Film review – Mockingjay part 2

3 december 2015 3 Comments

mockingjay 2

Afgelopen week ging ik naar het laatste deel van de Hunger Games serie: Mockingjay part 2. Ik heb alle boeken gelezen en hoopte dus dat deze film mijn verwachtingen waar zou maken. Dat deed hij. En hoe.

De grote finale breekt aan, waarin Katniss (Jennifer Lawrence) samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Clafin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie opzoeken met President Snow (Donald Sutherland).

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Donald Sutherland). Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit te voren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen.  – Bron – 

Hoewel ik het laatste boek het minst interessante vond van de 3 delen, moet ik zeggen dat ik het laatste deel van het boek toch wel heel erg spannend vond. Precies daarom was ik heel erg benieuwd naar deze film.

Zoals we gewend zijn van de Hunger Games films is ook dit deel weer onwijs goed gefilmd en de acteurs spelen hun rol onwijs goed. Al van te voren was ik verdrietig omdat ik door het boek wist wie er zouden overlijden; en ook in de film greep het me weer onwijs aan.

Dit laatste deel van de serie speelt zich af in het Capitool, in plaats van in District 12 of 13, of in de Arena van de Hongerspelen zelf. Al lijkt het Capitool in deze laatste film heel erg op een Arena: overal zitten ‘pods’ verstopt die af gaan zodra je in de buurt komt.

Doordat het Capitool zo lijkt op een Arena, is deze film ook weer een stuk spannender dan Mockingjay part 1. Iets wat ik zelf onwijs gaaf vind. Er zitten schrikmomenten in de film, en je zit echt in het verhaal door de spanning.

Daarnaast is het heel erg mooi om te zien dat aan het eind van de film, niet alles blijkt te zijn zoals het lijkt. Zo zie je maar dat je niet altijd iedereen kunt vertrouwen op zijn of haar woord.

Het einde van de film vind ik een beetje cheesy, van mij had dat niet gehoeven. Maar goed; bij Harry Potter lieten ze ook een stukje zien van hoe het jaren later was: dus dat zal wel zo horen.

Al met al is het een onwijs goede film, en raad ik hem iedereen aan om te kijken! Kun je niet zo goed tegen spanning of schrikmomenten? Dan is het misschien een minder goede film voor jou.

3 Comments

 • Ria 3 december 2015 at 17:10

  Leuke bespreking / review Irina!

  Is Onwijs je nieuwe stopwoordje??

 • Robin 3 december 2015 at 08:18

  Ik vond het acteerwerk echt heel goed. Het laatste stuk was misschien wat cheeky maar dit werd ook verteld in het boek. Dit is een van de eerste films die ik heb gezien die zich goed aan het boek houdt.

  • Irina 3 december 2015 at 10:29

   Het allerlaatste stuk stond niet in het boek. Dat eindigde namelijk met ‘je houdt van me, waar of niet waar?’ ‘Waar’

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×