Film Review | The Great Wall

9 maart 2017 2 Comments

Afgelopen vrijdag ging ik gezellig samen met mijn moeder naar de film The Great Wall. Mijn moeder wilde hier graag naartoe, en vroeg mij of ik met haar mee wilde. Aangezien ik over het algemeen gek ben op fantasy en actie films besloot ik met haar mee te gaan. Hoe de film me is bevallen? Dat vertel ik je vandaag!

The Great Wall vertelt het verhaal van een dappere elite-eenheid die bovenop het meest iconische bouwwerk ter wereld opkomt voor de mensheid. Topacteur Matt Damon neemt de hoofdrol op zich en de regie is in handen van Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), één van de meest adembenemende visuele stylisten van onze tijd. Deze eerste Engelstalige film van Yimou is meteen ook de grootste productie die ooit in zijn geheel in China opgenomen is. Ook Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe en Andy Lau zijn te zien in The Great Wall. – Bron

Zonder verwachtingen ging ik de bioscoopzaal in: ik wist dat de film ging over een aanval op de Chinese muur door bijzondere wezens. Verder wist ik niets. Wanneer je zonder verwachtingen een film in gaat kan het twee kanten op gaan: of je vind de film heel goed, of je vind het juist helemaal niets.

Gelukkig was het dit keer dat eerste: ik vond de film heel goed. Niet dat de verhaallijn zo ontzettend goed was, want deze was niet erg boeiend. Alle special effects en ideeën die in deze film zitten echter wel. De monsters waar het leger het tegen opneemt bijvoorbeeld zijn ontzettend tof bedacht en uitgewerkt.

Daarnaast vond ik het acteerwerk van de acteurs heel goed en heb me keer op keer lopen verbazen over de bijzondere technieken die het leger toepast.

Het grootste deel van de film bestaat uit vecht scenes. Vaak vind ik deze het minst interessant, maar bij deze film bleef het boeiend. Dit kwam door de manier waarop er gevochten werd: dit was niet een simpel zwaardgevecht of met kogels. Nee: hier werden allerlei andere zaken tevoorschijn getoverd.

Ik ga niet verklappen tegen welke monsters het leger het op neemt en ook niet welke tactieken ze hiervoor gebruiken. Hiervoor moet je de film zelf gaan bekijken: hij is zeker de moeite waard!

2 Comments

 • Ria 9 maart 2017 at 21:09

  Goede bespreking Irina! Leuk om te lezen.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×