Film Review | Beauty and the Beast

20 april 2017 4 Comments

Zoals jullie konden zien in mijn weekvlog, ging ik afgelopen weekeind (eindelijk) naar Beauty and the Beast. Ik ben gek op Disney films, en toen ik hoorde dat deze klassieker opnieuw zou gaan draaien wist ik meteen dat ik hem moest gaan zien. Ik bekeek de tekenfilm-versie een tijdje terug om weer in het verhaal te komen en afgelopen weekeind was het eindelijk tijd om naar de bioscoop te gaan. Vandaag vertel ik je wat ik er van vond!

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is. – Bron

Vol verwachtingen ging ik de bioscoopzaal in: ik had al zo ontzettend veel goede verhalen gehoord en gelezen om me heen dat ik zeker wist dat het een onwijs mooie film zou gaan worden. Hoge verwachtingen zijn echter gevaarlijk: de film moet ze namelijk wel nog waar maken!

Hoge verwachtingen of niet: de film is gewoonweg onwijs mooi en betoverend zoals we gewend zijn van Disney. De special effects zijn prachtig gemaakt en ook het kostuum van het beest en zijn onderdanen die in meubilair zijn veranderd zijn onwijs tof. Alle rollen worden ook gewoonweg ontzettend goed gespeeld. Ow en mag ik even blij zijn om Emma Watson te zien in de rol van Belle? Wat een powervrouw is dat toch!

Het verhaal wordt net als de originele tekenfilm vertelt aan de hand van liedjes. Zelf ben ik over het algemeen niet zo’n fan van een enorme hoeveelheid liedjes in een film maar bij deze film vond ik het ontzettend mooi. De afspeellijst met alle liedjes zet ik ook met alle liefde nog een keer op.

Naast de geweldige verhaallijn, alle prachtige kostuums, special effects en goede acteerkunsten viel me nog iets op aan de film: er spelen veel meer gekleurde mensen in de film dan dat ik ooit heb gezien in een Disney film. Iets wat ik zelf ontzettend goed vind en erg kan waarderen. Disney gaat mee met haar tijd.

Ook had ik veel gehoord over het feit dat er een homo stel in het verhaal zou spelen. Zelf vond ik dit ontzettend goed om te horen, maar in de film zelf kwam dit maar één keer naar voren. Maar agh: voor alles is een eerste keer. Ik ben benieuwd of Disney dit gaat doorvoeren in haar volgende films.

In ieder geval ben ik ontzettend enthousiast over deze film en snap ik heel goed waarom de film zo veel lovende kritiek krijgt. Zeker een aanrader om te gaan zien, wanneer je dit nog niet gedaan hebt.

4 Comments

 • Eveline Fleur 21 april 2017 at 08:13

  Ik vond het ook een prachtige film!! En al die ‘ophef’ over een homo stel vond ik echt overdreven zeg. Het is toch juist goed dat Disney (wat dat betreft) met zijn tijd mee gaat. Wat maakt het nu uit op wie je valt, als je maar gelukkig bent. 🙂 hihi. Anyway echt een super mooie film! Ik zou hem echt nog een keer willen zien.

  • Irina 21 april 2017 at 09:31

   Precies! Ik vond het na al die ophef zelfs jammer dat er maar zo weinig over in de film zat, haha.

 • Ria 20 april 2017 at 17:03

  Leuk blog weer!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×