Film Review | The Imitation Game

1 februari 2015 No Comments

imitation game

Bron

De afgelopen tijd ga ik best wel vaak naar de bioscoop merk ik, en zo ontdek ik een aantal hele goede films. Vandaag deel ik dan ook een film met jullie die lang niet zo bekend is als bijvoorbeeld The Hungergames of The Hobbit, maar wel heel erg goed: The Imitation Game.

The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch), de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.

In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient. Bron

The Imitation Game gaat over het verhaal dat zich ‘achter de schermen’ plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zelf wist ik hier niks van, tot ik deze film zag. Mijn vriend wilde er heel erg graag heen en ik zag hem naast me heel vaak ontroerd kijken naar het verhaal (Zo aandoenlijk om te zien!). Het verhaal is waargebeurd, wat het alleen nog maar indrukwekkender maakt.

Zelf vind ik de rollen erg goed gespeeld, de acteurs hebben zich goed ingeleefd in hun karakter. Dit maakt het verhaal alleen nog maar indrukwekkender.

Ik wil eigenlijk niet te veel vertellen over het verhaal zelf, omdat juist wanneer je het niet kent (zoals ik) de film heel erg indrukwekkend is. Ik kan jullie dan ook heel erg aanraden om deze film te gaan zien! (Misschien een leuk idee voor Valentijnsdag? Ik wil overigens misschien speciale Valentijns-artikelen maken, lijkt jullie dat wat?)

Kort gezegd: ik vind het een heel erg indrukwekkende film, met goede acteurs en een heel erg goed verhaal. Dit is de eerste film sinds tijden die zo een indruk op me heeft gemaakt. Voornamelijk om het verhaal, en het feit dat het waar gebeurd is. Vandaar dat ik hem heel erg graag met jullie wilde delen!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×