Essence Volume Stylist Curl & Hold Mascara

15 juni 2017 3 Comments

Vandaag is het weer tijd voor een beauty review. Ik heb een aantal producten in mijn ’te-reviewen’ bakje liggen dat echt al tijden blijft liggen. Eén daarvan is de Essence Volume Stylist Curl & Hold Mascara. Deze mascara heb ik één keer laten zien in de first impression video met alle nieuwe Essence producten, en hierna heb ik er niks meer mee gedaan. Tijd om verandering in te brengen! Vandaag laat ik hem uitgebreid aan je zien.

Essence Volume Stylist Curl & Hold Mascara 18h

De verpakking van de mascara is typisch Essence: vrolijk en met een kinderlijke touch. Zelf vind ik het wel iets hebben, al die lettertypes door elkaar. Daarnaast vind ik de dop van de mascara echt heel erg leuk: alsof hij in elkaar gevlochten is.

Het borsteltje van de mascara is best apart. Op de foto hierboven kun je alleen de ‘normale’ kant van de mascara zien, maar aan de andere kant zit een soort inham zonder haartjes. Ik kreeg dit niet goed op de foto, maar het is lastig om met die kant mascara aan te brengen. Er komen met deze kant namelijk al heel erg snel klonten mascara op je wimpers terecht.

Essence Volume Stylist Curl & Hold Mascara 18h
Boven: zonder mascara – Onder: met de Essence Volume Stylist Curl & Hold mascara

Hierboven heb ik zowel foto’s van mijn wimpers zonder mascara geplaatst als foto’s van mijn wimpers met de mascara. Op deze manier is het effect van de mascara goed te zien.

Ik heb alleen de ‘goede’ kant van het mascara borsteltje gebruikt, dit is gelukkig gemakkelijk te doen. Met deze kant vind ik het effect mooi en subtiel. Ik heb van mezelf redelijk lange wimpers, dus het enige wat ik wil van een mascara is een beetje krul. Dat geeft deze mascara zeker: mijn ogen zien er gelijk een heel stuk opener uit.

Toch ben ik niet meteen erg enthousiast. Ik vind het effect mooi, maar niet mooi genoeg om de mascara nog een keer te kopen. Plus het feit dat het borsteltje met aanbrengen ietwat lastig is doordat je moet oppassen welke kant je gebruikt zorgt ervoor dat ik hem toch niet echt geweldig vind.

De Essence Volume Stylist Curl & Hold mascara kost €2,99

3 Comments

 • Annika - Mrs. Marvelous 17 juni 2017 at 21:28

  Ik heb deze ook getest en ik vond hem ook niet super. Helemaal als je een bril draagt, dan blijft er niks van het effect over, heel jammer.

  Je ziet bij jou wel echt een verschil in voor en na, zeker wel de moeite waard, mooi!

 • Soraya 15 juni 2017 at 23:12

  Geen wow effect.
  Zelf vind ik de L’Oréal telescopic en de Maybelline Sensational Lash fijn. En ik ben ook iemand die wel vaker voor paarse mascara gaat. Ik vind het echt heel mooi en je ziet het niet vaak op iemand dus het is wel echt een signature look van mij 😉 bruine mascara vind ik ook mooi!

 • Britt van Ommeren 15 juni 2017 at 07:11

  Meh, nog niet helemaal overtuigd!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×