Film Review – Alice Trough The Looking Glass

10 juni 2016 No Comments

Film Review - Alice Trough The Looking Glass

Zoals jullie konden lezen in de Ordinary Week Recap van afgelopen week ben ik naar de film ‘Alice Trough The Looking Glass’ geweest. Sinds ik de trailer een paar maanden terug had gezien wist ik dat ik er naartoe moest: een nieuwe Disney film! Vandaag vertel ik je uitgebreid wat ik ervan vond.

Samenvatting

In Disney Alice Through The Looking Glass komen de onvergetelijke karakters uit Lewis Carrol’s Alice in Wonderland opnieuw tot leven in een spectaculair avontuur.

Als Alice terugkeert naar deze magische wereld moet zij terug in de tijd reizen om haar beste vriend Mad Hatter (gespeeld door Johnny Depp) te redden. Director James Bonin geeft een unieke twist aan de spectaculaire wereld die Tim Burton destijds heeft gecreëerd met Alice in Wonderland. De film is geschreven door Linda Woolverton en gebaseerd op de verhalen van Lewis Carrol. Na het internationale succes van de blockbuster in 2010 wordt de cast herenigd in Alice Through the Looking Glass, met o.a. Johnny Depp, Anna Hathaway, Mia Wasikowska, Matt Lucas en Helena Bonham Carter. In de film worden nieuwe karakters geïntroduceerd die gespeeld worden door Rhys Ifans en Sacha Baron Cohen. Ook komen de getalenteerde stemmen terug van Alan Rickman, Stephen Fry, Michael Sheen, Timothy Spall, Barbara Windsor en Paul Whitehouse, vergezeld door Matt Vogel. – Bron

Hoewel deze Alice film toch wel anders was dan de vorige film, vond ik hem alsnog heel erg tof. De verhaallijn was niet heel erg voor de hand liggend, en juist doordat het geen typisch ‘Alice’ verhaal was wist je niet zo goed wat er zou gaan gebeuren.

Zoals altijd speelden de acteurs hun rollen weer ontzettend goed, en ook de special effects etc. waren ontzettend goed gemaakt. Ow, en mag ik even blij zijn dat Alan Rickman in deze film speelt? Dat had ik helemaal niet verwacht! (De film is zelfs aan hem opgeschreven: zo lief!)

Wat ook opvalt aan deze film is dat hij, net als eigenlijk alle Disney films, weer een les met zich mee draagt. ‘Je kunt het verleden niet veranderen: maar je kunt er wel van leren’.

Al met al vind ik het een onwijs leuke film, die ik je zeker kan aanraden om een keer te bekijken: al dan niet in de bioscoop. Is er trouwens iemand van jullie al naar Jungle Book geweest? Is dat ook een aanrader?

 

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×