Film Review – The BFG

29 juli 2016 4 Comments

Film Review - The BFG

Het is weer zover: afgelopen week ging ik weer naar de bioscoop. Ik hoorde van mijn moeder dat het kinderverhaal waar ik mee ben opgegroeid was verfilmd: the BFG, ookwel de GVR (Grote Vriendelijke Reus). Zodra ik dat hoorde wist ik het meteen: ik moest hem zien! Afgelopen dinsdag was het zo ver en vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

In De GVR, gebaseerd op Roald Dahl’s wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sophie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance).

Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeed ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen…De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren. – Bron

Ik had eerlijk gezegd geen enkele trailer o.i.d. gezien van de film voordat ik naar de bioscoop ging, dus ik heb me verbaasd over hoe tof de GVR/BFG er uit zag in de film. Alles was ontzettend goed in elkaar gezet en ook de special effects waren onwijs tof.

Het verhaal kende ik natuurlijk al, maar het was toch al grotendeels weggezakt. Ik wist nog dat Sofie en de GVR/BFG samen gingen proberen de andere reuzen te slim af te zijn. Maar dingen als hoe ze dat gingen doen en hoe Sofie in eerste instantie bij de GVR/BFG belandde wist ik allang niet meer.

De film zit vol met bijzondere momenten. Zo is de scene waarin Sofie en de reus samen dromen gaan vangen toch wel heel erg indrukwekkend om te zien. Ow, en mocht je willen lachen: wees niet bang. Op een gegeven moment in de film lag de hele zaal in een deuk en stroomde de tranen van het lachen over het gezicht van zowel mij als mijn moeder: hilarisch!

Ook de woorden die de GVR/BFG verzint zijn onwijs grappig. De reus heeft namelijk nooit scholing gehad o.i.d. dus hij verzint de meest rare woorden. Zo zijn giraffen gigirafs en mensen mansbaksels. De meest bijzondere woordspelingen komen voorbij, die ook regelmatig voor een lach op je gezicht zorgen.

Ja, ik vond de film heel erg leuk om te zien. Natuurlijk zaten er net als in iedere Disney film weer wijze lessen in, maar ik heb toch voornamelijk genoten. De film is goed in elkaar gezet, het acteerwerk is goed en je wordt echt de film in getrokken. Zeker een aanrader!

4 Comments

 • Ria 29 juli 2016 at 17:48

  Wouw, klinkt leuk zeg! Wil ik ook zien 🙂

  Ik moet ook nog naar Finding Dolly … daar schreef je ook zo’n enthousiast verhaal over

  • Irina 29 juli 2016 at 19:04

   Finding Dory 😉 Haha

 • Hilde 29 juli 2016 at 17:14

  Mijn dochters zijn er ook geweest, vonden hem zo gaaf!

  • Irina 29 juli 2016 at 17:41

   Is hij ook zeker!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×