Film, Persoonlijk

Film Review | Mockingjay Part 1

mockingjay

Bron

Afgelopen zaterdag ging ik samen met mijn vriend naar Mockingjay Part 1. Ik keek al heel erg lang uit naar deze film, en ondanks het feit dat ze de film in twee delen hebben gesplitst (waarom doen alle filmmakers dat tegenwoordig toch!?) hadden we heel erg veel zin om de film te zien. Vandaag vertel ik jullie wat ik er van vond.

Omschrijving van de film:
Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog. – Bron

Zelf heb ik alle 3 de boeken van de Hongerspelen serie gelezen. Ik vond het derde boek, waarvan dit dus de eerste film is, het minst leuke boek van de drie. Niet omdat het minder goed geschreven was als dat de andere delen dat waren, maar omdat ik het zelf minder spannend vond. Het laatste deel van de serie gaat namelijk voornamelijk om het politieke gedoe dat er achter de Hongerspelen zit. Het gevecht tussen de bevolking en het Capitool. Ondanks het feit dat dit een heel goed verhaal is, vond ik het laatste deel hierdoor minder interessant, maar dit is alleen omdat ik het minder spannend vond.

Uitgaand van deze mening over het boek, wist ik al dat de film ook meer politiek zou zijn dan spannend. Mijn verwachtingen waren waar, maar ik vond de film zeker niet slecht. Net als in de andere delen was het decor waar gefilmd werd echt prachtig. Je zat echt in de film. De acteurs speelden allemaal zeer goed hun rol en het verhaal dat ik had gelezen kwam echt tot zijn recht.

hanging tree
Bron

Een van de hoogtepunten van de film was voor mij toch wel het moment dat Katniss zong. In het boek had het liedje niet erg veel indruk op me gemaakt, maar in de film deed ‘Hanging tree’ dat zeker wel. Ik heb het liedje dagen later nog in mijn hoofd, en baal ervan dat er geen goede versie op youtube te vinden valt. Zodra die er is denk ik dat ik het kapot ga draaien.

Al met al vond ik het een hele leuke film, al had er van mij nog wat meer spanning in gemogen. Maar dit zat ook niet in het boek, wat dus alleen maar betekend dat ze zich aan het boek hebben gehouden. (op het feit dat Effie er in voorkomt na dan) Zeker een aanrader, maar kijk dan ook eerst de voorgaande twee delen!

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

1 Comment

  1. Reply
    laurensvaey
    3 december 2014 at 21:03

    Goeie review! Ik heb ook de boeken gelezen en vind ook net zoals jij het laatste boek minder goed dan de twee vorige.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.