het gebied goed kunt zien. Zelf vond ik deze ronddraaiende beelden over het algemeen niet fijn: voor mijn gevoel draaiden ze vanuit de verkeerde hoek. Ze draaiden dan bijvoorbeeld om het personage heen, i.p.v. dat je vanuit de ogen van het personage ronddraait.

De beelden van de natuur die in de film verwerkt zitten zijn echter prachtig. De mooiste luchten en natuurbeelden komen voorbij. Prachtig om te zien.

Wat betreft de verhaallijn: ik vond aan het begin de verhaallijn niet erg makkelijk te vinden. Dit omdat je geen duidelijke achtergrondinformatie kreeg over waarom de Ree (een groep indianen) bijvoorbeeld zo boos waren. Daarnaast was het niet heel erg duidelijk wat de groep mannen precies moest doen of waar ze naartoe moesten.

Later in het verhaal blijken ze terug te gaan naar hun basis. Het verhaal rondom de Ree is me nooit echt heel erg duidelijk geworden, behalve het feit dat deze groep de dochter van het stamhoofd kwijt waren. Daarnaast ga ik er dan zelf maar vanuit dat de Amerikanen land hebben ingepikt; waar de indianen boos over zijn.

Het verhaal rondom de hoofdrolspeler Hugh zelf is wel heel erg mooi. Hij wordt getroffen door een beer, wat hij ter nauwer nood overleefd. Daarna wordt hij door zijn kameraden verraden: zijn zoon wordt voor zijn ogen vermoord door een van zijn compagnons. Vanaf dit punt begrijp je de verhaallijn: hij wil koste wat kost zijn zoon wreken.

Vanaf dit punt gaat het verhaal over hoe Hugh zichzelf en zijn kapotte lijf weet overeind te houden in de kou en wildernis. Het gaat over hoe hij zijn weg terug ziet te vinden naar de basis, om daar eindelijk zijn wraak te kunnen nemen.

Dit verhaal is heel erg mooi, en Leonardo speelt die rol ook echt heel erg goed. De dingen die Hugh moet doen om te overleven zijn indrukwekkend: van buskruit in zijn eigen nek tot ontploffing laten komen tot aan het overnachten in het lijf van een overleden paard.

Al met al is het een goede film, maar zie ik toch zeker ook de minder goede kanten. Of ik vind dat hij de Oscar verdient? Dat durf ik niet te zeggen aangezien ik de andere genomineerde films niet heb gezien. Maar het is zeker wel een aanrader.

Of Leonardo de Oscar verdient? Ook al heb ik van de andere acteurs niet gezien hoe ze spelen: ja. Hij speelt zijn rol ontzettend goed, net als vrijwel iedere rol die ik hem ooit heb zien spelen.

1 Comment

 • Bianca Schrijft 8 februari 2016 at 06:56

  Dit is zeker een film die ik nog wil gaan zien. Als iemand er zo enthousiast is, die normaal dit soort films niet kijkt, dan moet het wel een goede film zijn.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×