Film Review | Fantastic Beasts And Where To Find Them

22 november 2016 2 Comments

Film Review | Fantastic Beasts And Where To Find Them

Dé film van het moment is toch wel Fantastic Beasts And Where To Find Them. Overal op sociale media, op televisie maar ook op straat kom je de film tegen: je kunt er niet omheen. Toen ik hoorde dat er nog een serie films aan kwam over de Harry Potter wereld wist ik het dan ook meteen: die moest ik gaan zien! Woensdag kwam de film uit en zaterdag avond zat ik meteen in de bioscoop: vandaag vertel ik je wat ik ervan vond.

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.
– Bron

Met hoge verwachtingen ging ik de bioscoop zaal in. Als het een verhaal was van J.K. Rowling dan moest het wel goed zijn toch? Toch was ik bang dat de film een slap aftreksel zou worden van de echte Harry Potter films. Niets was minder waar.

Ik vond de film kort gezegd fantastisch. De acteurs speelden hun rol ontzettend goed, de special effects waren prachtig gemaakt en het verhaal was (zoals we van Rowling gewend zijn) geweldig.

Keer op keer zat ik me te verbazen over de verschillende monsters die bedacht zijn. Elke keer dacht je ze wel gezien te hebben maar kwam er toch weer een andere soort opduiken. Van schattig tot beangstigend: alles zit erin.

Ik denk ook dat doordat de film niet eerst als boek is uitgekomen, het verhaal continu spannend bleef. Ik had geen idee wat er zou gaan gebeuren waardoor er geen voorspelbare stukken in de film voorkwamen. Echt ontzettend tof gedaan!

Nee, ik heb eerlijk gezegd geen enkel kritiekpuntje op de film: hij was echt geweldig. Ik ben nu al benieuwd naar de overige 4 delen van deze serie! Al vraag ik me wel af wat ze daar precies mee gaan doen, aangezien de film geen open einde heeft. Hoe dan ook: ik ga de volgende keer zeker weer!

2 Comments

 • Ria 22 november 2016 at 17:03

  Leuke review. Je kunt goed schrijven, irina!

  • Irina 22 november 2016 at 21:00

   Dankjewel!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×