Examenstress?

11 mei 2014 No Comments

Het is bijna zo ver: eindexamen. Morgen middag om 13.30 begint mijn eerste examen. En ondanks dat iedereen om mij heen helemaal in de stress zit en barst van de zenuwen heb ik het gevoel dat het allemaal wel goed komt. Stress? Nee eigenlijk niet.

Morgen beginnen mijn anderhalve week van uren achter elkaar moeten concentreren en presteren. Ik weet hoe belangrijk deze examens zijn, maar ik weet ook dat ik er goed voor sta en wel hele gekke dingen moet doen wil ik het niet halen.

Maar goed, morgen begin ik dus: met M&O. Gelijk het ergste vak van allemaal. Ik heb besloten dat als ik een 5 krijg op mijn eindlijst het dit is. Maar ik weet ook dat ik een 4.8 nodig heb voor een 5.5 dus ik wil er gewoon een 6 van maken! De oefenexamens gingen goed dus in principe is het haalbaar. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zie ik wel wat er van komt.

Voor de mensen die het interessant vinden om te weten (en het nog niet wisten), ik doe dit jaar mijn HAVO eindexamen. Ik doe examen in de vakken M&O (Management & Organisatie), Nederlands, wiskunde A, Engels, aardrijkskunde, scheikunde en biologie. In die volgorde heb ik mijn examens dan ook. Morgen (12 mei) begin ik en volgende week woensdag (21 mei) ben ik alweer klaar. Tussendoor heb ik 2 dagen vrij, en ook nog eens 2 dagen weekend dus het moet uit te houden zijn.

Na mijn examens ben ik lekker 2 weken alleen thuis omdat mijn ouders op vakantie gaan, en daarna ga ik samen met mijn moeder 3 daagjes shoppen in Londen. Mijn vader gaat dan niet mee omdat hij dat en niet leuk vind, en nog niet trekt vanwege zijn heup en hernia. Donderdag 12 juni krijg ik de uitslag van mijn examens te horen. Als ik voor 12 uur niet ben gebeld kan de vlag uit.

Nu vergeet ik bijna een van de leukste dingen: 7 juni word ik alweer 18 jaar! Aan de ene kant vind ik het geweldig om volwassen te worden en alles zelf te gaan regelen, maar tegelijkertijd is het ook heel erg spannend. Maar ik weet zeker dat het geweldig wordt!

Jullie merken wel dat ik op het moment voornamelijk persoonlijke artikelen schrijf. Dit is op het moment gewoon fijner voor mij, aangezien ik het heerlijk vind om lekker tegen jullie te praten (nouja, typen dan) en ik op deze manier gewoon artikelen online kan zetten in deze drukke periode. Ik vind het ook belangrijk om persoonlijk te zijn op mijn blog, dus eigenlijk is het alleen maar goed!

Na deze periode hoop ik weer wat vaker artikelen online te zetten, maar alleen wanneer ik daar echt zin en tijd voor heb want op die manier is het zowel voor mij als voor jullie gewoon veel leuker. Nou, ik ga nog even een filmpje kijken en dan op tijd mijn bed in. Morgen moet ik me goed kunnen concentreren!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×