Film Review | Soof 2

14 januari 2017 6 Comments

In de kerstvakantie ging ik samen met mijn moeder naar Soof 2. Zelf had ik deel 1 nog nooit gezien (shame on me) maar mijn moeder wilde graag naar deze film en nam me gezellig mee. Een Bridget Jones look-a-like nam ik me voor: dat moest wel leuk worden! Benieuwd hoe hij me is bevallen? Lees dan snel mee.

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar.

Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd.

Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is? – Bron

Oke, een soort Bridget Jones 2.0 dus? Met dat idee ging ik de bioscoop in. Tijd om eens flink te lachen! En een aantal hilarische momenten zaten er zeker wel in de film, maar zo veel als in Bridget Jones? Nee.

Ik vond de film helaas tegen vallen: had er meer lachmomenten in verwacht. Natuurlijk wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten doordat ik deel 1 niet had gezien, maar ik had meer verwacht dan dit.

Het verhaal zelf vond ik redelijk voorspelbaar: na de scheiding voelt Soof zich eenzaam en met haar zaak die niet goed loopt en de kinderen die hun eigen leven leiden. Ze voelt zich ongelukkig. Ook een nieuwe man op haar pad was te verwachten. Echte verrassingen vond ik in het verhaal niet zitten.

Jammer maar helaas: Soof 2 is het hem niet voor mij. Ik hoor mensen die helemaal weg zijn van deze film, maar ik vond er helaas niet zo veel aan. Te voorspelbaar en te weinig hilarische momenten.

6 Comments

 • Mariska 14 januari 2017 at 23:31

  Deel 1 vond ik sowieso wel leuk en heb ik een paar keer gezien. Deze wil ik ook nog wel zien eigenlijk 🙂 ben erg benieuwd.

  • Irina 15 januari 2017 at 10:54

   Zeker doen! Ik vond het niks maar hoor van anderen veel goede verhalen 😉

 • Ria 14 januari 2017 at 09:56

  Eerlijke. Review Irina! Ik kan er niet over oordelen, heb hem niet gezien ?

  • Irina 14 januari 2017 at 14:45

   Ik hoor er veel goede verhalen over van anderen! Voor mij was het hem alleen niet 😉

 • Floor 14 januari 2017 at 08:49

  Oh wat grappig dat je er niks aan vond haha. Ik vond m ontzettend leuk!

  • Irina 14 januari 2017 at 09:06

   Ja het was niet mijn ding, haha

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×