Film Review – Finding Dory

7 juli 2016 6 Comments

Film Review - Finding Dory

Afgelopen dinsdag ging ik samen met Danique eindelijk naar Finding Dory in de bioscoop. Al sinds we wisten dat de film eraan kwam hadden we besloten dat we hem samen moesten gaan zien. Wat ik ervan vond en of hij aan mijn verwachtingen voldeed? Dat vertel ik je in dit artikel.

Samenvatting

In Disney Pixar’s Finding Dory worden de favoriete figuren uit de populaire Pixar-film Finding Nemo opnieuw met elkaar herenigd.

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? Finding Dory is geregiseerd door Andrew Stanton (Finding Nemo,WALL-E) en wordt geproduceerd door Lindsey Collins (co-producer WALL-E). De film bevat in de Originele Versie (Engels gesproken) de stemmen van Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Eugene Levy en Diane Keaton. Disney Pixar’s Finding Dory duikt in de zomer van 2016 de Nederlandse bioscopen in. – Bron 

Finding Dory is een echte Disneyfilm: een redelijk voorspelbare verhaallijn met daarin een levensles verwerkt. Ondanks dat de verhaallijn redelijk voorspelbaar is, is de film ontzettend leuk om te kijken.

Er komen een aantal karakters voor in de film die we al kenden uit Finding Nemo, maar er worden ook een heleboel toffe nieuwe karakters geïntroduceerd. Zo is er een walvis die niet goed kan zien en een chagrijnige octopus met maar zeven armen die niets liever wil dan in gevangenschap blijven leven.

Daarnaast is Dory natuurlijk weer helemaal Dory: haar schattige vergeetachtige zelf. Als kleine Dory je hart niet sneller kan doen kloppen weet ik het ook niet meer: zo schattig!

Wat ik ook heel erg leuk vond om te zien was dat Finding Dory echt mensen uit alle leeftijdscategorieën trok. Er zaten kinderen van rond de 10 in de zaal, een heleboel tieners maar ook bijvoorbeeld een oudere vrouw. Zo zie je maar weer dat de magie van Disney op iedere leeftijd leuk is.

Al met al vond ik Finding Dory een onwijs leuke film, die ik zeker nog vaker ga kijken. Ow, mocht je naar de film toe gaan: blijf even zitten tot na de aftiteling want dan komt er nog een kort fragmentje langs dat je echt niet wilt missen!

6 Comments

 • Linda | travellersoftheworld 7 juli 2016 at 13:30

  Ik ben zo benieuwd naar deze film! Ik ben echt een dory fan, wat mij betreft het leukste karakter uit finding nemo!

  • Irina 7 juli 2016 at 14:26

   Precies! Vind ik nou ook ^^

 • Eilish 7 juli 2016 at 10:31

  Hij is zoo leuk! Naar mijn idee zat hier een grotere levensles in dan bij finding nemo. En t stukje na de aftiteling was leuk! Wij waren als 1 vd weinige nog in de zaal toen haha

  • Irina 7 juli 2016 at 11:19

   Haha wij ook! Daarom dacht ik ik zeg het erbij: veel mensen weten niet dat er nog iets komt: zo zonde!

 • Mariska 7 juli 2016 at 09:19

  Ik moet deze nog gaan kijken! Super leuk 😀

  • Irina 7 juli 2016 at 09:28

   Zeker doen! Hij is echt onwijs tof ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×