Etos limited edition december collectie

Etos limited edition december collectie

17 december 2018 5 Comments

Ieder jaar komen allerlei verschillende make up merken met de mooiste limited edition collecties uit voor de kerst. Veel collecties zijn helaas nogal prijzig, en vaak heb je al genoeg kosten tijdens de dure decembermaand. Vandaar dat ik graag goedkopere december/kerst collecties uitprobeer, zoals deze van de Etos. Etos brengt ieder jaar een prachtige kerstcollectie uit, die ook vaak ontzettend populair is. Vandaag laat ik je een heleboel producten uit de Etos limited edition december collectie van dit jaar zien.

Etos limited edition december collectie

Etos december Glitter Body Puff – €4,99

Het eerste product uit de collectie ziet er ook direct al ontzettend mooi en chique uit: zeker voor de prijs die je ervoor betaald. Dit schattige flesje met een schattige puff zit vol met een losse poeder met fijne glansdeeltjes. Het idee is dat je dit product op je lichaam sprayt als een mooie highlight: zo creëer je namelijk een prachtige subtiele sparkle die met de feestdagen natuurlijk niet kan ontbreken. Vooral erg mooi op armen, benen en decolleté.

Etos limited edition december collectie

Hierboven kun je zien dat ik de spray op mijn arm heb aangebracht, met als resultaat een heleboel losse glitters op mijn huid. Helaas was het erg lastig om de glans in de poeder op stilstaand beeld vast te leggen, maar ik kan je vertellen dat deze echt prachtig is. Daarnaast komen er per spray ontzettend veel glitters vrij, waardoor je lang met deze verpakking kunt doen. Wel even oppassen dat je niet te veel product gebruikt: anders loop je straks als een echte discobol rond tijdens het kerstdiner.

Etos limited edition december collectie

Etos december Mascara – €4,99
& Etos december Eyeliner Goud – €2,99

Dan gaan we verder met twee producten voor de ogen: een mascara en een eyeliner. Zelf heb ik erg gemengde gevoelens over de mascara’s van de Etos, aangezien ik een eerdere variant uit de feestdagen collectie helemaal niet fijn vond, maar varianten van eerder dit jaar juist wel. Ik besloot de mascara in ieder geval een kans te geven: de verpakking op zich ziet er in ieder geval prachtig uit door de gouden verpakking met bloemen.

Naast de mascara was ik juist wel weer erg benieuwd naar de eyeliner uit de collectie: een gouden eyeliner is immers perfect voor de feestdagen. Hopelijk brengt deze gemakkelijk aan en is hij ook daadwerkelijk intens van kleur. Overigens is de eyeliner ook verkrijgbaar in het zilver, mocht je liever voor een koele ooglook gaan.

Etos limited edition december collectie

Op de foto hierboven kun je goed zien hoe het borsteltje van de mascara en de applicator van de eyeliner er uit zien. Vooral door het borsteltje van de mascara werd ik erg enthousiast: ik vind dit soort siliconen borsteltjes over het algemeen ontzettend fijn werken voor mijn wimpers. Het borsteltje van de eyeliner ziet er ook prima uit, al is dit wel een eyeliner waar veel mensen moeite mee zullen hebben om mee te werken. Wanneer jij liever met een stift-eyeliner werkt zou ik deze dan ook laten liggen.

Etos limited edition december collectie

Etos december Mascara

We beginnen met het effect van de mascara op mijn wimpers. Hierboven kun je goed zien wat het effect hiervan is: links zie je mijn wimpers namelijk zonder mascara en rechts met de Etos december mascara aangebracht.

Ik moet zeggen dat ik echt heel erg aangenaam verrast werd door de mascara: hij separeert mijn wimpers goed, ik zie nergens klontjes vormen en daarnaast maakt hij mijn wimpers ook nog eens mooi lang en geeft ze volume. Ik gebruik deze mascara de afgelopen tijd dan ook op dagelijkse basis en ben er heel erg over te spreken: jammer dat hij limited edition is want deze zou ik het hele jaar door wel willen gebruiken!

Etos limited edition december collectie

Etos december Eyeliner Goud

Dan is het tijd voor de eyeliner, waarvan ik besloot eerst een swatch op mijn arm te maken. Hier werd ik niet zozeer erg warm of koud van, aangezien de eyeliner niet mega intens is van kleur maar ook niet extreem weinig kleur af geeft. Het kan nog alle kanten op gaan, dus laten we snel kijken hoe hij eruit ziet op mijn oog.

Etos limited edition december collectie

Ik besloot voor mijn signature winged eyeliner te gaan, en moet zeggen dat ik dit erg lastig vond met deze Etos december eyeliner. Het kwastje is namelijk zo ontzettend flexibel dat hij gemakkelijk de verkeerde kant op buigt. Daarnaast merkte ik dat ik mijn applicator vaak opnieuw in de flacon moest stoppen, omdat er niet genoeg product van de eyeliner af kwam. Meerdere keren over één stukje heen gaan is dan ook een must. Het eindresultaat vind ik daarentegen wel echt prachtig geworden, en zeker met een mooie zwarte smokey eye denk ik dat de eyeliner echt van je ogen af zal poppen.

Etos limited edition december collectie

Etos december Shimmering Drops – €4,99

Dan gaan we verder met het product uit de collectie waar ik zelf het minst benieuwd naar was. Deze shimmering drops zijn namelijk een vloeibare highlighter: iets wat ik zelf eigenlijk nooit gebruik. Een vloeibare highlighter gebruik je namelijk direct over je foundation heen, voor je poeder aanbrengt. Ik vergeet deze stap vaak te doen of merk dat mijn highlighter door de poeder die ik erna aanbreng minder intens wordt. Toch probeer ik deze natuurlijk gewoon uit: wie weet verrast hij me wel.

Etos limited edition december collectie

De shimmering drops zijn in ieder geval erg gemakkelijk te doseren, doordat de flacon met een handige pipet komt. Fun fact: altijd als ik een make up product gebruik dat werkt met een pipetje, heb ik meteen weer het gevoel dat ik een scheikunde proefje aan het doen ben. Zo’n pipet werkt erg hygiënisch en daarnaast heb je goede controle over de hoeveelheid product die je aanbrengt.

Etos limited edition december collectie

Zelf besloot ik de shimmering drops eerst op mijn hand aan te brengen en vanaf hier weer met mijn Real Techniques miracle complexion sponge op mijn huid te verdelen. Op deze manier voorkom je dat het product opdroogt voor je het goed kunt verspreiden, en heb je minder kans op lelijke strepen.

Al met al moet ik zeggen dat ik de Etos december Shimmering Drops een mooi subtiele glans vind geven, maar ik krijg er zelf geen WAUW-gevoel bij. Wat mij betreft mag hier weer opnieuw een poeder highlighter overheen, om de glans intenser te maken.

Etos limited edition december collectie

Etos december Bronzing Palette – €6,99

Dan het product uit deze collectie waar ik iedereen het meest enthousiast over heb horen praten: het Etos december Bronzing Palette. Dit palette heeft dezelfde vormgeving als we al zagen bij de mascara: een gouden verpakking met allerlei bloemen. Ik moet zeggen dat de bloemen mij niet zozeer een december gevoel geven, maar juist meer een lente/zomer gevoel, maar dat doet niet af aan het feit dat de verpakking er prachtig uit ziet. Enig nadeel: vette vingers zie je direct op dit soort glanzende verpakkingen.

Etos limited edition december collectie

De inhoud van het palette is echter net zo mooi als de buitenkant: er zitten namelijk een prachtige highlighter en bronzer in het palette. Zo op het eerste zicht was ik bang dat de bronzer misschien iets te oranje van kleur zou gaan zijn, en de highlighter is daarentegen juist weer redelijk roze. Een combinatie die over het algemeen niet zo goed werkt.

Etos limited edition december collectie

Eenmaal geswatcht op mijn arm vertrokken mijn zorgen echter direct: wat een prachtige poeders! De highlighter is heerlijk intens van glans en is inderdaad aan de koele kant. Maar de bronzer daarentegen is totaal niet oranje: juist een perfecte kleur om mee te bronzen. Hij is warm van kleur zonder direct veel te donker te zijn. Eens zien hoe deze twee producten er op mijn gezicht uit zien.

Etos limited edition december collectie

Zoals je wel kunt zien popt de highlighter echt van mijn jukbeenderen af: wat een prachtige glans! Om dit effect te bereiken heb ik ook helemaal niet veel product hoeven te gebruiken, wat ervoor zorgt dat de poeder zuinig in gebruik is. Ook de bronzer vind ik echt prachtig: niet te warm, niet te koel en ook vooral niet te donker of te licht. Wat mij betreft is dit setje echt een musthave om te hebben. Oh, en mocht je niet van intens houden dan zijn de poeders ook heel erg gemakkelijk te blenden, waardoor je ze weer wat zachter kunt maken.

Etos limited edition december collectie

Etos december Face Palette – €7,99

Dan is het tijd voor het tweede en laatste palette uit deze collectie: het Etos december Face Palette, met hierin zowel oogschaduws als poeders voor het gezicht. Dit palette heeft dezelfde vormgeving als het voorgaande palette, maar dit keer is het vierkant in plaats van rechthoekig.

Etos limited edition december collectie

De inhoud van het palette is opnieuw prachtig: vier verschillende oogschaduws, twee blushes en een highlighter. Wel moet ik zeggen dat ik de kleurkeuze voor de oogschaduws niet heel erg spannend vind. Dit soort kleuren vind je in ontzettend veel palettes en daarom vind ik het ook niet zozeer echt speciaal voor de feestdagen. Daarnaast vind ik het jammer dat van de vier oogschaduws, er maar één matte tint in het palette zit. Ik houd ervan om matte en glanzende kleuren af te wisselen in een ooglook.

Etos limited edition december collectie

Hierboven kun je alle swatches goed bekijken. Van links naar rechts zie je eerste de vier oogschaduws, dan de highlighter en als laatste de twee blush kleuren. Ik moet zeggen dat ik niet ontzettend enthousiast werd toen ik deze swatches maakte, en alleen de blushes trekken dan ook echt mijn aandacht. Hadden ze deze niet in het bronzing palette erbij kunnen stoppen, en een los oogschaduw palette kunnen maken met meer tinten erin?

Etos limited edition december collectie

Hoe dan ook besloot ik een ooglook te gaan maken met de tinten uit het palette, en merkte dat ik hier alleen mar minder enthousiast door raakte. De kleuren zijn niet ontzettend goed gepigmenteerd, blenden daarnaast veel te gemakkelijk weg en uiteindelijk kwam ik uit met de ooglook die je hierboven kunt zien. Ik zou op het eerste zicht niet zeggen dat ik vier kleuren op mijn ooglid heb zitten, maar dit was toch echt het geval.

Etos limited edition december collectie

Gelukkig bleken de blushes het op mijn gezicht wel goed te doen: ik mengde de twee kleuren voor deze look met elkaar. De blos op mijn wangen vind ik prachtig, maar de highlighter is zoals je kunt zien ver te zoeken. Deze is net als de oogschaduws helemaal niet intens van kleur/glans en valt daardoor weg op mijn huid. Heel erg jammer, maar wat mij betreft is dit palette echt een misser.

Etos limited edition december collectie

Etos december lipsticks – €3,99 per stuk

Als laatste uit de collectie ontving ik twee lipsticks: Santa’s Helper en Sparkle Away! De hulzen van deze lipsticks zijn opnieuw voorzien van de gouden kleur met bloemenprint, maar daarnaast sluiten ze ook nog eens magnetisch. Ik vind dit toch altijd een luxe gevoel geven, en dat voor een lipstick van nog geen vier euro.

Wat je waarschijnlijk direct opvalt aan deze lipsticks is toch wel de kleur Sparkle Away! die volledig bestaat uit gouden glitters. Zodra ik deze kleur zag werd ik benieuwd: is dit een topper voor een matte lipstick of zou je echt volledige gouden glitter lippen krijgen?

Etos limited edition december collectie

Zoals je hierboven op de swatch kunt zien is Sparkle Away! echt meer een topper voor je lipstick dan een lipstick op zich. Hij bevat alleen losse glitters, zoals je vaak ziet in nagellak topcoats. De kleur Santa’s Helper daarentegen is wel op zichzelf te dragen en ook een prachtige kleur voor met de feestdagen. Overigens bevat de collectie nog een derde lipstick, die ik zelf niet heb ontvangen. Dit is een nog donkerdere bruine kleur, met dezelfde formule als Santa’s Helper.

Etos limited edition december collectie

Etos december lipstick – Santa’s Helper

Om aan te brengen op de lippen is Santa’s Helper echt ontzettend gemakkelijk. De lipstick voelt lekker zacht aan en glijdt echt over je lippen heen. Eenmaal op de lippen vind ik het ook een prachtige kleur, al had ik hem zelf liever minder glanzend gezien. Toch snap ik de keuze van Etos voor een glanzende lipstick wel: dat staat erg mooi tijdens de feestdagen.

Etos limited edition december collectie

Full face is dit dan ook hoe de lipstick mij staat: toch wel heel erg mooi als ik het zelf zeg. Overigens kun je hier ook goed zien hoe veel volume de mascara uit deze collectie mijn wimpers geeft, maar dat terzijde. Santa’s Helper is zeker een mooie kleur, maar helaas is hij zo ontzettend romig dat hij blijft schuiven op je lippen. Zodra je dan ook iets eet of drinkt merk je dat de lipstick slijt/verschuift. Niet helemaal geschikt voor een kerstdiner dus. Wel erg mooi wanneer je het niet erg vind om de kleur regelmatig bij te moeten werken.

Etos limited edition december collectie

Etos december lipstick – Sparkle Away!

Dan gaan we verder met Sparkle Away! waar ik in eerste instantie mega benieuwd naar was. Helaas brak de lipstick tijdens het swatchen op mijn arm al af, waardoor hij wat lastiger te hanteren is. Gelukkig schiet je niet zo snel uit met een topper zoals deze. Hierboven zie je overigens het effect van de lipstick op mijn natuurlijke lippen, zonder andere lipstick of gloss er onder.

Etos limited edition december collectie

Full face ziet het er dan ook gewoon uit alsof ik een soort glanzende lippenbalsem op heb. Niet verkeerd, maar niet zo snel iets wat ik erbij zou pakken. Daarnaast vind ik de lipstick niet erg makkelijk in gebruik om over een andere kleur heen aan te brengen. Dit moet je echt doen met een lippenceel, want anders verkleurt de hele lipstick naar de kleur die er onder zit.

Etos limited edition december collectie

Mijn conclusie over de Etos limited edition december collectie

Al met al moet ik zeggen dat er echt prachtige producten in de collectie zitten, maar ook zeker producten die je beter kunt laten liggen. Wat mij betreft zijn het bronzer palette en de mascara wel echt de twee uitblinkers, maar dit is natuurlijk maar net wat jouw smaak is.

Alle producten liggen op dit moment in de winkels. Wees er echter wel snel bij want ik hoor dat de collectie erg snel gaat. Scoor jouw favorieten dan ook snel, voor ze er niet meer zijn!

Ik heb deze producten ontvangen ter review

5 Comments

 • allaboutbertina 25 december 2018 at 10:40

  Wauw wat een prachtige producten heeft Etos weer uitgebracht!

 • Tania 17 december 2018 at 18:40

  Wat een mooi collectie. Het resultaat van de mascara is echt heel mooi. Die donkere lipstick en het palette is helemaal mijn ding

 • Joyce 17 december 2018 at 16:58

  Ik vind juist dat soort glitter-eyeliners mooi om over een oogschaduw aan te brengen als glitter! Dus niet als eyeliner, want daarvoor zijn ze helemaal niet geschikt. Dan moet je echt gewoon een zilver of gouden metallic liner zoeken.

 • Hilde Janbroers 17 december 2018 at 15:19

  De mascara ziet er top uit! Die zou ik zelf ook wel aanschaffen.

 • Ryanne 17 december 2018 at 13:30

  Dit zijn echt producten die ik al wil hebben vanwege de verpakking!! Misschien kun je de glittereyeliner aanbrengen over een zwarte heen? Ik zag ergens dat dat ook een heel gaaf effect geeft. Ik ga zelf het bronze en highlighter palette in ieder geval toevoegen aan mijn wishlist 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×