Film Review | Inside Out

21 augustus 2015 1 Comment

inside out

– Bovenstaande foto is een wallpaper die je hier kunt downloaden. – Jullie zagen het al in mijn Ordinary Week Recap van week 33: Ik ben naar de film Inside Out geweest. Natuurlijk had ik jullie een review beloofd, en deze heeft jammer genoeg even op zich laten wachten door het gebrek aan een goede foto (vandaar de wallpaper). Maar hier is hij dan toch echt! Kijk snel mee wat ik ervan vond!

Omschrijving

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.  Bron 

Toen ik de reclame’s op tv langs zag komen voor deze film wist ik het meteen: die moest ik gaan zien. Gelukkig dacht mijn moeder er hetzelfde over en dus gingen we op dinsdagavond naar de bioscoop.

De film is onwijs leuk gemaakt: allerlei onderdelen van je geheugen (lange termijn, korte termijn herinneringen), je emoties en de ‘eilanden’ die jou jou maken zijn erin verwerkt. Zo heeft Riley een ‘ijshockey eiland’ omdat ze zo veel van ijshockey houdt. Ik vind het een onwijs leuke en speelse manier om aan kinderen te laten zien hoe alles samen werkt.

Je herinneringen zorgen ervoor dat je wordt wie je bent: je kernherinneringen vormen zich allemaal om naar een ‘eiland’. Op die manier ga je jezelf afvragen welke ‘eilanden’ je zelf zou hebben gevormd. Zou ik een ‘paardrijd eiland’ en een ‘blog eiland’ hebben in mijn hoofd?

Daarnaast heb je allerlei werelden: illusie wereld, fantasie wereld, droomwereld (waar je dromen worden gemaakt zoals wij zelf films maken) en al je angsten worden ver weg gestopt in een kerker met bewakers ervoor.

Wat ik zelf ook een leuk detail vind is hoe al je herinneringen alsmaar worden nagekeken of ze nog wel belangrijk genoeg zijn. Dit verklaart hoe je sommige dingen je gewoon niet meer kunt herinneren na een tijdje. Nog een grapje erin: de kauwgomreclame met een onwijs vervelend melodietje wordt expres bewaard en af en toe naar ‘het hoofdkwartier’ gestuurd, wat verklaard hoe sommige vervelende liedjes in je hoofd komen te zitten!

Kort gezegd: ik vond het een onwijs leuke film en ik denk ook zeker dat het een leuke manier is om aan kinderen uit te leggen hoe emoties werken. Ze merken hoe alles in elkaar zit op een speelse manier, en merken dat het niet erg is om af en toe verdrietig te zijn: zonder verdriet kun je ook niet vrolijk worden. Een echte aanrader dus! Maar wat hadden we anders verwacht van Disney?

Als laatste wil ik ook dit onwijs schattige liedje met jullie delen: I Lava You, dat in het voorstukje van de film te zien was. De hele bioscoopzaal zat te lachen en te zuchten om dit onwijs leuk bedachte clipje van een vulkaan die op zoek is naar liefde. Jammer genoeg staat het hele filmpje niet op Youtube, maar het volledige liedje kun je wil vinden wanneer je zoekt op ‘Lava Pixar’.

1 Comment

 • Ria 21 augustus 2015 at 15:37

  Leuk Blog Irina!! Goed geschreven ook.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×