Film Review | The Mazerunner – The Scorch Trials

10 november 2015 1 Comment

IMG_2210

Na het lezen van de boeken kon ik natuurlijk niet wachten op de verfilming van het tweede deel van de Labyrintrenner serie. Afgelopen week ging ik er dan eindelijk heen, en vandaag laat ik jullie weten wat ik ervan vond. Was de film net zo goed als het boek?

Samenatting van de film

In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas (Dylan O’Brien) en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WICKED. De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WICKED en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft. – Bron

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, de film was absoluut niet zo goed als het boek. Sterker nog: het verhaal klopte totaal niet met het boek.

Wanneer ik de boeken niet had gelezen, had ik de film waarschijnlijk onwijs goed gevonden, want met de manier van filmen, de acteurs en de special effects etc. zat het allemaal helemaal goed. Toch vond ik de film een teleurstelling.

Het verhaal uit het boek was veel beter uitgewerkt dan hoe het in de film wordt gedaan. Natuurlijk snap ik dat dingen als gedachtespraak lastig zijn om op film vast te leggen, maar de manier waarop het verhaal nu in elkaar zit vond ik niks.

Het verhaal is nu veel minder verwarrend en spannend dan in het boek, maar veel meer van de ene naar de andere vechtscène worden gesleept. Natuurlijk komen er vechtscènes voor in het verhaal: maar niet zo veel als ze er nu van hebben gemaakt. Daarnaast lijkt het alsof ze het verhaal van boek 2 en 3 door elkaar heen hebben gegooid, om vervolgens als lezer van het boek alsmaar te bedenken ‘Dat hoor je nu nog helemaal niet te weten…’.

Wanneer ik puur kijk naar de film, zonder vergelijking naar het boek dan is het een goede film. Alle effecten zien er mooi uit, de film is spannend en heeft een goede opbouw. Helaas is het wanneer je het boek hebt gelezen dus wel een afknapper: maar dit is vaker zo met boeken die verfilmd worden helaas.

1 Comment

 • Robin 10 november 2015 at 09:22

  Ik heb de film gezien en vond hem echt gaaf. Heel anders dan 1 en had dit dan ook niet verwacht.
  Ik heb de boeken nog niet gelezen, expres, want boeken zijn altijd beter dan de films. Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt dat ik voortaan eerst de film(s) zie en daarna het (de) boek(en) pas lees.
  De boeken van the hunger games zijn ook veel beter dan de films net als bij harry potter.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×