Essence ‘The Velvets’ oogschaduws

7 maart 2016 4 Comments

Essence 'The Velvets' oogschaduws

Afgelopen week ging ik nog een keer langs het Kruidvat, aangezien ik deze oogschaduws had zien liggen bij Essence en ze toch wel heel erg graag voor jullie wilde testen. Ik besloot om voor een complete review te gaan, en dus alle 9 de verschillende kleuren mee te nemen van de ‘The Velvets’ oogschaduws. Vandaag laat ik deze collectie matte oogschaduws aan jullie zien.

De verpakking van de oogschaduws is simpel, maar door het patroon in de oogschaduws vind ik ze toch erg mooi. Natuurlijk is dit patroon al snel weg wanneer je de oogschaduw gaat gebruiken; maar het geeft toch net even dat beetje extra.

01 fluffy clouds, 02 almost peachy! & 03 smooth caramel

Essence 'The Velvets' oogschaduws

De eerste drie kleuren uit de collectie zijn lichte naturel kleuren. Deze kunnen goed gebruikt worden als highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek, maar ook als basiskleur op het bewegend ooglid zijn ze zeker geschikt.

Essence 'The Velvets' oogschaduws

De pigmentatie van de oogschaduws verbaasde me echt! Matte lichte oogschaduw van een budgetmerk is over het algemeen amper terug te vinden op je huid; maar bij deze kleuren is het zeker niet het geval. Wel kun je zien dat de oogschaduws erg zacht en poederig zijn.

04 you’re the greytest, 05 taupe secret & 06 Mr. mocca bean

Essence 'The Velvets' oogschaduws

Deze drie kleuren zijn nog altijd redelijk safe en zullen veel mensen staan. Een mooie grijze tint, een koele roze tint en een prachtige donkerbruin. Zeker wel een paar mooie kleuren, maar niet heel erg bijzonder.

Essence 'The Velvets' oogschaduws

Ook hiervan was het pigment weer ontzettend goed. De kleuren brengen ontzettend fijn aan en zijn lekker zacht. Wel zijn ook deze kleuren weer aardig poederig.

07 you better mauve!, 08 coral me maybe… & 09 bahama-mama

Essence 'The Velvets' oogschaduws

En dan een paar kleuren die er voor mij toch wel echt uitsprongen in deze collectie. Vooral de lichtblauwe kleur trok meteen mijn aandacht: wat een prachtige kleur! Ook de mauve tint hier links leek me ontzettend mooi, ook echt een tint die ik graag draag.

Essence 'The Velvets' oogschaduws

En de pigmentatie zal inmiddels geen verrassing meer zijn denk ik: ook deze kleuren zien er prima uit. Ze voelen weer zacht aan en zijn wat poederig.

De ooglook

Essence 'The Velvets' oogschaduws

Essence 'The Velvets' oogschaduws

Hoe goed het pigment was bij de swatches, zo teleurgesteld was ik toen ik een ooglook ging maken. De oogschaduws zijn prachtig en ontzettend intens wanneer je ze aanbrengt, maar zodra je begint het geheel te blenden blijft er vrijwel niks meer van over. Ontzettend jammer!

01 fluffy clouds – binnenste ooghoek en wenkbrauwbot
06 – Mr. mocca bean – outer V
07 you better mauve! – arcadeboog
09 bahama-mama – bewegend ooglid

De oogschaduws zijn ontzettend mooi op de swatches, maar helaas pakken ze op de ogen veel minder mooi uit. Heel erg jammer want ik werd zo enthousiast van deze pigmentvolle matte budget oogschaduws! Hopelijk verbeterd Essence de formule bij de volgende assortimentsupdate zodat ze ook na het blenden nog mooi blijven.

De Essence ‘The Velvets’ oogschaduws kosten €1,99 per stuk

4 Comments

 • gea 9 maart 2016 at 20:15

  De swatsches zijn inderdaad wel erg mooi, jammer dat ze dan zo tegen vallen.

 • alexa 7 maart 2016 at 14:33

  de swatches zien er goed uit jammer dat ze daarna alsnog zo tegenvallen!

 • Sanne 7 maart 2016 at 09:51

  De swatches zagen er inderdaad veelbelovend uit. Echt jammer!

 • Mariska 7 maart 2016 at 08:21

  Zo jammer, de swatches zagen er inderdaad zo goed uit!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×