Mijn favoriete WordPress Plugins

23 mei 2016 5 Comments

Mijn favoriete WordPress Plugins

Plugins: iedere blogger die zijn blog heeft draaien op het WordPress platform kent ze wel. Ze kunnen ontzettend handig zijn, maar door de enorme hoeveelheid aanbod die er is zie je soms echt even niet meer welke je nu moet hebben. Vandaar dat ik vandaag mijn favoriete WordPress Plugins met je deel: zowel voor de beginnende blogger als de gevorderde blogger die misschien één van deze plugins nog niet kende.

Akismet

Of je het nu wilt of niet: vroeg of laat krijg je te maken met spam op je blog. Honderden tot duizenden spam berichten per dag komen er op je artikelen, en om dat nou allemaal handmatig te moeten verwijderen is een complete dagtaak. Gelukkig is daar een oplossing voor: Akismet. Deze plugin filtert vrijwel alle spam op je website en zet deze in een speciale spam map. Staat een spam reactie daar 15 dagen in, dan verwijderd Akismet de reactie automatisch, daarvoor kun je dus nog kijken of er niet toevallig een gewone reactie tussen zit (is mij nog nooit gebeurt). Ontzettend handig dus!

Contact Form 7

Het contact formulier dat je op mijn ‘Contact’ pagina vind is gemaakt door middel van deze Plugin. Het is eigenlijk heel simpel: je geeft aan naar welk e-mail adres de mailtjes moeten worden verzonden en de Plugin zorgt voor een professioneel ogend contact formulier. Geeft toch net dat extra tikje professionaliteit wanneer een bedrijf naar jou website komt kijken.

Instagram Slider Widget

Dit is misschien niet zo zeer een handige Plugin, als wel een die veel bloggers mooi vinden staan. Wanneer je helemaal naar beneden scrolt op mijn website zie je onderin beeld een balk met mijn laatste Instagram foto’s staan. Deze foto’s zijn klikbaar en verwijzen gelijk door naar de webpagina van Instagram waar diezelfde afbeelding op staat. De Plugin zorgt ervoor dat hij eens in het uur update, waardoor jou laatste Instagram foto’s altijd op je site te zien zullen zijn.

linkPizza-Manager

LinkPizza is een Plugin waarmee alle links in je artikelen (ook oude artikelen die je al had staan voordat je de Plugin installeerde) veranderd in affilate links. Dit betekend dat wanneer iemand bijvoorbeeld op jouw linkje naar de website van HEMA klikt en vervolgens daar iets koopt, jij een deel van de opbrengst van het aankoopbedrag krijgt. Het veranderen van al je linkjes naar afflilate links is een enorme klus, en daarom vaak ook niet de moeite waard. linkPizza doet het voor je, maar vraagt er wel 20% van jou inkomsten via de links voor. Voor een uitgebreide uitleg over deze plugin kan ik je aanraden dit artikel van Blogaholic te lezen.

Yoast SEO

Yoast is volgens mij een heel erg bekende Plugin in de bloggers-wereld maar toch wilde ik hem even noemen. Yoast is namelijk een Plugin die je helpt bij het SEO vriendelijk maken van jouw website en blogposts. De Plugin werkt met een ‘stoplicht’ methode. Wanneer het bolletje rood is heeft je artikel een slechte SEO score, oranje een matige SEO score en groen een goede SEO score. SEO staat voor Search Engine Optimalisation: oftewel je vindbaarheid in bijvoorbeeld een zoekmachina als Google. Laat dit nu net de grootste verwijzer zijn naar jouw blogposts!

Nog 2 Plugins die ik wel even wil noemen, maar geen heel stuk over wil schrijven zijn ‘CommentLuv’ en ‘Pinterest Pin It Button For Images’. De eerste zorgt ervoor dat wanneer iemand reageert op jouw artikelen, zijn laatste artikel gelinkt wordt aan de reactie: dit zorgt ervoor dat mensen eerder geneigd zijn te reageren. De tweede Plugin zorgt; zoals de naam al zegt; voor een ‘Pin It’ button op je afbeeldingen. Op die manier kunnen lezers jouw afbeeldingen dus makkelijk pinnen op een van hun Pinterst borden!

En dan waren dat alweer mijn favoriete Plugins voor WordPress. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en misschien een van deze Plugins nog niet kende. Als jij nou nog een goede Plugin kent die niet in dit lijstje staat, laat hem dan vooral even achter in de reacties!

5 Comments

 • Bettie 27 mei 2016 at 22:26

  Yoast en Askimet gebruik ik ook! De andere plugins kende ik nog niet.

 • FabianGijze 23 mei 2016 at 22:30

  Laats was ik ook benaderd door Linkpizza, maar ben er nog niet op in gegaan. Zit heel erg te twijfelen. Denk dat ik het liever zelf regelt. Zo veel blijft er niet echt over als hun ook nog eens 20% van je inkomsten claimen.

 • Mariska 23 mei 2016 at 11:11

  Yoast en Akismet ben ik ook echt zo blij mee. Linkpizza moet ik me eens in gaan verdiepen!

 • kristina 23 mei 2016 at 10:10

  oehhhh! heel handig 🙂 ik kende ze nog niet allemaal, dus ga gauw een paar extra erbij installeren, thanks!

 • Bianca Schrijft 23 mei 2016 at 06:57

  Ah, wat ben ik toch een luie opdonder, ik zie Yoast zo vaak voorbij komen, maar tot op heden niet geïnstalleerd. Ik weet ook niet wat me tegenhoud, wat want ik heb er al wel vaker naar zitten kijken.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×