Film review | IT

12 oktober 2017 4 Comments

Afgelopen dinsdag ging ik samen met mijn moeder weer eens naar de bioscoop. De horror/thriller IT werd opnieuw verfilmd en aangezien mijn moeder gek is op de boeken van Stephen King wilde ze hier heel erg graag heen. Zelf ben ik gek op horror films dus ik ging graag mee! Vandaag vertel ik je wat we van de film vonden.

Waarschuwing: onderstaande trailer kan als eng worden beschouwd, alleen kijken wanneer je hier tegen kunt.

De horror- thriller IT van New Line Cinema, onder regie van Andy Muschietti (Mama), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King. Al tientallen jaren jaagt dit verhaal lezers de stuipen op het lijf.

In het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, verdwijnen er een aantal mensen op mysterieuze wijze. Een groepje jonge kinderen krijgt te maken met hun grootste angst wanneer ze oog in oog komen te staan met de kwaadaardige clown Pennywise. De clown staat al eeuwenlang bekend om dood en verderf. Zal het deze kinderen lukken om het kwaad uit hun woonplaats te verdrijven? Met in de hoofdrollen Bill SkarsgΓ₯rd (Allegiant, Hemlock Grove) als de aartsschurk Pennywise, Jaeden Lieberher (Midnight Special), Jeremy Ray Taylor (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip), Sophia Lillis (37), Finn Wolfhard (Stranger Things), Wyatt Oleff (Guardians of the Galaxy), Chosen Jacobs (Cops and Robbers), Jack Dylan Grazer (Tales of Halloween) en Nicholas Hamilton (Captain Fantastic). Het scenario is van Chase Palmer & Cary Fukunaga en Gary Dauberman.

Ik ging naar de film met vrijwel geen kennis over het verhaal. Ik wist dat de film ging over een moordzuchtige clown die uit het riool kwam en eens in de 27 jaar terug kwam in dit dorpje. Verder wist ik niets meer dan dat de trailer me had laten zien. Toch verwachtte ik een goede horror/thriller, gezien de goede naam van Stephen King.

De film was de hele tijd spannend, ondanks het feit dat er rustige ‘Amerikaanse jongensfilm’ stukken werden afgewisseld met gruwelijke bloederige gebeurtenissen. De sfeer tussen de verschillende hoofdrolspelers en de angsten van de verschillende kinderen werden ontzettend goed neergezet.

Toch moet ik zeggen dat ik van een horror film meer schrikmomenten had verwacht en deze vond ik maar erg weinig in de film zitten. Zelf ben ik maar één keer kort geschrokken tijdens de film, wat ik voor een horror verhaal toch best weinig vind. Zelf zou ik de film dan ook eerder een thriller noemen dan horror, maar door de hoeveelheid bloed die voorkomt in de film kan ik me voorstellen dat het toch als horror wordt benoemd. Daarnaast hoorde ik mensen om mij heen wel af en toe schrikken op momenten dat ik dit zelf niet deed, dus misschien ligt dit ook wel deels aan mijzelf.

Het feit dat er weinig schrikmomenten in de film zaten betekent overigens niet dat ik het geen goede film vond: het tegenovergestelde zelfs. Ik vond het een onwijs goede film en heb van begin tot einde helemaal in het verhaal gezeten door de spanning die zo goed werd vastgehouden. Daarnaast is de boodschap die het verhaal meebrengt ook heel erg mooi: wanneer je je angsten overwint kun je alles aan.

Ik zou deze film zeker aanraden om te zien, maar alleen wanneer je goed tegen dit soort films kunt. Het is nu eenmaal een heel ander soort genre dan de films die ik hier normaal gesproken review. Kun jij tegen bloed, spanning en gruwelijke momenten in films dan is dit zeker een film voor jou.

4 Comments

 • Ria 12 oktober 2017 at 20:44

  Leuke bespreking Irina!

 • Babs 12 oktober 2017 at 08:05

  Ik heb de andere delen gezien en deze wil ik ook gaan kijken. Het boek vond ik zo eng dat ik soms niet verder durfde te lezen. Echt knap geschreven, clowns vind ik sowieso al eng πŸ™‚

  • Irina 12 oktober 2017 at 08:37

   Mijn moeder is inderdaad echt fan van Stephen King omdat hij dit soort verhalen zo goed kan schrijven. De film is zeker een aanrader!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×